0 oy
77 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (5,845 puan) tarafından

Herkese hayırlı sabahlar öncelikle. Benim iki buçuk yaşında bir oğlum var iki gündür sütten kesmeye ha kestim ha keseceğim derken iki buçuk yaş oldu ve artık bunaldım da sürekli meme istiyor hiçbir şey yemiyor kaç gündür oruçta tuttuğum için zorluyor bu beni biliyorum geldi de geçti zamanı sütten kesmenin de. Göğsüm'e ayakkabı boyası sürdüm anneciğim bu iıyy  pis olmuş diyorum o da ilk başta anne ıyy pis diyor sonra biraz zaman geçince 5-10 dakika sonra atletimi kaldırıyor bakıyor üzülüyor iç çekerek üzülüyor ağlıyor. Ben de bu halini görünce çok üzülüyorum dayanamıyorum sizce ne yapmalıyım nasıl çabuk unutturabilirim? iç çekerek üzüldüğünü gördüğüm için acaba diyorum psikolojik bir etki bırakırmı üstünde 

4 Cevaplar

+1 oy
önce (19,369 puan) tarafından

Bu hâlini görünce dayanamıyorsun diye okul çağına kadar emzirecek değilsin ya canım önce kendin bunu kabullenmelisin büyümüş normal gelişim evresinde davranması için sütten kesilip yemek yemesi lazım anneye bağımlı olacak çağı çoktan geçti artık bebek değil çocuk oldu bunu kabullenmek lazım bence 

önce (5,845 puan) tarafından

Doğru canım haklısın. Bir de elimi tutuyor banyoya götürüyor suyu gösteriyor yıka diyor 😂😂

önce (19,369 puan) tarafından

İşte o yüzden aklı ermeden kesmek gerek benim ki 2 yaş 2 aylıkken kestim iki üç günde kabullendi ilişkimiz sarsılacak gibi geliyordu bana. Ama inan daha bile iyi oldu meme olarak görmeyi bırakıp anne olarak görmeye başladı 

Ne güzel canım çok güzel anlatmışsın benimki beni gördüğü anca yapışıyor memeye neyse o da unutacak İnşallah birkaç güne. Evet geciktik sütten kesmekte ama yapacak bir şey yok olan oldu artık

-Reklam-
0 oy
önce (3,290 puan) tarafından

Kessen olur psikolojik doyum yapıyor çünkü. Peki önden bir konuşma yaptınız mı süt bitecek artık sen abi olup büyüyüp bardaktan süt içeceksin diye? 

Konuştum canım söylüyorum ama anladığını düşünmüyorum. Nasıl canım yani psikolojik etkisi bırakır mıyım üstünde?

önce (3,290 puan) tarafından

Bir de ayakkabı boyası sürme bir daha, bir sürü kimyasal var onda. Bana kalırsa herhangi bir şey sürerek memeden soğutmak da yanlış ama en azından besin sür süreceksen. 

Haklısın canım olmazsa salça süreyim

@indigo canım oğlum elimi tutuyor banyoya götürüyor beni göğsünü yıka diyor 😂

0 oy
önce (376 puan) tarafından

Çok normal böyle yapması canm kararlı ol bir kaç günr kadar bırakır 

Yok canım kararlı olacağım bu sefer daha önce de bıraktırmak istedim o zaman yenik düştüm ama bu sefer kararlıyım

önce (376 puan) tarafından

Bıraktırman lazım zaten canm büyümüş artl bebek değil çocuk o kocaman olmış bırakmıyor diyip üzülme evlenene kadar emzirirsin yoksa😂

😂😂😂😂🤭 bırakacak artık yapacak bir şey yok kocaman oldu dediğin gibi

0 oy
önce (115 puan) tarafından

Her şeyi vaktinde yapmak gerekir.vaktinde memeden ayrılmayan veya tuvalet eğitimi geç kalan çocuklar sosyal ortamlarda sorun yaşıyor.kizimin okulunda var örnekleri.

Maalesef ben geç kaldım ama yapacak bir şey yok illaki unutacak bırakacak topluma falan da rahat karışır ne olacak sanki

önce (115 puan) tarafından

Karışır canm.sen kararlı ol yeterli ki bıraktir.unutur zaten emdigini.

Tamam canım inşallah. Bu sefer çok kararlıyım bırakacak yapacak bir şey yok hem kocaman oldu bebeklikten çıktı çocuk artık ve iştahı hiç yok kahvaltı yapiyor sonra öteki güne kadar hiçbir şey yemiyor

İlgili sorular

+1 oy
18 cevap 520 göst.
9 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Asilomm (721 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 293 göst.
30 Temmuz 2023 Aile & Aşk kategorisinde Kimgamze (315 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 165 göst.
4 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde B. Sema (588 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 323 göst.