+1 oy
469 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (4,771 puan) tarafından

Şok oldum ilk defa böyle bir terbiyesizlik yapıyor. Ve teyzesi hiç bir kötülük yapmadı ona durup dururken öyle dedi. Son 10 gündür huyu suyu çok değişti her şeye ağlıyor mızmız inat yemeyi reddediyor ama asıl böyle konuşması sınırları aştı. Baya kızdım özür dileceksin dedim reddediyor. Akşam sevdiği arkadaşlara davetliydik özür dilemezsen gelmeyeceksin dedim. Israr ettim ama özür dilemiyor. Arkadaşlar ne yapmalıyım bu yaşta sizde böyle bir durumla karşılaştınız mı? özür dilemezse gerçekten götürmeyeceğim arkadaşlarına. Şimdide tutturdu teyze kitap okusun diyor. Hayır dedim sen özür dilemeden oyun oynamayacak seninle. 

11 Cevaplar

+4 oy
tarafından

kararlı ol. gerçekten özür dilemezse ne kitap okusun teyzesi ne de arkadaşlarına götür. senin kararlılığını görünce ona göre davranacaktır. bırak inat etsin ama sen kararlı dur

(4,771 puan) tarafından

Evet şimdi özür diledi 

tarafından

çocuk bu hakaret olarak dememiş olabilir büyük ihtimalle öyle ama ağız alışkanlığı edinmemeli

(4,771 puan) tarafından

Ne zormuş ya çocuk büyütmek her evresi ayrı zor 

tarafından

öyle valla, saldım çayıra ile olmuyor 

-Reklam-
+2 oy
(4,248 puan) tarafından

İlk yaptığında sadece uyarın bunun ne kadar kırıcı olduğunu henüz anlayamıyor önce durum kibarca anlatın bir iki oldu diyelim üçüncü de artık evet özür dilemek zorunda. Su an özür dilemek istemiyorsa resim yapsın siz eline kek falan verin al teyzeye götür barışın diyin yapıcı olun çünkü bunu ilk kez yapmış hemen ciddi bir cezaya gerek yok hem siz de sözünüzden dönmemiş olursunuz 

+1 oy
(1,880 puan) tarafından

Bu şekilde zorlayarak küçük düşürerek çözüm bulamazsın. Teyzesi birşey yapmadan dediyse intikam amaçlı söylememiştir.  Onun kötü bir söz olduğunu anlat özür dilemesinin doğru olduğunu hatalı olduğunu anlat. Özür dilemeye zorlama. Özür dileyip gönlünü kazanmazsan teyzen sana kırgın kalır, belki konuşmayabilir diye anlat. Konuya alakasız bambaşka birşeyle ceza vermek çok mantıksız. Ufacık çocuk aradaki bağlantıyı kuramaz. Ayrıca önceden söz verdiğin şeyi ceza ya da pazarlık konusu yaptığında bu seni de tutarsız yapar, sana olan güveni kırılır. Sözünde durmayan bir insan olursun. 

0 oy
(23,956 puan) tarafından

Söyledikleri her şeyin anlamı bilerek farkında olarak söylemiyorlar bir yerden duyupta örnek almıştır zorla dilediği bir özür yerine davranışın yanlışlığını anlatmak daha fazla fayda verirj 

0 oy
(1,113 puan) tarafından

henüz küçük köpeğin ne olduğunu hakaret olduğunu kavrayacak yaşta değil .bu söylediğin güzel bir kelime değil deyip çok üsteleyip özür için diretmemek lazım .mecbur değil isterse diler istemese dilemez 

(4,771 puan) tarafından

Öyle mi diyorsunuz. Babası da öyle dedi bazen ona sen kedisin ben köpeğim diyormuş. Aklıma gelmezdi ama son günler sınırları aşınca hakaret anlamında söylediğini düşündüm. Bir ses tonu azarlıyormuş gibi söyledi. 

0 oy
(1,209 puan) tarafından

Ben suçu çocukta bulmuyorum. Bulunmuş olduğu topluluk içinde kullanılmış cümle aklında kalmış çocuğa ne verirsen onu aklına kayıt eder. Çocuğa zorla özür diletme çevreye girdiği yerlere ceki düzen verirsen unutur konuşmaz 1ve 3 yas aralığı çocuklar özür dilemeyi bilmez zorlamayın diyor doktorlar

(4,771 puan) tarafından

Çevresinde böyle konuşan da yok ki hep evde 

(1,209 puan) tarafından

Evden kaynaklı o zaman evden duymuştur. Çünkü çocuklar duymadığı şeyi dile getirmez 2.5 yaşında oğlum var ağzımdan ne çıksa kapıyor hemen. Geçen babası telefonda birine essek misin sen demiş oda evde essek essek diye dolanıyor 

(4,771 puan) tarafından

Yani şöyle babasıyla oyun oynarken sen kedisin ben köpeğim diyormuş esim de az önce söyledi 

0 oy
(8,362 puan) tarafından

Ben özür dileyene kadar yapmıyorum. Eğer yaparsan devam eder ve özür falan da dilemez.

(4,771 puan) tarafından

Evet bende öyle yaptım özür diledi sonunda

0 oy
(1,083 puan) tarafından

Ceza yöntemi için yterince büyük mu bilemedim hala aklı ermiyo sonuçta.kotu kelimeler kullanmıyoruz diyebilirsin.cocuklar özür dilemekten anlamazmis öylesine sizin dediginizi papağan gibi tekrar etmesi mi önemli yoksa bunun yanlış bişey olduğunu öğrenmesi mi önemli.kelimeye takılmayın bence.op üzülmüş bidaha yapma gibi şeyler söyleyebilirsin

(4,771 puan) tarafından

Tabiki de yanlış olduğunu anlaması 

0 oy
(5,450 puan) tarafından

Sana iki kitap önerileceğim mutlaka okumalısın beni ödülle cezalandırma 

Beni övgüyle utandırma 

3.5 yaşındaki çocuk özürün ne olduğunu ne anlama geldiğini bilmez psikoloğa arkadaşım kesinlikle özür dile diye baskı kurmayın yaptığının söylediğinin yanlış olduğunu söyleyin ve olayı kapatın demişti

(4,771 puan) tarafından

Çok basit bir tepki degil mi sadece yanlış olduğunu söylemek 

0 oy
(346 puan) tarafından

Hakaret olduğunu bildigini sanmıyorum açıkçası daha ılımlı yaklaş o şekilde bildiğini varsayarsak ilkinde bu kadar yüklenme bence sadece güzel söz değil kızım sen güzel kızsın bunlar kötü sözler tarzı yaklasabilirsn bana gore

0 oy
(6,479 puan) tarafından

Bahsettiğin arkadaşına sakın götürme sen git ben neden gelmiuorm diye ağlıywcqk yada sorguşucak sen böylr yaptığın için gelmiyorsun yada gelmdin diceksin canm . Kararlı olursan bu huyunu bırakır bırakmazsan eğer devam eder . Özür dilemeye zorlama ama birdaha demicem lafını duy ondan

(4,771 puan) tarafından

Evet sonradan özür diledi umarım daha böyle bir şey demez :(

İlgili sorular

+1 oy
8 cevap 548 göst.
0 oy
14 cevap 519 göst.
4 Mart 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Yigidinannesi (296 puan) tarafından soruldu
+2 oy
4 cevap 102 göst.
26 Mart 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Kubra- (1,137 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 128 göst.
6 Mart 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Kubra- (1,137 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,473,585 soru

24,126,853 cevap

333,792 kullanıcı

...