Algılaması normal içeriden bunu getir dediğimde getirir. Ekran da kısıtlı izliyor öyle karşısına oturtturup işimi yapmam o da benimle bişeyler yapar. Söylediği kelimeler
Anne
Baba
Gel
Mesela maymun dicek ma der veya maymun sesi çıkartır. Bide sanki utanıyor bi hallere giriyor. Renkleri de biliyo. 18 aylıkken dr a götürdüm sendrom yok demişti bugün dil terapistiyle görüştüm kararsızım yoksa oyun grubuna mı götürsem. Biliyorum zamanı gelince konuşcak ama işte içim de rahat değil ne yapıcağımı bilmiyorum
Endiselendirmek istemem ama 2.5 yaş için sadece bu kelimeler çok çok az. Kızımda 2.5 yaşında 2 ay önce 50 civarı kelimesi vardı. Anne baba gel-git şeklinde 2 li cümlesi de vardı. Yine de içim rahat etmedi doktora götürdüm. Şükür sorun çıkmadı ama ekranı tamamen kestik. Oyun grubuna gidiyoruz 3 aydır. Şükür Çok gelişme yaşadık konuşmasında. Ben en fazla 3 yaşa kadar bekleyecem yaşıtlarının yakalayamazsa dil terapisi de aldıracam.
Yani aslında bazen çocuklar istemediği için konuşmaz yani eğer doktora götürdüyseniz dil terapisten'e gösterdiyseniz ona rağmen hala konuşmuyorsa bir sıkıntı yoktur çocuk keyfi tutmadığı için konuşmaz benim arkadaşım var onun çocuğu konuşmadı aynı sizin demeniz gibi anne baba vesaire ufak tefek şeyler söylüyordu ama bırakmadı peşine doktorlara götürdü işte ne bileyim kreşlere bıraktı dil terapistlerine gitti her şeyi yaptı ama çocuk yine istemedi yine istemedi konuşmak istemedi yapmak istemedi şu an yeni yeni konuşuyor ve 5 yaşında yani bir doktora götürüp tanışabilirsiniz ya da dil terapistlerine götürebilirsiniz eğer yine yapmıyorsa muhakkak ki çocuk istemediği içindir çok da böyle panik yapıp kendinize stresin sokup onu da çocuğa yansıtmayın muhakkak doktora gösterin psikiyatriye götürüyorum hani bu tür şeylere götürün değil terapistlerine falan gitsin muhakkak ki biz süre sonra çocuk bunda kendini geliştirir Allah'ın izniyle
Kuzenşm oğluda öyle dil terapistine götürüyor aynı zamanda 3 gün oyun grubuna birazcık açılmıştı abi falan demeye başlamıştı ama ameliyat oldu geniz etinden o yüzden gidemedi kuzum ama bence dil bagına falan baktırın bi
Çocuk psikiyatriye goturdunuz mu. O tanı koyabilir ancak ya da daha doğru yönlendirme yapabilir. Psikolog gibi fen edebiyat fakültesi değil psikiyatri olan tıp fakültesi mezunu birinden görüş almanız çok daha doğru olur. O zaten gerekli görürse sizi konuşma ve dil terapistine yönlendiriyor. 18-24 ay arası ikili kelime dönemi. 2 yaşında bir çocuk için ikili kelime kurmasi beklenir. Genelde kreş tavsiye edilir ama çocuğun kendini ifade edemediği bir ortamda malesef alışma süreci çok zor. Oyun grubu zaten doktor dese de demese de bence götürün. Ben 15 aylık kizimda bile sorun olmamasına rağmen haftada bir olarak başladım ramazan ile. Bu yaş grubunda ebeveynli etkinliklere katilin. Neredeyse akıcı konuşma döneminde ama komut almasi konuşma isteği olmasi aslında sorun olmadığını niteliyor gibi geldi bana. Ekranı mümkünse bence tamamen kesin. Faydadan çok zararı var. Uyaran eksikliği, silik otizm gibi bir çok fark edilemeyen tanı için çocuk psikiyatrinin görmesini öneririm. Eğer gördü ve birşey yok dediler ise muhtemelen siz her söylediğini anlıyorsunuz ve konuşmaya ihtiyaç duymuyor demektir. Anlamayın tekrar edin ve sürekli konuşun. Bu yaştaki çocuklar için kitaplar hala ütopik. Okumayı dum düz yapmayın ses değiştirin hareketli yapın şarkıya donusturun. Tez zamanda açılsın inşallah, bazen genetik bile olabiliyor
Canım benimki de anne bile demezdi tam 2.5 da başladı şimdi herşeyi söylüyor ama yinede iletişim olarak kullanmıyo yani su demeyi biliyo mesela ama suaayınca su demiyo ağlıyo
İki yaşında oğlum kullandığı kelimeler anne baba abi hurdacı🤣mama süt kaka çiş 🤣yaa ac dış boyle
1,502,872 soru
24,538,262 cevap
360,380 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın