+1 oy
233 göst.
önce Diğer kategorisinde (11,941 puan) tarafından

Kızlar Türkçesini okuyarak, meal değil ha i yanında Arapçası Latin harfleriyle yazılıyor ya ondan hatim olur mu ? Biliyorum benim hatam ,çocukken hep kursa gittik tam Kur'an'a gectik okul açıldı oylece kaldı.

11 Cevaplar

0 oy
önce (1,168 puan) tarafından

Kimin duası kabul  olur bilinmez elinden geleni yap gerisini Rabbime bırak… o hiç bir emeğimizi zayi etmez❤️

önce (11,941 puan) tarafından

Tabi ki zayi etmez ondan hiç şüphem yok.

-Reklam-
0 oy
önce (3,507 puan) tarafından

Uygulamada hocalar okur ya canım onu gözlerinle takip edebilirsin.. 

Ama bilmiyorum ki canım sadece harfleri taniyorum

0 oy
önce (459 puan) tarafından

Türkçe okuyunca bir çok harf benzetilerek yazılıyor bire  bir tutmuyor olur ama tam olmaz bir çok tecvid kuralları ve harflerin çıkışları bilinmez ve düz okunur niyetiniz çok güzel öğrenme imkanınız varsa öğrenin derim hiç olmadı internetten bakabilirsiniz Allah niyetinizi ve hatminizi kabul etsin inşaallah 

İnşallah öğrenmek çok istiyorum fakat ,Allah eksikliklerini vermesin onlara binlerce şükür iki tane yaramaz çocuğum var .ufagi bir dk yanlız bırakmıyor birşey yapamama izin vermiyor 

önce (34 puan) tarafından

Mesele tecvidli okumak değil ki . Zaten tecvid kelimeyi çıkarıyor . Yanda da kelime yazıyor. Bnce çoğu insan Kur'an'ı arapça okumanin önemini karıştırıyor. Orada mesele anlamak. Anlamadan okuduğun hiç bı şeyin anlamı yok

0 oy
önce (1,984 puan) tarafından

Malesef hiçbir dil başka bir alfabe ile tam olarak yazılamaz bu yüzden kur'an hatmi sayilmaz ama Allah hiçbir ibadeti de görmezden gelmez illaki bir sevap alırsınız. Bence youtubedan açık evde kendiniz kuran üzerinden takip edin 

0 oy
önce (292 puan) tarafından

maalesef canım anlam bozulduğu için kesinlikle okunmamalı hatta harfi yanlış şekilde okursan namazda, namazın dahi bozulur. amq inan hiç bilmeyenin bu yaşlarda öğrenmesi daha kolay ve tecvidli olur yani tam ve güzel öğrenirsin. çabalamanı çok isterim bu konuda

0 oy
önce (16,619 puan) tarafından

Malesef ok az ama okuyan hicalari takip etmek gozlerinle olur 

0 oy
önce (557 puan) tarafından

Bak sana umut olsun bende Kur'an'a giderdim kursa tam Kur'an'a gecerdim biterdi ilk sayfasını okudum sonra kurs bitti tembellik ettim sonra devam etmedim harfleri hiç ama hiç unutmadım üstünden 14 15 yıl geçti hala unutmamistim 6 Şubat'ta ailemi depremde kaybettim 

Onlar için Kur'an okumak istedim zaten harfleri tanıyorum dedim çalıştım 1 haftada okudum şimdi günde 1 cüz bitiriyorum harfleri biliyorsan sende çalış 

önce (2,033 puan) tarafından

Maşallah. Bende bunu anlamıyorum bilmeyince hiç öğrenilemezmiş gibi davraniliyor halbuki ne kadar mümkün değil mi? 4 6 yaş kuran kurslarinda çocuklar öğreniyor okuyor yetişkinler de gayet yapabilir. Günde 1 cüz okuduğunuz için de ayriyeten tebrik ediyorum ramazan harici maalesef o kadar okumuyorum 

0 oy
önce (17,533 puan) tarafından

Olmaz öyle canım. Çünkü bazı benzer sesler var, peltek söylenmesi gereken harfler var. Kalın önce harfler var tek bir kelimenin yanlış söylenmesi bile anlamını değiştirmeye yetiyor 

0 oy
önce (4,242 puan) tarafından

Allah kabul etsin Allah gönüllerdekini fikrini zikrini herseyini bilir sen bildiğin şuan olabilcek durum ilerleyebilirsin bence.

0 oy
önce (109 puan) tarafından

Bunu geçen sene sormuştum hocaya bende Türkçe mealini okuyodum hatip etmiş sevabı olmaz dedi ama tabiki Kur'an'ın mealinde bir çok ayetinde dersler var tabiki sevabı ayrı olur demişti yani sen bildiğin kadarıyla oku rabbin neyi ne niyetle yaptığını bilir.Onemli olan senin gayendir.tv telefon yerine Kur'an'ı Türkçe'den okumak bile ayrı sevap.Rabbim riskimiza kefil imanımıza değil sen gonlundekiyle devam et:)

0 oy
önce (443 puan) tarafından

Yazanlar gayet net ve doğru şekilde izah etmişler maşallah gerçekten ❤️

Sen bir ayet bile olsa Arapça okuyarak elde edeceğin sevabı maalesef ki latin alfabesiyle yazılan kuranı okumakla elde edemezsin. Ancak öğrenmek hususunda gayret gösterir ve TECVİDİNE AŞIRI EHEMMİYET GÖSTEREREK öğrenirsen o zaman iyi ki Türkçe okumayıp çabalamışım diyeceksin.

Harfleri biliyor olman demek zaten çoktan yolun yarısını bitirmişsin demek. 

Rabbi yessir duasını okuyup başla bence. 

önce (9,418 puan) tarafından

Seymaa nasilsin balim. Dur bir ss alip buraya aticam.

önce (9,418 puan) tarafından

Bakarmisin canim bu isaretledigim yerleri ben tam nerde durup nerde harfi tam okuycagimi anliyamiyorum. Aklimda tutamiyorum isaretleri. Kendi kendime öğrendim kuranı cok şükür okuyorum ama o kisimlari gah uzatiyorum gah kisa kesiyorum. 

image

önce (443 puan) tarafından

Aleyküm selam güzelim. 

1. Ve eshaabül yemîni (burada durak yok)

2. Mesküüb (sondaki b kalkaleli yani patlatarak)

3. Ve laa memnüüah (kapalı te durakta gelirse he şeklinde okunur)

4. Merfüüah (aynı şekilde)

5. Yemîn (dümdüz durak)

6. Mütrafîn (dümdüz)

7. Azıim (düz)

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 65 göst.
0 oy
4 cevap 132 göst.
14 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Sumeyyeali (1,357 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 996 göst.
25 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Syma30 (25 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 509 göst.
29 Aralık 2020 Kültür-Sanat kategorisinde Zeyzeyyy (148 puan) tarafından soruldu

413,712 soru

12,453,688 cevap

46,399 kullanıcı

Kategoriler

...