0 oy
394 göst.
önce Diğer kategorisinde (25 puan) tarafından

Çok tarif denedim çok yaptım elimmii güzel getirmiyor sorun bende biliyorum ama herşeyi uyguluyorum yapsam dışı güzel içi somun ekmek gibi oluyor şimdi ramazanlikga geliyor çok yaptığımz bir pasta sizinkiler nasıl oluyor bana tarif yada püf nokta verebilirmisinz rica etsem canlar

13 Cevaplar

0 oy
önce (434 puan) tarafından

Oncelikle mayalimi mayasiz mi

önce (1,778 puan) tarafından

Hadi ya ben mayayi mi çok koyuyormusum ya::( ama hep netten bakarak yapmistim

önce (25 puan) tarafından

Ayy bende bir paket maya koyuyordum benimkide kokuyordu acaba çok ekşime olduğu için hamur çürüyor mu öyle diyorlar ya hani 

önce (1,778 puan) tarafından

Demekki ondan cnm. Ama ben hep nefis yemek tariflerine bakaeak yapmıştım 

önce (156 puan) tarafından

Birde yumuşak olması için bende sana bir püf noktası söyleyeyim belki biliyorsundur fırından çıkınca hafif suyla tavla üzerine ,az su ile ama yufka sular gibi az su at , bir sohra bezi at daha yumuşak olur :) 

önce (682 puan) tarafından

Şu değilde ilk sıcağı çıkınca saklama kabına koyuyorum yumuşacık kalıyor oyle

-Reklam-
0 oy
önce (67 puan) tarafından

Tuz ve maya aynı anda konmamalı. Tepsi mayası yapılmalı. Fansız ayarda pisirilmeli. Süt ya da su ılık olmalı. Hamurunda katı olmazsa gayet güzel bir poğaça olur. 

Tuzu unlami karıştırmak lazım birde hamurun yumuşak olması için yaği elime sürüpmu yogursam tepsi mayası yapıyorum kabarıyor ama içi ekmek gibi kalıyor yada firindanmi ama ben kek yapsam güzel kabariyor sence 

önce (67 puan) tarafından

Evet tuzu unla birlikte koy. Hamurun kabardiktan sonra da elini sıvı yağa sürüp yapışmamasını saglayabilirsin.hamurunu da az almayı dene yani poğacanin boyutu çok büyük olmasın zaten kabardiginda 2 katı oluyor. 

0 oy
önce (923 puan) tarafından

Ay poğaça konusunda bende dertliyim ya 8 yıldır ne tarif denesem eşime beğendiremiyorum. Sert olmuş diyor. Şöyle puf puf sertleşmeyen poğaça bulamadım gitti.

önce (139 puan) tarafından

1 çay bardağı sıvı yağ.yarim paket margarin iki yumurta birinin sarısı ayrı bı çay bar.sut bı çay bar ılık su bı paket maya bı yemek kaş şeker bı tatlı kasihi tuz.once sıvıları şekeri ve mayayı karistir hamur sert olmasin yarım saat dinlendir tepsidede yarım saat mayala.ben hep bu tarifle yaparım çokta beğenilir:)

önce (1,624 puan) tarafından

Hamuru cıvık yogurun mayalandıkdan sonra tepsi mayası da yapın

Zaten güzel yoguruldumu ele yapismadimi tamamdır 

...İsa hangi mayayı kullanıyorsunuz aacaba mayadan dolayimi 

Toz maya BİM'in mayası güzel bide pak maya 

0 oy
önce (736 puan) tarafından

Bak simdi sutunu ne kadar bol koyarsam o kadar yumusak olur 1 bardak diyosa 2 koy gerekirse su koyma malzemelerinin hwpsi sicaga yakin ilik olsun sutu biraz isit olmazsa 

1 bardak ilik su 

1 bardak ilik sut (sen su koyma sutu 2 bardak koy mesela ) 

1 tane yumurtanin tamamin birininde beyazini legene koy mayayi 1 bardak yagi 1 cay kasigi kadar sekerini koy iyice cirp 10 dk beklet sonra 1 tatli kasigi tuz ve aldigi kadar unu ekle yogur cok guzel yogurman lazim ki kivami tutsun iyice mayalanana kadar da bekle iyi mayalanmazsa kabarmaz tas gibi olur iyice kadardiktan sonra elinle toparla sekil mi verirsin artik ne yaparsan ayarla tepsiye koy uzerini ortu 15 20 dk tepsi mayasi olsun sonra yumurtasini sur fırına ver 

Tarifinin ekran görüntüsü alıyorum canim ellerine sağlık yazdığın için çok teşekkür ederim inşallah olur bu seferde senin dediğin gibi deniycem sonuç yorumuna yazarım ben çoğunluk ölçüsüz yapıyorum mesela göz kararı diyelim süt koyuyorum ama diğerlerini ölçülü acaba ondanmi öyle oluyor sen ne mayası kullanıyorsun 

önce (736 puan) tarafından

Olabilir sut cok yumusatiyo cok faydasi var valla ben mayadan yana her markayi kullandim yas mays ds kullandim kuru maya da 15 dk mayalari var ondan kullanip 1 saat mayasini beklet olmadi onemli noktalar malzemeler ilik olacak sicaga yakın elinle hissetcen o sucakligi yani sutunu bol tutcan bi de mayalama islemlerinin suresini uzun tutmak un ve tuzu eklemeden onceki surecte mayalama islemidir yogurduktsn sonraki surecte tepside beklrmesi de uzun uzun dinlensin ha bi de seker mayayi aktiflastirir onunla birlikte ilk mayayi yapman daha iyi olur tuzu ekleden mesela kabarmaz 

