+2 oy
517 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (185 puan) tarafından

Eşim neden aliş verişten eve ne getireceğini hic bilmez. Valla onun bu huylarından artık biktim doğum yaptığımda bna kurabiye getirmişti o vakit hastahane yemekleri cok kötüydü cayla cok lezetli gelmişti eve geldiğimde tekara istemiştim gidip 5 kütü getirmişti hepsi hala duruyor yiyen yok. Bi ara baklava kafaya sarmişti her ceşidini evde doldurup durdu yiyen olmadı şekerlenip cöp oldu. Kapıda bizim komşu teyze ona eşine süt olsun diye kaysi gün kurusu incir falan al demiş gitmişti kilo kilo almişti getirmişti değerlendiremedim hepsi kutlandı. Meyve sebze aynı şekil yaw iki kişiyiz 3-4 kilo havuc almak ne. Desen kalabalık bi ailede yaşamiş öyle görmüş yok tek cocuk. Şimdide dün bi boşet büskivi ceşit ceşit getirmiş bu gece yine getirmiş ramazanın ilk günü kavga edemeden durmadım.söyluyorum tamam diyor aradan zaman geciyor gene aynı. 

16 Cevaplar

+3 oy
(2,453 puan) tarafından

Bence yine de şükredin burada ne cimri eşler görüyoruz. Olmadi liste yapin tek tek yazın 

-Reklam-
+1 oy
(625 puan) tarafından

O zaman o alışveriş yapmasın sen yap 

(185 puan) tarafından

Cıkamıyorum iki cocuktan ikisinde kücük işten gelirken bni aramadan bna sormadan getirir. 

(625 puan) tarafından

O zaman anlasın liste ver o liste dışına cikmassin

(6,693 puan) tarafından

aman anlamayan adam listedende anlamio . benimki suzme peynire bakar boreklik peynir alir nebilim yarim yagli sute bakar tam yagli alir gelir yanlislikla dikkat etmeden . bir kere aldirdigim sey bile dogru almaz. arabayi bi marketn onunde duru hepsini ayni yerden alir cikar. ben derim ona bimden sunu a101 den bunu mopaştan sunu alcan heryerin sevdigimiz urunu farkli. yok anlamio . zirt birt pakterimi arasinmis:)) resim atarim bundan ap resmi e bakip yine yanlisi alir gelir: o yuzden trendyol karkette kuryeler bile daha guzel secer esimden daha iyi secer urun 😁yada cocuklari birakip ben cikarim aksam

(13,019 puan) tarafından

@casperiye benimkide aynı. Ondan ne zaman birsey istesem posman oluyorum. Hemde en cok ihtiyaç olduğu zaman yalnis alir. Bir kere biskuvi cesiti alcaktim cheesecake için. 10 cesit aldi cildirdimenson gittim kendim aldim . 

+1 oy
(6,142 puan) tarafından

Öyle çok para da gdyor yazık günah benim eşimde ekmek daha bitmeden ekmek alıyor yaa tazeyi dyor dyerlri ben yiyorum kalmasın dye deli edyor beni

+1 oy
(846 puan) tarafından

Erkeklerin ortası yok benim kocada indirimli bişey olsun paket paket alır. Geçen 4 paket çay aldı sonra bu ay bıda iki paket aldı. İki bidon yağ aldı evdede iki bidon var . Deterjan sıvı sabun makarna un bakliyat. Ramazan kartı verdiler işyeri hediyesi gitti yine aldı bunlardan. Söylesem almaz neymiş işyerindekiler böyle yapıyormuş tenekelerle alıyolarmış. Temel gıda stokladı öylece. Bişey demiyorum benimkiler çöpe gidecek şeyler değil diye. 

