+2 oy
265 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (1,491 puan) tarafından

Kizlae merhaba

Nasilsiniz?

Abim ben daha dunyada yokken iki yasinda hastalanip cennet kusu olmus ben daha kucuktum hatirliyorum bile annem resimlerini gosteriyordu bizde ilerde bebegimizin ismini koyucagz filan diyorduk .ablamin ilk oglu oldu koymadi.esi ayni kaderi yasarmis filan dedi.

Dun benim bebegimin cinsiyyetinin erkek olacagini ogrendik bende koymam soyleyemiyorum annem dariliyor bir kere soyledim darildi sonra yok koyucaz dedim esim bisey demiyor ama etraftakiler koyma bebege bisey olur talihsiz olur falan filan konusunca icimde dusunuyorum tedirgin oluyorum

Siz ne dusunuyorsunuz ne yapmam gerek?

Siz olsaniz ne yapardiniz ?

25 Cevaplar

+2 oy
önce (11,751 puan) tarafından

Bende koymazdım. Çocuk yada gençlik aklıyla koycam demiş olabilirsiniz. Sonuç olarak istekler her an değişebiliyor. 9 ay boyunca bir sürü isim değiştirdik mesela içinize sinmesi önemli annenizin darılmaya hakkı yok

-Reklam-
+1 oy
önce (1,584 puan) tarafından

Ölen birinin adını koyma taraftari değilim. Çünkü o niyetle konulduğu için ölen kişinin kaderini yaşar diye düşünüyorum. 

+1 oy
önce (681 puan) tarafından

Ölen yaşayan hiç fark etmez her birey kendi ismi ile buyumeli. Kaderi çeker kimsenin ismini almamali. Bu kadar geri bsi duymadım 

+1 oy
önce (2,044 puan) tarafından

Ben tercih etmem bana koyuldaydi da yillar önce ölmüş birinin ismini taşımak istemezdim 

+1 oy
önce (2,757 puan) tarafından

Off neden annene koyucaz diyorsunki? Ablan ne guzel tavrini koymuş net olarak

Belli ki koymak istemiyorsun yoksa buraya post açmazsin ki bende asla sevmem vefat eden birinin ismi yasasin diye konulmasini

Yani annen neden dariliyor onuda anlamadik çok istiyorsan tekrar dogur koy dimi

+1 oy
önce (5,289 puan) tarafından

Ben babamı hiç bilmedim ben 3 yaşımdayken vefat etmiş ortanca oğluma ismini verdim iyiki de vermişim oğlumun ismi Salih inşallah Salih bir evlat olur

+1 oy
önce (51 puan) tarafından

Canım o ölen kişinin ismi diye koymuyorsan atıyorum Mehmet koysan mehmete zamanında ölen birinin ismiydi 

+1 oy
önce (681 puan) tarafından

Benim ablamda 4 ay yaşamış vefat etmiş bizim en buyugumuzmus ben adını koydum şimdi kızım 3 yaşında çoğu şey batıl inanç yok salı ve cuma çöp atılmaz yok salı gün tırnak kesilmez yok 40 gün bebek anne dışarı çıkmaz yok hamileyken maymun domuz gibi hayvanlara bakma bebek onlara benzer tövbe yarabbim millet çok biliyor

0 oy
önce (664 puan) tarafından

Bende babamın ismini koymak istiyorum ama kararsızım bir yandan da o düşünce var ama ne düşünürsen o olur derler karar veremedim valla banada yardımcı olursabız sevinirim

önce (133 puan) tarafından

Ben istemsiz gebe kaldım 3 erkek ten sonra buda erkek olduğunu öğrenince geçen sene babamı kaybettim vardır Allah'ın bı hikmeti dedim. Şuan 5 aylık hamileyken çok zorladı beni herkes koyma dedi ama ben koydum hem babamın adı hemde kayınpederimin adını koydum.şuan söyleyemiyoruz adini ama geçici bı sure bu .rabbim onların mekanjni cennet eylesin.cocuklarimizada hayırlı ömürler versin

önce (664 puan) tarafından

Bende nişanlandıktan 13 gün sonra babam vefaat etti ve babamın hep bana daha düşkün olduğunu söylerler bende ona düşkündüm hiç onu sevdiğimi söyleyemedim aslında koymak istemiyordum ama oğlum olduğunu duyunca içimden büyük bir şekilde o sevgi geldi koymak istedim herkes loy diyor zaten şuan aklımda koymak var nasipse 

