6 yıl pitbull besledim bekarken evlenince de terasıma aldım lakin epilepsiden vefat etti.
Masrafını göz önünde bulundur aylik mama masrafi 3 bini gecicek. Her gün tuavelete sabah aksam cikartabilecek misin? Yapmadığın taktirde eve yapacak ve aliskanlik haline getirecek. Evinde ne kadar temizlersen temizle opak opak tüy olacak sürekli. Bir köpeğin aşı masrafı ilk baslangıç olarak 5 binden baslayacak. Kisirlastirma 10 binden basliyor kisirlasmadigi taktirde ciftlesme zamanlarinda ciddi serecede havlayacak eve idrar birakacak dişi kopek ise adet kanamasi yasayacak
Evinde ister istemez koku olacak ne kadar temiz dersen de sen almayacaksin ama disardan gelen ko pek oldugunu hemen anlayacak. Kokudan Havlaması hep olacak süs köpekleri diğer kopeklere nazaran cok daha fazla havliyor. Tüy dökmeyen cinsten deseler de sakin inanma tüy dökmeyen kedi köpek yok bir çocuğun sorumluluğu kadar sorumluluk gerektiriyor ko pek beslemek terlik oyuncak vs de en ufak cins te olsa isiracak kemirecek
Koşulsuz şartsız bu sorumluluğu alabilirim diyorsan al ama sahiplenip 1 ay sonra baskasina vereceksen hiç bulaşma girme günahına hay vanin alistiktan sonra gönderilmek çok ağır geliyor onlara
Sehir disina yada 1 2 gunlugune bir yere giderken tek birakamassin yaninda olmak zorunda bir hastalikta vs birine sorumluluk verip tuvalete cikarttirmak zorundasin eve bir insan daha geldiğini dusun kisaca
Puma (kö peğim) sorumluluğu çok agirdi ama bekar oldugum ve coxugum olmadigi icin rahattim. Ölmeseydi birakir miydim aslaaa kedi vs de besledik. Ama sorumluluklari zor zor zor