+3 oy
519 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (242 puan) tarafından

İki kizim var en güzel nimetim Binlerce kez sukurler olsun.Rabbim isteyen herkese basıp etsin en hayırlısının inşallah.esim kizlar içinde kaldım bir tane daha yapalım erkek olursa yalnız kalmam :)diyor bende dedim kız olursa ne yapacaksın bir daha deneriz diyor  ya haydi  oradan kediye mi benziyorum doğurup duracağım dedim ;) kızlarım büyüsün biraz henüz çok küçükler dedim kapattım konuyu da çok gündeme getiriyor bu ara  nasıl geliştireceğiz bilemiyorum isteğine normal geliyor bana acayip bisey yokta çocuk büyük sorumluluk bunun için bu  sorumluluk  göze alınır mı?

25 Cevaplar

+3 oy
(19,618 puan) tarafından

Yaşları çok küçük değilse bir de oğlumuz olsun veya bir de kızımız olsun diye üçüncü çocuk yapılabilir anne baba yaşı evlilik durumu maddiyatı üçüncü çocuğu kaldırıyorsa ama onunda beklentiyi karşılamama durumu olabilir yani çocuğu istiyorsanız erkek istiyorsanız kız da olabilir ihtimalini düşünerek ama erkeği bulana kadar yapalım kafasında ise ben üçüncüye de yapmazdım 

-Reklam-
+3 oy
(8,707 puan) tarafından

Aman olsunda vatanına,milletine hayırlı olsun.Saygılı, sevgili imanlı olsun.1 tanede olsun,2 tanede olsun aynı. Kız olsun erkek olsun aynı evlat evlattır.

+2 oy
(1,002 puan) tarafından

Valla illa kız olsun yada illa erkek olsun diye inat edip yapan herkes hep tersini yaşıyor gozlemledigim bu.

Ayrıca 1 erkek evlat annesi olarak kız evladın yeri gelince çoğu erkekten daha erkek olabildiğini düşünüyorum 

(242 puan) tarafından
+1

Orası öyle tabi ki şöyle söyleyeyim bizde erkek yok kendimde iki kkiz kardeşiz yani annemgile gitsek babam olmasa eşim hep kızların içinde onuda anlayabiliyorum da sırf bu yüzden de o sorumluluğu almak lazım yani bir çocuğu büyütmek emek sabır ister yaş gittikçe sabır azalıyor iki kizim yaşları yakın yeterince zorluğunu gördüm annelik omur boyu hani büyüdü  evlendi gitti bitti gibi bisey değil her yaşının ayrı sorumluluğu 

(1,002 puan) tarafından
+1

Yanlış anlama da eşim kızların içinde kaldı garip oluyo kız erkek evlat duygusunu tatmak istiyorum de işte ne olacak :) bende 7 yaşında oğlum var 2. Yi ıstiyorum ee tabi ki gönlüm kızdan yana ama diyelim ki yine erkek oldu valla evde tek kız benim diye 3. Bebeği yapmam sen kendin ruhen hazırsan yap bence yoksa esin kızların içinde kalınca biseycik olmaz salla :)

(242 puan) tarafından
+1

Oyle söyledi kendince yanına arkadaş arıyor galiba :)

+2 oy
(10,514 puan) tarafından

Hakini helal et kedi miyim ben kısmına koptum:) 

Kız kardeşiminde 2 oğlu var kız olur diye 3 üncüyu yaptı oda erkek oldu ağladı o kdr kendini kıza hazırlamıştı pembe zibinlar biberonlar almıştı kız diyirdu ama erkek demiş doktor 

+2 oy
(3,727 puan) tarafından

Benimde iki kızım var. 3.5 ve 8 aylık. Ilerde belki 3ncü isterim belki istemem. Ama sanırım uzun bir zaman istemem bu kesin çünkü ikisi de zor bebekti. 

+2 oy
(52,531 puan) tarafından

istegi hiçte normal degil kizlariyla vakit gecirsin oynasin gezsin erkek olunca ne olacak Allah askina farki ne olacak 

+2 oy
(2,453 puan) tarafından

Arkasim var benim 12 kız 1 erkek 😅 erkek de hepsinin başına bela orası ayrı tabi. Erkek olursa bu sefer de o yalnız kalacak ama 

(3,727 puan) tarafından

Hay maşaAllah 12 kız erkeği bulana kadar hiç pes etmemişler

+1 oy
(1,573 puan) tarafından

Benim 1 kız 1 erkek. Kendi ailemde 6 kızı olan var. Eşimin ailesinde 5 erkek çocuğu olan var. Hatta arkadaşım var 9 kız kardeşler 😬

(1,573 puan) tarafından

Çok çocuk sevilir de, buradaki niyetler açıkça belli, 😌

(7,895 puan) tarafından

Biz 8 kardeşiz abim ikinci sırada . Sokakta bizi seven teyzeler önce mincirir sonra kaç kardeş olduğumuzu sorar sonra da annen erkeği bulmak için mi bu kadar çabaladi der giderlerdi . Çok gereksiz üstüne vazife olmayan bir muhabbetti bana göre o yüzden bu önyargıli yaklaşım nerde olsa durter beni . 

