Kizlar 2 kizim ve bir oglum oldu esim ismini koymasini istiyordum evin icinde kizlar miran vs falan dediler isimler analizi evde yaparken esim kimligi miran cikarttiktan sonra yiğit koymayi istiyorum dedi aslinda oyle deyince strese girdim 2 kizin ismini ben kkymustum birde miran ismide farscadan gelme kürtce anlami da tasiyormuş yani farscadan gelme bir ismi cocuguma mi koymus oldum
Kürtlerde hep Miran ismi gördüm ben
Gercekten mi
Cevremde en az 5 tane Miran var hepsi Kürt nıye şaşırdın:-)
Yeğenimin adı Ahmet miran
Anlamadım sen Kürtçe kökenli isim mi koymak istiyorsun oğluna?
Sorunu tam anlamadım. Farsça olması mı yoksa Kürtçe olması mı sorun ?
Ayrıca Kürtçede ki bazı kelimeler Farsçadan gelme zaten.
Esim ben ogluma kürdce isim koydu diye sevinirken farscadan gelmis olmasi uzdu
Sukoşum doğru diyo zaten bazi kelimeler farscadan gelme zaten ismi konmuş bir kere şu saaten sonra ne fark edecek ki ama Miran koyan Kürtler var
Canım ben de Kürdüm ve bizde de Miran koyan çok var.Dediğim gibi Fasçadan çok kelime var Kürtçe de.
Bnm kizimin adida ronya 2 farklı kökenden geliyor latince ve kürtce kürtçe zaten latince ve farsçaya yakın bir dil senin icin problem olan ne canim ?
Ronya kutce kokenli ama miran kokeni farsca sadece kütce olarak anlam tasiyormus
Ben de oğluma azadvkoyacağım kısmetse Azad ismi Türkçe'de de var kürkçe'de de var Miran da güzel yani değiştirme bence
Iyi de zaten bizim kurtcedeki çoğu kelime farscada da var ki
Bence Miran çok güzel bir isim,neden strese giriyorsun neyi rahatsız etti seni
Ben Miran ismini çok seviyorum ama hiç Türk de görmedim. Irkçı değiliz ama çocuğuma koymak istesem kesin eşim Kürt ismi diye istemez 😅😅 ama çok güzel isim bence. Irkçılıktan değil bu arada yanlış anlaşılma olmasın. Herkesin adeti farklıdır
Tamemn ırkçılık bence. Açıkça kürtçe isim koymam demiş
@D.Deniz Kesinlikle katılıyorum.
Yiğit daha güzel Mirandan
Karşı komşumun oğlunun adı Miran kürt felan da değiller eşi roman kendisi Trabzonlu
Evet ben koydum Halil Miran
Hercai dizisinde vardı ya Miran 😀 Tarih dersinde bizim ogretmenimiz dil bilimciydi adam konuşurken farscadan gelen kelimeleri söylerdi siz Türkçe konustugumuzu zannediyorsunuz ama birçok kelime farscadan gelme. Dertetme bence
Babamın komşularınin kızınin adı Miran birde kuzenim oğluna Miran ismini verdi
Bu arada kürdüz
Evet Miran kız larada koyuyorlar anlamı beyler beyi neden koyuyorlar anlamadım
Ama çok seviyorum Miran ismini
Kirtlerin cocuklarinin cogunun adi miran zaten gulum
Eşimin kuzenin oğlu da Miran o da kürt
E nerdeyse bir çok isim Farsça ne olmuş ben onu anlamadım? Eşimin adı da Mirza Kürt ama Farsça benim adım Nazlı Türküm ama Farsça nolmus?
Kürtçenin yarısı Farsça halbuki:)
1,434,807 soru
23,597,366 cevap
305,838 kullanıcı