+2 oy
226 göst.
önce Diğer kategorisinde (76 puan) tarafından

Kızlar bu ayın 10unda adettim 16 sında adetim bitti 

Ama 3 gündür çok az kanlı akıntım oluyor günde 2 defa falan bügün yine oldu acaba oruç tutabilirmiyim sordum tanıdıklarıma kimi özür sayılıyor tut dedi kimi kan olduğu için olmaz doktora git dedi bi yorumlarmısınız tutulurmu

Tutarsam kan gelirse bozulurmu

3 Cevaplar

0 oy
önce (745 puan) tarafından

Mezhebin ne senin 

önce (3,322 puan) tarafından

Bende size birşey sormak istiyorum, benim adetim düzensiz 17,18 günde bir oluyor, bugün doktora gittim adet düzenleyeceği ve antibiyotik verdi bugün içtim, akşama doğru böyle nişan gelir gibi kan geldi çok az geldi ama ve ben sekiz gündür adetten çıkmıştım şimdi ben oruç tutabilir miyim 

önce (745 puan) tarafından

Adetin bittikten sonra 15 gun icinde gelen kanama ozurdur 15 gun dolduysa ozur sayilmaz abdesti bozar ama bu durum mezheplere gore cok degisiyo hanefi mezhebine gore boyle 

önce (3,261 puan) tarafından

Hanefi 10 Şafii 15 canım 

Yani ben şimdi yarın oruç tutabilir miyim 

MMezhebin ne canım??  Ve tam anlamadım kaç gün adet oldun kaç gündür temizsin  @Elizan nur

Yedi gün adet oldum,sekiz gündür temizim 

Şafi canım 

Mezhebin ne? 

Adetin hep 8 günmü sürer? 

Yediyle sekiz arası değişiyor çoğunluk yedi gün oluyor ama 

Anladım canım ozmn 15 gün temiz olma süren var adetten sonra eğer 15 gün içinde gelmişse özür sayılır 

Çok teşekkür ederim cevabın için, valla yarın oruç tutamasaydım çok üzülürdüm,ben yatsı namazını daha kılmadım peki onu kılabilir miyim 

Evet canım 

Size bir soru daha sormak istiyorum şimdi lekelenme olduğu için özür sayılıyor ya,ben her gün banyo etmek zorundamıyım, çünkü her gün lekelenme olacak,ben bugün banyo ettim, yarın yine leke olursa yinemi banyo yapacam ,yani bu banyo işi böyle devammı edecek bitene kadar @BETIGUL @KuranAsigiHatun

Hayır ama her namaz vaktinde abdest tazelemen lazım

Ben yengeme sordum,bana her gün banyo yapman lazım dedi, çünkü her gün lekelenmen olacak bu yüzden her gün banyo yapman lazım dedi,sizede sormak istedim, balık gibi olacam valla her gün banyo yapsam 😁

Hayır canım ama Şafii mezhebinde o abdestle sadece vakit namazını kılabilirsin kuran okumak için ayrı abdest Alman lazım belirtim bunuda  ve öğlen için abdest almıştın ya ikindi okunduğunda abdestin bozulur

Çok teşekkür ederim ya iyiki varsınız valla, yoksa her gün banyo edecektim,bu kış gününde 

💐🌷❤🥰🌺

-Reklam-
0 oy
önce (505 puan) tarafından

10gunu geçtiyse özür giriyor tutmanız gerekiyor

0 oy
önce (139 puan) tarafından

Hangi mezhebe bağlı siniz eğer hanifiyse adet ayın 10da olduysaniz 20sinden sonra gelsede sıkıntı yok oruç olur eğer şafi mezhebindeyseniz 10dan oldunuz 25de temizlenmiş sayılırsınız.ozur günü Hanifi 10 gün şafi 15 oluyor yani 

Tarafsızım nedir kız çok güldüm valla😂😂

Gülmeniz garip degilmi ya 😊insan mezhebini bilmezmi iki mezhepte çok farklı yani yaşın küçükmü acep

önce (76 puan) tarafından

Evet 21 yaşındayım ailenin yarısı hanifi yarısı şafi ben neyim bilmiyorum nasıl anlaşılıyor namazda hamefiye göre hareket ediyorum kestirmeden gitmiyorum

Ozaman Hanifi diyin bari

önce (76 puan) tarafından

Öyle yapiyim bari

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 66 göst.
13 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Busraaaaaaaaa (4,708 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 112 göst.
12 Aralık 2024 Diğer kategorisinde YAVRULARIMM (2,605 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 161 göst.
28 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Nalankt (1,453 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 70 göst.
3 Nisan 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Sena98 (164 puan) tarafından soruldu

414,112 soru

12,463,254 cevap

46,804 kullanıcı

Kategoriler

...