(1,573 puan) tarafından

Var öyle hadsiz insanlar. Benim bu yazdığım kişiler çok yakınlarım. Kendileri dile getirdiği için, çok çocuk sevseler bile temelde iki meyveden de tatma isteği var. Hatta 9 kız kardeş olanın babası 2.eşi getirdi sırf erkek olsun diye... Gerisini siz düşünün. 

(7,895 puan) tarafından

Ayy o zaman başka . Allah selamet versin. 

(1,573 puan) tarafından

Söylenecek çok şey varda, bir şey demek istemiyorum 😶

+1 oy
(2,380 puan) tarafından

Kesinlikle aile yapısıyla çok alakası var benim ailem hiç takmaz kız oğlan sağlıklı olsun yeter der ama kaynanam eltilerim görümce erkek e takmış durumda eşim Allahtan çok takıntılı değil Benim'de iki prenses ı'm var kısmet olursa bir de oğlum olacak artık çocuk mevzusu bayaaa bir süre kapanacak

(242 puan) tarafından
+1

Orası öyle tabi ki şöyle söyleyeyim bizde erkek yok kendimde iki kkiz kardeşiz yani annemgile gitsek babam olmasa eşim hep kızların içinde onuda anlayabiliyorum da sırf bu yüzden de o sorumluluğu almak lazım yani bir çocuğu büyütmek emek sabır ister yaş gittikçe sabır azalıyor iki kizim yaşları yakın yeterince zorluğunu gördüm annelik omur boyu hani büyüdü  evlendi gitti bitti gibi bisey değil her yaşının ayrı sorumluluğu  yani illa erkek olsun diye değil çok şükür kizlarimi çok sever 

+1 oy
(1,338 puan) tarafından

Eşin haklı bence bende aynı durumu yaşadım üç erkek arasnda kaldım o kadar çok istedim ki Kızım olsun şükür olduda ama bana neler çektiriyor gelde bana sor:))

Adam kendine arkadaş arıyor sadece Rabbim ikisinden de mahrum etmesin  ama çocuklar küçük dersen biraz erteleyebilirsin 

Ben 3 tane üst üste getirdim 😃 ilk hür irademizle ikinci yanlış ilaç kullandım sözde korunuyordum ama ikisi erkek olunca çok kız istedim aldım dersi mi büyük konuşmuyorum ama daha doğurmam 🙂

(242 puan) tarafından

Aklimda bulunsun o zaman 

(1,338 puan) tarafından

Türkiye de yapılmıyor canm Kıbrıs'ta yapılıyor hatta amcamın kızı ilk çocuğu kızdı   ikinci çocuğu erkek istedi aşılama yaptı 7 yıl önce smdi bir kız bir oğlu var dahada getirmedi  

.

Türkiye de yapan yerler çok nadir ve gizli yapılıyor diye biliyorum ne kadar doğru emin değilim yapacak olursan araştırsın 

(51 puan) tarafından

Kıbrısta hangi hastahane acaba bilginiz var mı 

(3,871 puan) tarafından

Cinsiyeti Rabbim belirler. Çok Günah böyle şeyler. Eşimin köyünde bir kadın 6 kızı varken gitmiş Kıbrısa erkek tutmuş sonra 4 aylıkken karnında ölmüş. Kadın doğal yoldan 2 kere daha nasip etmiş ikisi yine kız olmus. Geçen sene kaynanam diyordu yine gitmeyi düşünüyorlar diye en son ne oldu bilmiyorum sakın yani ahiretinizi yakmayın cinsiyet uğruna 

(1,338 puan) tarafından

Günah olduğunu bilmeyen yoktur diye düşünüyorum kaldı ki ölüme gelirsek  Rabbim cinsiyetini kendi belirlese dahi evlat acısı çeken o kadar insan var  benim kendi fikrim asla cinsiyet ayrımı değil ama  sadece erkek olsun diye 10 çocuk dogurmasin dedim 

