+1 oy
366 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (13 puan) tarafından

Kizlar benim oğlum çok zekiymiş ama ders çalışmıyor ,sizdede böyle durumlar varmı 

17 Cevaplar

+4 oy
önce (990 puan) tarafından

Benim öğretmenim de, "zeki ama ders çalışmıyor" diyen anneme, "zeki olan çocuk günü gününe çalışır" demişti. 😂😂

önce (990 puan) tarafından

Yok ya. Üstün zekalı çocuklara çok imreniyorlar ama onların çektikleri zorluktan, ayrı eğitim almaları gerektiğinden falan bi haberler. 

önce (971 puan) tarafından

Valla benim ki normal zeka olsa bana yetiyo 😂😂😂

önce (13 puan) tarafından

Bilmiyorum canım öğretmenin dediğini söylüyorum

Öyle deme çocuğuna özgüvenini sarsma 

Güldürdün beni Allah'ta seni güldürsün emi 😉

-Reklam-
+1 oy
önce (546 puan) tarafından

Ne alaka ya böyle saçma şey mi olur

Öğretmeni söylüyor bunu 

Yinede saçma geliyor kusura bakmayın da 

+1 oy
önce (1,258 puan) tarafından

Yanlış anlama ama testleri yapildimi benim oğlumun okulu bile farklı ordan biliyorum sürekli ders çalışır ödev ler testler anketler kurslar 9 buçuk demeden uyur garibim 6 buçukta koşuşturması başlar 3uncu sınıftan bu yana 

Yani zaten zeki olsa daha fazla çalışmak ister o tembellikten yapmıyor bence

Canım benim oğlan okul 2 ncisi , ders çalışmıyor derken evde ders çalışmıyor anlaminda söyledim sadece dersi dinleyerek başarılı oluyor

Kendini dersten Baska bir şeye veremiyor ki çocuk sürekli maraton şeklinde önüne top yuvarla acısını hesaplıyor hareket hızıni felan sürekli ders halinde bunu istemsizce yapıyor etüt ek ders hafta sonu kursu aylık sınıf rutini sınavlari bunları içinden gelerek yapıyor zaten bilgisayar da dahi olsa önceliği ders oluyor ödev yapmayim kenarda dursun daha duymadım diğer oğullarım ona sorar mesela

Kaçıncı sınıf okul icincisi i.ö mi hangi sinav a göre ders notları ile mi ölçüsü 

Maşallah canım 

Liseye hazırlık okuyo

Benim oğlanlarin biri fen lisesi 2inci sınıf biri orta okul son 8 bir digeri i.ö son 4 en miniğim 5aylik . sürekli sınav lar la geçiyor ömrümüz o yüzden sordum deneme sınavı bu sene çoktur onun 

Evde yüzünü göremiyorum etüt e de gidiyor hafta sonu kursu da istediği liseye gitmek için 

Maşallah kaç oğlun var , hepsi başarılımı 

İnşallah istediğini alır oğlun 

Sağol cnm 4 oğlum var biri lise de zaten en büyüğüm şükür zorluk yaşamadık başarı neye göre kime göre değişir o yüzden farklılık lar mevcutbevimde lise deki oğlum fene matematiğe göre 8ninci sınıf oğlum bu yıl sosyal bilimlere hazırlanıyor her hafta deneme sınavları etütler yormuyor şükür kendi çalışır biraz 4 üncü sınıf olan oğlum kitap okumaya pek düşkün matematik le alakası yok diğeri bebek zaten en kolayı lise oldu şükür 8 çok fena şuan odasından ihtiyaç dışı çıkmıyor telefon TV bilgisayar tüm sosyal bağlarını kapattı yemek yemek sağlıklı uyumak bol su yürüme test çözme beyin egzersizi yapıyor Excel çalışıyor 

0 oy
önce (126 puan) tarafından

Benimde büyük oglan öyleydi ders dışında herşeye zeka fışkırır ama ders oldumu yapmak istemezdi öğretmenleri çok zeki ama aklını vermiyo derdi hep ilgisini derse vermiyo yani inşallah düzelir 

0 oy
önce (536 puan) tarafından

benim oglumu anlatmissiniz

Ne güzel o halde başarılı nesiller yetistiriyoruz 

önce (536 puan) tarafından

amma soyle birseyde varki matematige kafa hiç basmiyo

Çocuk kaçıncı sinif

0 oy
önce (4,951 puan) tarafından

Cok zekiyim diyemem ama aşırı derecede fırlama bir öğrenciydim 

Ders calismazdim derste ne dinlediysem o ama sınavlarım başarıliydim öğretmenler kopyami çektin derdi 

0 oy
önce (2,053 puan) tarafından

Sıkıcı geliyor canım zaten bildiği şeyleri tekrar etmek. 

