+3 oy
414 göst.
Diğer kategorisinde (9,426 puan) tarafından

Kızlar evet boşanmak kolay değil  malesef ki bu sitedede çok geçiyor konusu velevki nafaka konusuna gelelim 

İslamda nafaka iddet bitene kadar erkek tarafından kadına verilir boşanan kadının iddet süresi 3 aydır 

İddet bittikten sonra kadın artık o erkeğin sorumluluğunda değildir bu yüzden iddetin 3 aydan sonrası caiz değildir erkek kendi rızasıyla vermek istese orası ayrı onda bir sakınca yok ama 3 aydan fazlası caiz değil

ha çocuğuna ödemek zorunda kesinlikle çocuk Anne'nin yanında olsada ! 

Yani kimse kimseye ömür boyu nafaka ödemek zorunda değil bunu ömrünce ödemek zorundaymış gibi erkeğede zulmetmek doğru değildir 

5 Cevaplar

+1 oy
(2,241 puan) tarafından

Zaten çoğu kadına nafaka bağlanmıyor çocuğa bağlanıyor, onu da ömrü boyu ödemek zorunda. Bakmakla yükümlü. Zaten kadın gelirli ise yaşadığı evde gelir var ise kadına nafaka odenmiyor

(9,426 puan) tarafından

evet çocuğuna bakmak zorunda ama çoğu kişi çok suistimal ediyor bu durumu  yüklü miktarda ömrünce ödemek zorundaymış gibi 

(2,241 puan) tarafından

Anne çocuğuna bakıyorsa (küçük dönemde çocuk anaya veriliyor kaidesiz) bakıcı hükmünde geçer bunun içinde ücret ödenmelidir. Çocuk olduğu için bırakacak yeri olmuyor ve çalışma dönemine giremiyor. Bu durumda bakmakla yükümlü oluyor koca kişisi. Ama suistimal edenlerde var tabi ki. Haksız kazanç mutlkaa çıkıyor 

-Reklam-
+1 oy
tarafından

Nafaka zaten kadına bağlanmıyor çocuga bağlanıyor fakat günümüzde tazminat adı altında suistimal var haklı olanlarıda var elbette fakat çogu haksız... 

(1,524 puan) tarafından

Erkeğin evlenmeden önce edindiği mallarda nasılsın hak talep ediyorlar ya?

tarafından

Orda biraz alicengiz oyunu devreye giriyor mesela erkek evlenmeden önce 1+1 yada 2+1 evi varsa evlilik sırasında 3+1 aldırarak (parasını sadece erkeğin ödediği) yada araç modeli yükselterek otomatik olarak mallara ortak oluyorlar

(1,524 puan) tarafından

Öyle birşey yok malesef mahkeme onu saptıyor.  Evin o kadarlık ücretini erkek için saklı tutup kalan kısmını bölüştürüyor  :)) 

tarafından

Malesef ki mahkemenin bunu gözardı ettiğide çok oldu şimdi yeni çikan yada çıkmak üzere olan yasada çıkıp çıkmadıgını o yasanın henüz bilmiyorum bu durumdaki hak saklı kalıyor

(1,524 puan) tarafından

Valla sen de haklısın iş bilmez bi hakime denk geliyorsun bitti işte olay 

+1 oy
tarafından

1 ay evli kalıp 10 senedir nafaka ödeyen erkekler var. bu tipler yüzünden gerçekten ihtiyacı olanlar zorda kalıyor 

(9,426 puan) tarafından

İşte bende onu demek istiyorum çocuğu olmayanlarda istiyor buda erkeğe zulmdür  

tarafından

bazı erkeklere acımıyorum. evliliği boyunca kadına eziyet edenler, kadını parasız bırakanlar. onlar bin beter olsun ama dediğim gibi 1-2 aylık evlilikte erkeği ömür boyu finansal kaynak olarak kullananlar var. el insaf yani. 

+1 oy
(1,090 puan) tarafından

Çok doğru. Şunun da altını çizelim, anne çocuğuna kendisi bakıyorsa bakıcı hükmüne de gireceğinden ona bakıcı ücretini verebilir. Nafaka adı altında veremez ama. 

(9,426 puan) tarafından

💕🌷🌺🦋🌹💞

0 oy
(2,614 puan) tarafından

Nerde çocuğuna verdide ben kaldım.

Çocuğuna verseydi dört aydır vermedi.

Allah bildiği gibi yapsın.

(2,614 puan) tarafından

ALLAHİNDAN bulsun param yok diyor maaş günü geliyor borca gitti kiraya gitti diyor 

İlk fırsatta vercem diyor ilk firsati oğlu olmuyor bi türlü.

Allah'ım yanina bırakmasın zaten iki bin veriyor onuda veremiyor ya insan sinir oluyor 

(9,426 puan) tarafından

Allah ıslah etsin yaa ne diyim bilmiyorum Rabbim yardımcın  olsun bir işte çalışıyonmu

(2,614 puan) tarafından

Sağol cnm.

Evet çalışıyorum şükür

(9,426 puan) tarafından

İyi ne güzel kimseye muhtaç değilsin elhamdülillah

(2,614 puan) tarafından

Ailemle kalıyorum.

Çocuğum için yetiyirum 

Hiçten iyidir 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 54 göst.