+4 oy
284 göst.
önce Diğer kategorisinde (378 puan) tarafından

Hanımlar ilk günden ayaklananlar da var kaç gün dinlenen de var siz kaç gün sonra ayağa kalktınız iyi hissettiniz 

Ve biri hastanede sizi görmeye gelse ilk günden kalkar mısınız ayıp olmasın diye bazıları göz değmesin diye kalkmıyormus

33 Cevaplar

+4 oy
önce (2,044 puan) tarafından

Zor bir normal dogum oldu ama hemen ayaklandım bebegimi kendim giydirdim bezini hep kendim aldım yanımda da kimseyi istemedim sadece esim vardı o da gece kalamadı. Otururken kalkarken bile kimseye elimi tut bile demedim doğumun akşamına dusumu falan kendim aldım bu kadar da gururlu olmak iyi mi bilemedim 

Hastaneye görmeye gelecekler diye kalktım düzgün giyindim yatağımı toparladım oturdum onlarla keşke biraz yatsa miydim ama simdi olsa yine yatamam herhalde. Anneciğim beni gurbete mi alıştırmis nedir hastayken hiç yatırmazdi kalk neyin var bak ilaçlarını ic öyle yatilmqz derdi 

-Reklam-
+3 oy
önce (4,969 puan) tarafından

Hiç dinlenme fırsatım olmadı 

+3 oy
önce (1,000 puan) tarafından

Kuzum benim doğum yaptığımın gecesi çocuğuma bakıyordum kendim ama benim acı eşiğim çok yüksektir. Biraz da dişini sıkmak lazım tabi. Çünkü ne kadar hızlı ayağa kalkarsan o kadar hızlı iyileşiyorsun

+3 oy
önce (1,173 puan) tarafından

Keşke dinlenecek fırsatım olsaydı ilk bebeğim çok gazliydi uyku bilmedik salla pispisla 1 gün bile dinlenwmwdim..iki cindw kuvozde kaldı süt sağ getir götür yine aynı imkan olsa da dinlenilse ..iyi hissedene kadar dinlen.bence

+3 oy
önce (128 puan) tarafından

Ben hastaneden çıkar çıkmaz ayaklandım her işimi kendim gördüm yanımdada kimsem yoktu

+3 oy
önce (1,275 puan) tarafından

Doğum yaptığım gün 6 saat sonra ayağa kalktım bidaha otumadım evet bazıları uzun yatıyor eşimin amcasının gelini 1 ay yattı evde hiç kalkmadan

+3 oy
önce (929 puan) tarafından

Hemen kalktım daha da yatmadım. Çok zor oldu ama pes etmedim. 8 gün sonra zımba gibiydim. 

+3 oy
önce (1,584 puan) tarafından

Sezaryen dogumumdan 1 gün sonra ayağa kalktım gezdim. Eve geldikten sonra da hiç yatmadım kendimi gezdirdim, salonda oturdum vs. Kuzenim doğumdan sonra 25 gün yataktan kalkamadı ve şuan dizlerinden tedavi görüyor. Demem o ki canınız yansa da kendinizi yatağa hapsedip hasta etmeyin.

+3 oy
önce (1,386 puan) tarafından

Hastaneye de eve de gelen olmadı covid zamanıydı kabul etmedik kimseyi bir süre ama eve geldiğim gibi de kalktım ayağa öyle yatmadım 

+3 oy
önce (137,277 puan) tarafından

yanliz ve kimsesizsen o gun toparlanmak zorundasin

+2 oy
önce (13,710 puan) tarafından

3.saate desteksiz ayağa kalktım 6.saatte hastane odasını toplamaya başladım gelenler olduğunda yatagın içşndeydim hiçte kalkmadım 

+1 oy
önce (700 puan) tarafından

Ben gece dogum yaptim sabaha karsi koridorda yuruyodum hemşireler suzi kim kaldirdi dedi kendim kalktim dedim 3 4 gunde hic yatmadim sonra kaynanamlar zorla beni kendi evlerine goturduler ben bi yattim bi yattim 10 gunluk olana kadar 

+1 oy
önce (1,037 puan) tarafından

Hastanede kalkmadım eve gectigim gece altı Şubat depremi oldu daha da yatmadım zaten çok şükür iyiydim her işimi gördüm 