0 oy
önce (4,574 puan) tarafından

Ya ders durumu iyi ve başarılıysa evde çalışıp çalışmamasının bir önemi var mı? Bana göre yok. Dersi derste dinleyip öğrenen öğrencilerdendim, gayet başarılı da bir öğrenciydim. Ama dersleri kötü olan bir çocuğa “zeki ama çalışmıyor, o yüzden dersleri kötü” demek bana çok saçma geliyor. Zeki çocuk dediğin geleceğine yatırım yapmasını bilir çünkü. 

0 oy
önce (971 puan) tarafından

Yanlış anlama nolur bana göre her çocuk zeki ama özellikle belirttim diye soruyorum kim dedi çok zeki diye üstün zekalı olduğuna dair tanı mi aldı.

Öğretmeni söylüyor devamlı , bana göre aklı başında akıllı çalışkan oğlum yani , ama öğretmeni öyle söylüyor

0 oy
önce (19,211 puan) tarafından

Zekidir ama çok zeki denmesi için tanıya ihtiyaç var biz veya herhangi bir meslektaşımız zeka ile ilgili tanı koyamaz 

0 oy
önce (3,066 puan) tarafından

Okulda öğrendiği yetiyodur bende öyleydim derste uyuklardim yine de anlardım konuyu ama canım ders çalışmak ödev yapmak istemezdi. Benim oğlanda 4 yaşında bu yaşta anne zaten okulda yapıyorum evde niye tekrar yapmak zorundayım diyo . Evdeki ödevleri görsen sayılar yan yan gidiyo öğretmeni okul etkinliklerini gönderiyor hepsi ip gibi düzgün zorlamiyorum artık öğretmeni yapmadığı ödevi boş okula geri gönderin sorumluluğunu alsın ben ona yaptırırım burda dedi öyle yapıyoruz yapmadığı sayfaları 

0 oy
önce (2,037 puan) tarafından

Benim ki tanı lanmış zeki. Asla çalışmak istemiyor oturmak istemiyor çünkü. Konu eksiği olmadığını söylüyor matematik öğretmeni de eksiği yok diyor ama tekrar falan yapmayınca ezber gereken dersleri unutuyor. Denemelerde çok çok iyi değil iyi sadece bana göre. Kapasitesi var çalışmıyor. Biseyelr yapicam bu konuda psikolojik destek falan arastiricsm öyle merkez var burda gidip görüşücrm. Seneye 7 ye gidecek cozmemiz lazım bu sorunu. Soru çözmeye başlayınca gözlerinden yaş geliyor. Yok ben ayakta çözsem diyor az önce. Dedim haftaya Rehber öğretmeninle görüşücem Bi el atsın bir süre işe yarıyor da kalıcı olmuyor maalesef 

0 oy
önce (238 puan) tarafından

Komşumun kızı o kadar zeki ki ders çalışmamak için herkesi okuma bilmiyorum yalanına inandırmış annesi bir kaö gün ders çalıştır okumayı öğrensin diye yolladı baktım kız okuma biliyor fakat işine gelmiyor okula gitmek istemiyor. Ve hakikatten çok zeki algısı çok açık bir kız. Bu bariz anlaşılıyor. Onun da öğretmeni ahnısını diyormuş zeki fakat okumayı smçökemedi diyormuş. Ben de dedim okumayı biliyor herkesi kandırmış okumayı öğrenemedim diye.

0 oy
önce (1,017 puan) tarafından

Benlm 4.sınıf oğlum sınıfta en iyiler arasında ama ödev yapmayı sevmiyor ders çalışmak istemiyor neden çalışmadıgını soruyorum içimden çalışıyorum problem çözüyorum diyor ksjjdjdjdjdjjd

0 oy
önce (20,550 puan) tarafından

Ben de çok zekiyim. Ama çok ders çalışmadım 🤣 çocukların bir çoğu öyledir. Aslında benim gibi ve böyle cocuklara tembel denir.😃 Yanlış anlama çocuğun özelinde soylemiyorum. Aynı oğlum da bana çekmiş. Usengec. Ama zeki olduğunu biliyorum. Ders çalışalım deyince kaçacak delik ariyo. Sıkıntı yani. Özellikle erkek çocukları böyle olur . Ha diyosan ki çocuğum üstün zekalı o zaman yapılması gereken farklı şeyler var. Onları iyi araştırmak lazım. 

Benim çocuk üstün zekalı değil , öğretmeni onun çok zeki olduğunu söyledi 

0 oy
önce (4,238 puan) tarafından

Üstün zekalılarda öyle bi durum olabiliyormuş galiba.

0 oy
önce (489 puan) tarafından

İki kavram var Akıl ve zeka. Zekiyse ders çalışır veya çalışmaz diyemem. Ama akıllıysa ders çalışır. Aklını kullandıkça da zekasıyla daha da ilerler. 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 384 göst.
23 Temmuz 2021 Aile & Aşk kategorisinde Bicirik1 (148 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 282 göst.
22 Ocak 2021 Aile & Aşk kategorisinde Bsrerts1 (4 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 636 göst.
21 Aralık 2020 Diğer kategorisinde Dilek6616 (5,133 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 860 göst.