0 oy
önce (272 puan) tarafından

Mayayı kabartiyorum suyum sütüm iliktan sıcak oluyor bide ele yapışır hamurum benim bu şekilde yapiyorum bir yıldır çok güzel oluyor fansiz alt üst 35dk pişiriyorum cikincada az su serpip sofra ortuyorum 

Hangi mayayı kullanıyorsun canım acaba mayadanmi yada yorgurmaklami alakalı 

önce (272 puan) tarafından

Biminkini kullaniyorum genelde 

Bir paketin hepsinimi koyuyorsun yoksa yaptığın pastaya göremi

Genelde yarı paket koyuyorum

0 oy
önce tarafından

Ben nefis yemekler tarifini birebir deniyorum ve tadı inanılmaz güzel oluyor hem puf puf oluyor 

Çok denedim ama işte yapamadım bende sorun :)

önce tarafından

Acaba unu mu çok ekliyorsunuz. Çünkü bende başlarda tarife uymazdım yok hamur sanki cıvık olmuş ya  der kafama göre un eklerdim  poğaçalarım uzaydan düşmüş gök taşı  kaadar sert olurdu 😂

Olabilir bak oda doğru bende kendime bazen diyorum bilmiş gibi yapsamda olmuyor yazikki o emeğe gecen iki gün önce yaptım öylece duruyor inan ekmek gibi resmen kız valla pasta işi bence yetenek mi ne :))peki sen cıvık yapmaya başlayınca oldumu :)

0 oy
önce (1,624 puan) tarafından

Ablamında poğaçaları bu ara guzel olmuyordu sebebi mayaları dışarıda bekletiyormuş , toz mayalar da buzdolabında beklemeli, birde cok katı olmayacak poğaça hamuru yogurdukdan sonra hamur iki katı olacak kadar kabarmalı, şekil verip tepsiye konduktan sonra tepside de bekletilip 15-20 dk tepsi mayası yapılmalı ondan sonra sıcak fırına konmalı 

Canım peki toz maya bir paket mi koyuluyor ben bimdeki a 101 deki mayalardan alıyorum onlar nasil

0 oy
önce (599 puan) tarafından

Hamur sert olmasın ele yapisna bı hamur olsun birde yoğurma işlemini biraz uzun yap gerisi hiç önemli değil malzeeri dolpatan çıkarıp direkt yaparım mayayla tuzuda aynı nada doktugum oluyor ve ben hep fanlida yaparım yumuşacık olur buzluğa atar çıkarırım mikro dalgada istirim yine yumuscaik  tek sebebi unu fazla koyuyorsunuz

Maşallah canım ne güzel ya inşallah benimde bir gün olur peki senin mayan ne  hangisini kullanıyorsun ben bimdeki a101 deki toz olanı alıyorum 

0 oy
önce (3,003 puan) tarafından

Her zaman bu tarife uyarak yaparim gecen sene esimin kuzeni turkiyeye gitti onlar icin yola yaptim cok begendiler cocuklar falan guzel yedi dedi

Çok Kabaran Bayatlamayan Yastık Poğaça Tarifi (videolu) https://www.nefisyemektarifleri.com/video/cok-kabaran-bayatlamayan-yastik-pogaca-tarifi-videolu/

Teşekkür ederim canım yorumun için ne güzel ya maşallah elinde güzel getiriyor demkki 

0 oy
önce (2 puan) tarafından

Ben ne süt ne yoğurt falan katıyorum ve yumuşacık oluyor ılık su  tuz instant maya paketin yarısını sıvıyağ şeker un yumurta akı ve fırında mayaliyorum pastane pogcasi gibi oluyor kesinlikle denemelisinn

Özür, bu belge tipi kabul edilmiyor.

image

önce (31 puan) tarafından

Malzemelerin miktarlarinida yazar mısın sana zahmet benim yaptığım pogacalarda güzel olmuyor 

önce (2 puan) tarafından

https://www.nefisyemektarifleri.com/sutsuz-yogurtsuz-yumusak-pogaca-tarifi/ 

Bu sitedeki tarife göre yapıyorum ben miktarlarını da azlik cogluk oranına göre az yapacaksam veya çok yapacaksam ona göre ayarlıyorum bu tariften genelde 13 adet falan çıkıyor 

0 oy
önce (2,816 puan) tarafından

Ele yapışacak kıvamda bırak hamuru. Şekil verirken yağ kullan ve açma şekli ver güzel olur bide içli yap tabi bide şekil verirken tereyağı kullanirsan lezzeti artar

0 oy
önce (8,506 puan) tarafından

Bi tarif var hep onu yaparım malzemeleri oda ısısı olcak süt suyu ılık olcak hava almasını önlerim hamurun mşs gşbi pofik olur

0 oy
önce (4,415 puan) tarafından

Gastamonulumun bu konuyla ilgili postuna bak. Ona yazmıştım :)

İlgili sorular

+1 oy
1 cevap 37 göst.
0 oy
4 cevap 124 göst.
24 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Kelebek0707 (1,726 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 271 göst.
0 oy
1 cevap 55 göst.
23 Eylül 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Eftelyam (1,270 puan) tarafından soruldu

414,013 soru

12,460,774 cevap

46,702 kullanıcı

Kategoriler

...