Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php80/sess_1f3d5ff5dba18ccfd3a261c6e92259e4, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/annelertoplandik/public_html/forum/qa-include/app/users.php on line 162

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php80) in /home/annelertoplandik/public_html/forum/qa-include/app/users.php on line 162
28 Günlük Bebek İçin Burun Tıkanıklığı Nasıl Giderilir? Acil Öneriler Nelerdir?-Diğer
+2 oy
81 göst.
önce Diğer kategorisinde (40 puan) tarafından

Kızlar serum fizyolojik almadım nasıl almadım bende bilmiyorum evde yok şu anda eşim de yok evde yalnızım oğlumun burnu çok tıkalı hatta tıkalı diye öksürüyor ani bebek ölümleri falan oluyormuş Allah korusun çok korkuyorum ne yapabilirim 

4 Cevaplar

+1 oy
önce (233 puan) tarafından

Aspirasyon yok mu evde bebekler için agızla çekmeli

önce (40 puan) tarafından

Var canım 

Burnuna baktığım zaman tertemiz bir şey yok ama çektiği zaman asla nefes alamıyor aspiratörle de çekiyorum bir şey gelmiyor

önce (1,385 puan) tarafından

Serumla yikiyordm ben oda nemlendirici açıyorum hala da aynı sürekli oluyor  sürekli de cekiyordm ama geniz akıntısı oluyo yatınca burunda çok olmaz

-Reklam-
+1 oy
önce (49 puan) tarafından

Siz alana kadar, buhar banyosu ılık duş genzi acar. 

Evde coldmix varsa yakasina damlatin

Anne sutu burna damlatmak iyi geliyor derler.

Evin nemine dikkat edin.

Reflu yatagi gibi bir yerde kafasi yukarida yatirin.

Kucaginiza yuz ustu yatirip sirtina hafifce vurun  akintiya bazen yardimci oluyor

Cok aglamamasina ozen gosterin aglayinca da tikanabiliyor.

Henüz çok küçük olduğu için duş aldırmaya korkuyorum 

Banyoda sicak su acip buharla doldurun buharda bir sure durun ikiniz o da ise yarar.

Tamam canım benim çok teşekkür ederim o zaman bu burun tıkanıklığı değil geniz akıntısı oluyor değil mi 

Buharla mukuslar yumusar genzinden asagi akar bir kismi burnundan cikar bir kismini yutar biraz olsun rahatlar. Aspiratörle de cekersin günü kurtarirsin.

Burun temizligi icin dr osman gönülal ın youtubeta uygulamali videosu var. Serum fizyolojik alinca bir ara izle. Damlartarak degil siringayla 2.5ml saga 2.5ml sola sikip temizliyorsun. Belki biliyorsundur ama yine de bilgi vermek istedim.

Ilk basta yapmaya korkmustum ama sonra alistim. Bir de silikon uclu burun siringasi kullan bence. Normal siringalar burnunu acitiyor. Serum fizyolojik de eczaneden %0.9 sodyum klorür izotonik çözeltisi olarak gecen serum halinde alirsan daha avantajlı oluyor. Ozellikle hastanlandiginda sık kullanildigi icin. 

Tamam canım benim çok sağol eşim alacak bugün 

+1 oy
önce (159 puan) tarafından

Cnm benim oğlumun burnu tıkandıgında anne sütü damlatıyorfum 40 lı iken  bilgin olsun 

Onu nasıl yapıyorsun canım daha detaylı bilgi verir misin rica etsem 

0 oy
önce (18,170 puan) tarafından

Bizde 2 ayligiz serum fizyolojik ve aspiratör ile açıyorum yine aynı hırilti var canm akşamları duş aldırıyorum iyi geliyor 

Bunun ki aşırı derece de olunca gerçekten korktum canım ya 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 79 göst.
0 oy
3 cevap 69 göst.
+1 oy
4 cevap 285 göst.

413,950 soru

12,459,492 cevap

46,632 kullanıcı