+1 oy
107 göst.
önce Diğer kategorisinde (250 puan) tarafından

Detaylı ultrason da bebeğime de kalpte kaçak ve ayaklarında içe dönüklük görüldü  sıvı aldırmam istendi. Ben kabul etmedim ama tabiki içimde bir üzüntü oluştu. Bunlar down sendromu olma ihtimali mi ? Oyüzden mi sıvı aldırmamı istediler .  Yoksa herhangi sağlıklı bir bebekte de bu sıkıntılar olabilir mi ? Bilgi sahibi olanlar yardımcı olabilir mi acaba :( 

5 Cevaplar

+2 oy
önce (250 puan) tarafından

Hiç bilen birisi yok mu Allah aşkına 

-Reklam-
+1 oy
önce (1,349 puan) tarafından

Sıvı aldırmak istenmesinin sebebi belki de altta yatan çok farklı sebepler vardır ve bunu öğrenmek için. Kalp sorunları down sendromlu çocuklarda oluyor. Ama belki tek başına başka bir sorundan kaynaklıdır. Ayağının içe dönük olması tek başına başka bir sebepten. 

İkisi farklı sebeplerden olması bile iyi birley değil mi ben ikisi de  o sebepten sandım  çok değil ama az da olsa varmış kaçak delik var demişlerdi hatta prof bir doktora gittim öyle birşey yok görünmüyor dedi 

Düşük olmasından korktum . Eşimde istemiyor zaten böyle bir riski bile bile de yaptıramam ez azından ayaklarında içe dönük olması down sendromu ile alakalı değilmiş şükürler olsun onu öğrendim . Faşizan hürmetine lütfen dua edin bana sıhhatli sağlıkla kucağıma alayım 

önce (1,349 puan) tarafından

İçe dönük ayak için tedavi imkanları var. Kalp konusunda bir bilgim yok. Her kalp sorunu da down sendromlu olacak diye bir şey yok. Dediğim gibi belki başka bir sebebi vardır. Sıvı aldırmadan düşük riski var evet, ama çok çom düşük bir ihtimal. Detaylı ultrason yaptığınıza göre haftanız 3 aydan fazla. Eğer yaptırsaydınız doğuma kadar içiniz bir nebze rahat olurdu. Ama inşallah hiç bir sorun sıkıntı yoktur. Sağlıcakla kucağınıza alırsınız. Ben kendim de ilk çocukta sıvı aldırdım. Başka sebeplerden dolayı ama. Sonuçlarım temiz çıkınca hamileliğimin de biraz tadını çıkarabildim. 

İnşaAllah Allah razı olsun evet şuan 23 haftalığım ben 

+1 oy
önce (129 puan) tarafından

Benim 4 oglum var ikinci olanda dk kalbinde sıkıntı vs var dedi ayrıntılı ultrason herşeye girdim ozaman kalp kapakçığı sıkıntılı felan dedi anlayacağın hamilelik zehir olmuştu ama doğdu hiçbiseyi yok maşallah.suan bebegim 5 aylık hiç bı testi de yapmadım bunda sizi yanlış yönlendirmek istemem ama Rabbime emanet et bazı SK çok korkutuyor insani

İnşaAllah bizimde öyle olur çok korkuyorum Rabbım sağlıklı sıhhatli kucağıma almayı bana da nasip etsin lütfen bana da dua edin sizin yaşadıklarınızı yaşıyorum bende 

önce (129 puan) tarafından

Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin ihmal etme evet ama Allah'ın verdiginede çok şükür:)

0 oy
önce (151 puan) tarafından

Canım benim bebeğime de 24 haftalıkken bağırsağında düğüm var demişlerdi ve bu durum down sendromlu bebeklerde görülüyomuş denmişti ve amino sentez yaptırdık karından sıvı alındı ve çok şükür sonuçlar iyi geldi inanki bir ay boyunca yemeden içmeden kesildim burnumdan kan  süzülüyodu ben sıvı vermek istemiyodum eşim çokmzorlamıştı inanki iyike vermişim diyorum en azından doğum olana kadar stres yapmazsın Rabbim şifa versin inşallah öyle bişey değildir 

İnşaAllah değildir ben düşük riski yüksek olduğu için aldırmak istemedim  Ramazan hürmetine dua istiyorum sağlıklı sıhhatli doğsun diye  herşerde vardır bir hayır diyorum ama ister istemez üzülüyorum 

önce (151 puan) tarafından

Bende düşükten çok korkuyodum ama 100 binde 1 düşük oluyomuş 24 haftalıktı su alındığında çok şükür hiç bir şey olmadı senide çok iyi anlıyorum canm Rabbim sağlik versin inşallah üzülme Rabbim büyük

0 oy
önce (2,020 puan) tarafından

Amniyosentez sadece down sendromu testi değil baska genetik bozukluklara da bakılır kalp konusunu bilmiyorum ama ayaklardaki dönüklugun downla alakası yok esim de tek ayagi ice dönük doğmuş masajla duzeltmisler şimdi 32 yaşında bir problemi yok. İsterseniz testi yaptırın bir rahatsızlığı varsa bilinen bir tedavisi yok hiçbirinin ama bir rahatsızlık yoksa da en azından doğuma kadar var mi yok mu diye kendinizi strese sokmazsiniz. 

Düşük riski olabilir dedi doktor bunu bile bile yaptırmak istemedim her şey Rabbimden ez azından ayaklarının onunla alakasının olmaması da güzel birşey sağlıkla doğar inşaAllah bana dua edin lütfen 

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 207 göst.
0 oy
20 cevap 336 göst.
26 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde Ege'nin annesi❤️ (2,568 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 122 göst.
5 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Perihan (44 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 196 göst.
3 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Berfingok (47 puan) tarafından soruldu

413,792 soru

12,455,630 cevap

46,473 kullanıcı

Kategoriler

...