+1 oy
(4,300 puan) tarafından

Canım yani belki olmayacak garanti yok ki erkek olacağından benim görümcemin 6 tane oğlu var en büyük oğlu 26 yaşında görümcem 7. Ciye doğurdu sırf kız olsun diye yani değmez ya cinsiyet için mental sağlık önemli bence iyi ise mental sağlıligin olabilir değilse zor 

+1 oy
(2,190 puan) tarafından

İsterseniz hamile kalmadan önce doktora görünun onlar cinsiyet konusunda bilgi veriyor gün olarak ...nettede vardır okuyun yumurtlama öncesi ve sonrasi ilişkide cinsiyet belirleme oluyor diye bir ara okumuştum öyle şeyler nekadar doğru bilmiyorum 

+1 oy
(966 puan) tarafından

Çocuk büyütmek maddi, manevi büyük sorumluluk yani isteyen herkes istediği kadar çocuk yapsın ama erkek olsun kız olsun niyetiyle yapmak bana saçma geliyor ne yani kız isteyen kız olana kadar çocuk mu yapacak yada erkek isteyen de aynı şekilde. Bilemedim zor bir karar 

+1 oy
(1,087 puan) tarafından

İnsan tabikide ikisini de tatmak ister ama ne yazikki siradakinin ne geleceğini bilemiyoruz 😅 tek çocuk düşünen biri olsan da eşin dese bı tane daha olsun da belki erkek olur ikisini de tadariz ona tamam derim belki ama bu devirde üç benimde gözümü korkutuyor valla. Adamlar bakımından pek haberdar olmadığı için dediğin kedi olmamızı bekliyorlar bizim 😅

+1 oy
(8,349 puan) tarafından

denemek ücretsiz canım😂😂

buyuk eltim erkek plsun diye diye 6 kızı bir oglu var

ortanca(ablam)olanda kız olsun diye diye 6.erkek 1 kız ile pes etti gwtirmiyor artık bu arada en buyugu kiz kardedi olsun diye

+1 oy
(643 puan) tarafından

Bu aralar ben de 2. Cocuk üzerine düşünüyorum tek çocuk en ideali sanki hayat bir çocukla daha kolay. Sonra 2. De erkek olursa ben de kendimi erkeklerin içinde yalnız hissedecem biliyorum 😄 şuana kadar baba ve bır oğul arasında öyle hissetmiyorum ama ogulları olursa hıssederım biliyorum. Ve eşim de 3. İsterse muhtemelen kız isteğim artacağından 3yü de kucağımda bulmaktan korkuyorum. 3 çocukla yapamam edemem Allah'ım sen isteyenlere ver

+1 oy
(1,022 puan) tarafından

Seni çok iyi anlıyorum Allah kalbinizdekini nasip etsin inşallah 

+1 oy
(5,116 puan) tarafından

Cesaretine bağlı olabilir neden olmasın tabi yine kız oldu diye aldirmayacaksan yalan yok benim ilk iki kızım vefat etti 3 cu oğlum oldu şimdi 4 ü doğurdum istiyorduk ama belki kız olur diye erken azıcık erken davrandık sonuç erkek oldu pişman değilim 25 haftaya kadar hep sonlandırmak istediler ben asla kabul etmedim şimdi hastaneye gidince doktorlar azmine hayranız diyorlar 

+1 oy
tarafından

biz 3 kız kardeşiz. ben en küçük. babaannem, babamın oğlunun olmasını çok istemiş. kısmet olmadı yani.

annem demiş benden sonra istiyorsan yaşım geçmeden 1 kere daha deneyelim diye sırf babaannem sussun diye. babam da yeter, daha istemem demiş kapatmış konuyu.

ha amcam tutturdu 3 kızdan sonra oğlan oldu. kıymetini de bilmedi o oğlanın.

insan iki meyveden de tatmak isteyebilir bu çok normal. ama sırf erkek olsum diye ya da sırf kız olsun diye doğurmak yanlış banagöre

0 oy
(307 puan) tarafından

Kız çocuğu rahmandir rahmandan sual yapmaz erkek çocuk nimettir nimetten sual yapar rabbim benimde 3 kızım var Rabbime şükürler olsun 1 tane daha istiyorum ve hepte dua ederken rabbim rahmanindan eksik etmedin şükürler olsun nimettindende eksik etme herkes ister olmayanı inşallah rabbim kim neyi istiyorsa onu nasip etsin

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 76 göst.
+1 oy
5 cevap 229 göst.
6 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Esra2012 (26 puan) tarafından soruldu
+1 oy
35 cevap 898 göst.
+1 oy
21 cevap 1,085 göst.

Kategoriler

1,436,744 soru