(392 puan) tarafından

Ama çok mantıklı her gün zam geliyor benim evim küçük olmasa öyle yapardım. Ailemin evi büyük ve baya kalabalık onlarda yağ indirimdeyken dört beş tane alırlar paket paket pirinç alırlar 

(185 puan) tarafından

Mantık dişi zamanın da zam gelmesin diye bizde bu şekil sitokculuk yapardık bu seferde ay sonunu zor getirirdik zaten o ürünü en fazla bir aynı kurtarmış oluyon bittimi gene fiyatında almak zorunda kalıyon. 

(846 puan) tarafından

Yok bütçeyi zorlamıyor bunu yeni huy edindi bikaç aydır. Ben istesem yapmaz yani ordan birilerinden duymuş alıyo

(846 puan) tarafından

Uykulu anne bazı yönden iyi evde un bitmiş yağ bitmiş derdi olmuyo aklına eseni yapıyosun bide çocuk var her zaman rahat çıkılmıyo. Keşke kilerim olsa daha düzenli koyardım

+1 oy
(19,618 puan) tarafından

Benim kocam makarna bile alacak olsa hangi marka alayım hangi çeşit alayım kaç paket alayım diye arar bir sürü mesaj atar bıktırır 

(185 puan) tarafından

İşte tam aradığım özellik. Ama bizim odun ne anlasın. 

(19,618 puan) tarafından

Kız yok bu hiç iyi bir şey değil on kez aradığı oluyor elli tane resim attığı oluyor 

(7,895 puan) tarafından

Hele görüntülü aramaları 😂 o daha beter 

+1 oy
(74 puan) tarafından

Kurabiyeler , baklavalar direk bulzuga konur. Havucu rendeleyip buzluğa atın. Kuru meyveleri de hoşaf yapabilirdiniz ama öncelikle eşinizi eğitimeniz lazim. Alacağı zaman miktar söyleyin direk şu kadar al çok alma sakın diye özellikle belirtin

(185 puan) tarafından

Buzluğu ekmek ve önceden kişlığa hazırladığım donuklarım var bide zaten buzluk kücük onun sacma sapan aliş verişlerinr ekstira alan yok. Ha iyi koşularda saklanılırlarsalar ilerde yenilir mi yenilir ama yeriz ya demesine karşılık alt dolapta saklar hergün önüne koyar zorla yedirmeye calişiyorum ki yaptığının ne kadar gereksiz olduğunu bilmesi icin. 

0 oy
(1,907 puan) tarafından

Eşinde alışveriş kültürü oluşmamış sen evin eksiğini kaç kilo veya kaç adet alınacak o şekilde liste yap eline ver gitsin alsın 

0 oy
(3,007 puan) tarafından

İsrafa karşı tutumu nasıl misal diyelim ki aldığı şey bozuldu veya yenmedi eline verip işte bak bitiremedim bozuldu filan de aldığı gibi de eline ver götürsün de o zaman belki azaltır almayı 

(185 puan) tarafından

İşte israfa canı gider bazen bi şeyi aldırana kadar bi sürü özelliklerini anlatırım yada ne şekil işimi görecek diye anlata anlata zor aldırırım oysaki. Valla kac defa ders alsın diye o şekil yapmişliğim bile oldu bi mudet bni arar lazım mı diye sonra Bi bakmişsın yine bi şeye takmiş şuan dolapta 3-4 aydır 1 litre 12 adet meyvesuyu saklıyorum neymiş iki defa cocuk sever icmiş diye. 

0 oy
(11,789 puan) tarafından

Paylaşmak güzeldir malum ramazan ayındayız bisküvileri parkta çocuklara, sebzeleri komşularınla paylaşabilirsin çöp etmene gerek yoktu değerlendirememen senin hatan. 

(8,167 puan) tarafından

Evet bazen bakıyorum fazla şey var hemen dağıtıyorum çevreme. Yani yazık israf olacağına milletin kursagindan geçsin bi Allah razı olsun lafını duymak lazım 

(185 puan) tarafından

Abla günümüzün insanları hepimizden tok bnim oturduğum binada öyle gördüm valla cekinirim evde var götür kendiniz yersiniz diye. Kiş ayındayız parkta ele saysan 2-3 cocuk ya olur ya olmaz yaz olsaydı dediğin gercekten de mantıklı. 