önce (133 puan) tarafından

Sağlıkla al kucağına inşallah alincada benim gibi güzelce bı ağlarsın Allah rahmet eylesin.napalim bu dünya geçici bunu sevdiklerimizi kaybedince daha iyi anlıyoruz.ramazan vesile olsun 2 lira bile olsa ona yapacağın hayır ona gidecek bunu unutma

0 oy
önce (3,301 puan) tarafından

Benim kızım olduğu zaman benim aklımda zaten bir isim vardı,ve o ismi kızıma verdim, kaynanamın bir tane kızı küçükken vefat etmiş, kızımın ismini kızına verir misin dedi bende göbek adı olarak veririm dedim,kimlikte sadece benim verdiğim isim var,ben başka isimle kaynanamgilde göbek adıyla sesleniyor 

Ölen kişinin kaderini yaşar demeleride bana saçma geliyor, inanmıyorum öyle şeylere 

0 oy
önce (495 puan) tarafından

Yok koyma ölen kisinin adını koymak iyi değil diye biliyorum bende 

Ben olsam koymam

0 oy
önce (100 puan) tarafından

Bana da ölen ablamın ismini koydular sonradan iyi değil diye bir laf duydum. Çokta şanslı sayılmam gerçekten iyi değilmiş bence koyma.

0 oy
önce (44 puan) tarafından

Istiyorsan koy hurafelere inanma. Istemiyorsan da bosver bu sizin cocugunuz. Baskilara dayanamadim derseniz de ikinci bir isim istediginizi koyarsiniz.

Benzer bir durum kuzenime annesi olen kiz kardesinin ismini vermisti. Hic birsey de olmadi. Herkesin kaderi kendine yazilir, kimse kimseninkini yasamaz.

0 oy
önce (2,002 puan) tarafından

Birisi darılacak diye neden çocuğuna o ismi koymak zorundaymış gibi hissediyosun ki eşinle beraber başka bir isim koyun ölen birinin veya aile büyüklerinin ismi koyulması bana çok saçma geliyor benim kaynanamında eskiden 1 yaş oğlu ölmüş ben doğum yapana kadar habire söylendi durdu o ismi koy iması yaptı devamlı ama asla dinlemedim eşimde dinlemedi sende koymak zorunda değilsin çocuk senin çocuğun darılır iki güne barışır çok da üstünde durma bence 

0 oy
önce (329 puan) tarafından

Ölen birisinin ismi konulmaz aynı kaderi yaşar huyu suyu benzer derler benim ismim nenemin ismi kardeşiminki dedemin ikimizde ikisinin kopyasiyiz ve çevremde böyle koyan büyüklerine benzeyen bir sürü kişi var kayınbabam da annesinin ismini istedi ben böyle bir şey olduğu için koydurtmadim bence herkes adıyla yaşamalı annenize bu durumu güzel bir şekilde açıklayabilirsiniz onun ismini koysak sürekli aklımızda gözümüzün önünde olucak  falan diye

0 oy
önce (14,263 puan) tarafından

o kaderi yaşar mı yaşamaz mı bilemem ama ben tercih etmem. birinin adı diye isim koymam. 

0 oy
önce (157 puan) tarafından

Bızim bı abla var geçen anlatti halası karnında bebeğiyle ölmüş sara hastalığından bu abla doğunca halasının adını vermişler annesi istememiş ama kayınvalide zorla koymuş bu abla 50 yaşında ve hiç evlenmedi çocuğu da olmadı haliyle ve ona rağmen bikac kez rahim ameliyatı geçirdi ve geçenlerde rahmini aldılar isminin kaderini etkilediğini söylüyordu

0 oy
önce (10,370 puan) tarafından

Biz Kürtlerde çok konuluyor ölen insanları yeni doganlara 

Bir halam varmış 4 yaşında ölmüş adı meryemmis sonra bi kızları daha olmuş o Meryem adını buna vermişler şuan halam 52 yasinda 

0 oy
önce (4,447 puan) tarafından

İlk oğluma eşimin 40 günlük vefat eden kardeşinin ismini koydum 

Eğer ikinci isim uyarsa yanına tekrar düşün ama gönlünden geçeni yap yine de❣️

Allah rahmet eylesin

0 oy
önce (4,609 puan) tarafından

Herkes kendi adiyla yasasin. Ben boyle seyleri dogru bulmuyorum.

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 458 göst.
16 Ağustos 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
35 cevap 862 göst.
+1 oy
7 cevap 158 göst.
17 Ocak 2025 Diğer kategorisinde dunyali _birisi (302 puan) tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 486 göst.
3 Mart 2024 Aile & Aşk kategorisinde seoz (88 puan) tarafından soruldu