+1 oy
önce (22 puan) tarafından

Doğumdan kızım kucağımda çıktım dikişlerim vardı ama oturup kalkarken ağrıyordu lababoya çıkınca da aynı şekilde birisi yanıma gelırse iyiysem kalkarım değilsem yatarım yani devlet hastanesinde doğum yaptım yarı özel kısımda doğumdan 2. Gün çıkış işlemi yapılacaktı çocuk doktoruna kardiyolojiye vs götürdük baktılar ettıler oturmadım yanı diğer günlerde sarılık için kan vermeye sürekli hastaneye gidip geldik dinlenmeye zamanım hiç olmadı

+1 oy
önce (2,826 puan) tarafından

İlk gün ayaklandim kalkmak zorunda kaldım kaynanam tek vardı o da pek ilgilenmiyordu arada uzanıp dinleniyordum odur yani ben çocuğu kaldırıp indiriyordum 

Biraz insana bağlı ya herkesin ağrısı oluyor bazıları tabi gerçekten daha kötü oluyor bazıları da abartıyor kırk gün yataktan cikmayani gördüm aman ben doğum yapmışım diye 

+1 oy
önce (2,430 puan) tarafından

Öğlen sezeryan oldum sonda çıktı hemen ayaklandim. Hastaneye ziyarete gelen olunca hiç kalkmadım 

+1 oy
önce (51 puan) tarafından

Eve gelir gelmez 

+1 oy
önce (886 puan) tarafından

Normal doğum yaptım kimse ayy dur kalkma da demedi sagolsunlar Allah'tan iki gece hastanede annemle yatmistim dinlenmisim o zman 😅 hastane çıkışında kayinvalidemlere gittik ve bir ay orda kaldım hiç yatak bile yapilmadi lohusasin yat falanboyle şeyler yoktu herkes gibi oturdum dikisim arada açıyordu ama şükür sıkıntı olmadı. Hatta dogumumun dördüncü gününde annemler gelcekti oraya göze batmayayim dedim ev supurdum görümcem de sağolsun bacak bacak üstüne attı oturdu 

Evimde olmadığım için gece olana kadar oturmak çok zordu gecede çocuk uyumuyordu şimdiki aklım olsa kendi evimde kalırdım.

+1 oy
önce (5,674 puan) tarafından

Sezeryan oldum ben gunduz hemsireyle yurudum bir kez gelen giden kalmayinca kalktim esimle yurudum esim hastanede bekleme odasinda uyudu annem kayinvalidem uyudu beni panik yaptiriyorlardi cunku sabaha karsi kendim kalktim yurudum ozellikle annem asagi bakma basin doner suraya bakma doner tutun iyice diye iyice panikletti beni sonra agri kesiciler falan kalktim zaten ama doktor sutun dinlenince artar dedi diye ben hep dinlenme icerisindeydim uzandim durdum esim dinlen uyu dedi durdu annem kayinvalidem gorumcem vardi zaten evde hareketlensem bile.oglumla ilgilendim ev isi yemek falan hic yapmadim 

+1 oy
önce (844 puan) tarafından

Ben odama çıktım 4 saat sonra hep ayaktaydim 5 er dk lik düzenli yürüdüm koridorda canım çok yandı ama gebelikte hasar aldı kaslar onlara uyan demeliydim . Şimdi dayanamazsam  sure uzardi.  Ben 4.5. Günde ayaktaydim kahvaltı hazırladım tabi yine hassasiyet oluyor Rahim hala büyük ağrılı 6 günlükte ev temizliyordum yani süpürmek sofra toplamak camasir asmak kuş yıkamak temizlemek minik bi kuşum da vardı:) iyiydim yani bide benim spor geçmişim de vardı kaslarım çok da salmamisti kendini belkide oyuzden daha rahat hissettim tabi ilk 3 ayda ara ara kramplar oluyordu kolay değil Rahim dogum gerçekleştirdi 9 ay 3 gün bide sezaryendi zamanla rahatlıyorsun ama . 

Odaya kim gelirse gelsin asla kalkmadım sadece kendime cekiduzen verdim okadsr 

İlgili sorular

0 oy
23 cevap 589 göst.
10 Haziran 2020 Diğer kategorisinde BALDANTATLIBEBEK (134 puan) tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 137 göst.
30 Ekim 2024 Diğer kategorisinde 3evlatsahibi (303 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 402 göst.
12 Eylül 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 102 göst.
5 Ocak 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

413,861 soru

12,457,305 cevap

46,536 kullanıcı