(11,789 puan) tarafından

Valla bilmiyorum kendimden pay biçiyorum azıcık güneş olsa bizim burda park doluyor. 40 daire içindeyiz kimse kimseyi tanımaz ama birbirimize sebze olsun meyve olsun bir sürü şey vermişliğimiz var. Bizim bahçemiz var sebzeler fazla fazla oluyor  katımdakilere dağıtıyorum. Manava bırakmışlığım  dahi var ihtiyacı olan gelirse ücretsiz verir misiniz diye. Yani elindekini kullanmak tamamen sana bağlı. Eşin de baktın dağıtıyorsun zaten artık ona göre alacağına eminim 

0 oy
(332 puan) tarafından

Zor marketten anlamayan adam canım benim eşim alır havalar soğuk çocuk üşür diye ben çıkmıyorum araba yok aylık alışverişi gene beraber yaparız ne dersem alır ama ekmek alma huyu var benim esiminde bir al derim 2 alır bende bakıyorum bayatliyor tost yapıyorum yiyor canım 

0 oy
(3,535 puan) tarafından

Ben liste yazıyorum 

Eşin dostun kaynanan fln yok mu ya cöpe gideceğine onlara ver 

0 oy
(201 puan) tarafından

Tek sorunun bu olsun canım fazla alsın bisküviden ne olur ki niye kavga edeceksin baktım çok fazla tanidiklara veririm yani eli bol demekki eşinin cimri değilse sorun yok bende cimri insandan çok nefret ederim elinin bol olmasinda sıkıntı görmedim 

0 oy
(241 puan) tarafından

Bende eşimi bir şey için gönderirim iki eli poşetle gelir benim çocuğun sevdiği şeyleri alır yanında. Eşim alışveriş konusunda benden iyidir neyin iyi olup olmadığını ne alması gerektigini bilir benimde hoşuma gider ona bırakırım genelde. 

Siz o zaman eşinizi detaylı bir liste yapacaksınız başka çaresi yok.

0 oy
(643 puan) tarafından

Listedende miktar belirtecegını, kesinlikle daha fazlasını almaması için ikaz edeceksin. Listede ne istiyorsan kilo ve miktarını yaz ona göre alsın ekstra bişi almak isterse de arayıp fikrini sorsun bu kadar basıt. Ben de kocama diyorum bişi alıcaksan söylemediğim, ara sor alayım mı diye ziyan oluyor sonra.

0 oy
(242 puan) tarafından

Hayatım Allah razı olsun eve  hep elin dolu dolu geliyorsun ne  istersem üç çeşit alıyorsun biz iki kişiyiz  yiyip bitiremiyoruz bundan sonra biraz daha az  almaya dikkat edebilir misin nimet çöp olmasın demeyi dene bir nasıl söyleyeceğimi bilemiyoruz bazen böyle dersen hem dikkat eder ham de kavga etmezsiniz 

0 oy
(62 puan) tarafından

Benim eşimde öyle o yüzden onu tek basına göndermiyorum cips alıyor 10 paket birden icecek alıyor 10 şişe birden çikolata almıs 2 kutu birden icinde 50 tane var ben 100 tane cikolatayı napim aylarca bitiremedik tarihi gecti ayarsız ve bununda vebalı günahı var 

İlgili sorular

+1 oy
9 cevap 980 göst.
21 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 721 göst.
22 Mart 2020 Diğer kategorisinde Aleynamira (451 puan) tarafından soruldu
+1 oy
35 cevap 926 göst.
9 Nisan 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Fadime665577__ (301 puan) tarafından soruldu
0 oy
48 cevap 944 göst.
3 Eylül 2021 Aile & Aşk kategorisinde mastikaa (534 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,436,742 soru

23,625,113 cevap

307,005 kullanıcı

...