+2 oy
378 göst.
önce Diğer kategorisinde (28 puan) tarafından

Bir arkadaş bu kaçtir istedi yok dedim bidaha istedi nyse tam verim dedim 20 gün geçti hala vermedi bugün mesaj attım çeyreği verirmisin bana lazım dedim hala cevap vermemiş bana ne ypmam lazım almam için 

15 Cevaplar

+8 oy
önce (6,515 puan) tarafından

bir muge anli sozu derki arkasina dusmeyecegin parayi ver arkasina dusecegin mali birc harc da olsa verme😅

önce (2,375 puan) tarafından

Aynen öyle ama verip kötü olmaktansa ben bastan kötü olup hiç vermemeyi tercih ediyorum.

-Reklam-
+2 oy
önce (1,380 puan) tarafından

5 ine demiş niye erkenden istemeye başladınız ki borc vermişsiniz madem söz verilen günü bekleyin   bana göre böyle yapmaniz çok ayıp karşıdaki insan zorda olmasa zaten istemez sizde guvenmedginz insana vermeyin  altın heleki  guvenseniz saten beklerdiniz 

önce (3,138 puan) tarafından

Bende ona şaşırdım daha günü gelmemiş yani

+2 oy
önce (973 puan) tarafından

Kadin ayin 5nde vercem demiş daha 1'nin güneşi doğmadı hdjsjkskshnnjjj

Bi bekleseydin ayin 5 gelince harbiden vermezse isterdin bana sen biraz ayıp etmişsin gibi geldi belki verecek tam gününde 

önce (44 puan) tarafından

Zorla vermiş hem ondan hem de alamayacağını düşündüğünden oaniklemisnbence

+1 oy
önce (1,305 puan) tarafından

En azından açıklama yapabilirdi veremeyecek durumda olsa bile inşallah verir verecek olan siz istemeden verir vermek istemezse ne desek boş 

+1 oy
önce (129 puan) tarafından

Eğer şuan alamayacak durumdaysa biraz daha bekle eğer durumu düzeldi alabilirse alır zaten bence bide güvenmediğin insana borç verme yani sonra alması sıkıntı 

önce (28 puan) tarafından

Cevp vermedi vatsapada girip çıkıyor bana ayın 5 de demişti yok güvendiğim bir arkadaşta ama eşim arkadaşının kardeşi işte eşimde bu daha 1 ay uzar vermez dedi bende öyle bir mesaj attım ne yapim

önce (129 puan) tarafından

Eğer acelen yoksa bekle sende bı iyilik yapmışsin madem:)bazen insanın yolunda gitmeye biliyo yani 5de demiş bekle bakalım 

Aynen öyle bekliyeyeim ayın 5 ne kadr eşim vermez uzar bu deyince mesaj attım bende 

+1 oy
önce (149 puan) tarafından

Zaten istemişsin başka napacaksın ki inşallah verir 

Ayın 5 de dedi vercem ama bekliyeyeim

+1 oy
önce (438 puan) tarafından

Altının bu pahalı zamanında çok zor durumda olmadıkça kimseye vermem

+1 oy
önce (2,677 puan) tarafından

İnşallah alırsın diyeceğini demişsin gerisi ona kalmış artık 

Aynen öyle ben soyeldin iki güne vermen lazım dedim bakalim

+1 oy
önce (459 puan) tarafından

Borçlunun borcunu hafifletmek (Mühlet vermek veya toptan silmek) tüm iyiliklerden, sadakadan hatta zekattan bile daha üstün görülmüştür. Yerinizde olsam hibe ederdim. Hem ramazan girdi, bizim için artık daha çok iyiliğe, ibadete yönelmek için fırsat ala fırsat. 

Ne demek istediniz

Ben olsam hazır ramazan da girmişken çoluğumun çocuğumun, aile saadetimin, sağlığımın sıhhatimin, huzurumun mutluluğumun sadakası olsun der, o arkadaşı borcunu sana hibe ettim diyerek rahatlatırdım. 

Çünkü borç istiyorsa sıkışmış durumda demek ki. Geri ödenmesini talep etmek en büyük hakkınız tabi ki ancak ben kendimcesini söyledim. İslamda da borçluyu rahata erdirmek diğer her iyilikten daha üstün görülmüştür. 

Borçluyu borcu hakkında rahatlatan kimseyi Allah da ahirette rahatlatacağına dair ayetlerde müjde vermiş. Şayet ben ahiretteki rahatlığı bir çeyreğe alabiliyorsam bunu fırsat olarak görürüm. 

Evet haklısınız yok aradan 20 gün  geçti hala vermedi ve durumlarida gayet iyi durumdalar sadece istedigi zman acil lazım deyip aldı eşimde o daha 1 aya vermez dediği için mesaj attım 

İstemek en doğal hakkınız

+1 oy
önce (2,375 puan) tarafından

Bu yüzden kimseye borç vermek tarzım değil.

Verip peşine düşüp kötü ben olmaktansa hiç vermiyorum başından yok demek mantıklı.

Sen diyeceğini demişsin daha ne yapabilirsin ki kapısına mi gidicen bekle bakalım.

+1 oy
önce (5,702 puan) tarafından

Başlığı okurken icimden geçen iyi halt ettin insan verir mi dedi iç sesim 

+1 oy
önce (19,220 puan) tarafından

Yirmi günde mı alıp verecekti niye lazım oldu yakın arkadaşın mı güvenilir mi hemen veririm demiş miydi ? 

Kafamda deli sorular 😅😅

+1 oy
önce (66 puan) tarafından

20 günde bircmu istenir 😏 biraz bekle olsa veriri zaten 

+1 oy
önce (44 puan) tarafından

Israrla para isteyen insandan korkacaksın. Sana gelene kadar kim bilir kimlerden istedi vermedi tekrar istedi aldı ödemedi de bu yuzsuzluge ulaştı . Bnce geri vermeyecek senle iletişimi de keser muhtemelen 

+1 oy
önce (493 puan) tarafından

20 gün bir ay bile etmiyor. Maaş döngüsüne bile girmemiş hemen ver diyorsunuz. Nerden bulsun 6000 i hemen. 

İlgili sorular

0 oy
40 cevap 1,085 göst.
8 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Ocakk (253 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 181 göst.
4 Temmuz 2023 Aile & Aşk kategorisinde Adohitlerin annesi (349 puan) tarafından soruldu
+1 oy
11 cevap 299 göst.
0 oy
7 cevap 133 göst.

413,785 soru

12,455,497 cevap

46,467 kullanıcı

Kategoriler

...