+2 oy
359 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (744 puan) tarafından

Kızlar bende hemoroid memesi var ve her ıkınmamda çıkıyor bu sıkıntıyı doğumda yaşamaktan korkuyorum ve utanıyorum ne yapmam lazım sırt bu yüzden sezeryan olmak istiyorum 

14 Cevaplar

+4 oy
önce (1,350 puan) tarafından

Doğumda birçok kadın büyük küçük abdestini yapıyorken senin hemoroidinin göze batıcağını veya sorun olacağını sanmıyorum 

önce (744 puan) tarafından

Bilmiyorum açıkçası çok utanıyorum ister istemez koku vs olacaktır malum olan yerden çıktığı için 

önce (1,350 puan) tarafından

O doğum anında kimsenin onu dert edeceğini sanmıyorum. Gereksiz yere bunu stres yapma. Benim annem bile beni doğururken büyük abdestini yapmış. O ıkınma anında dert edeceğin son şey o olsun. Bebeğine kavuşacağını düşün bi tek. Sağlıkla gelsin 

-Reklam-
+1 oy
önce (1,375 puan) tarafından

Marmelat merhaba, öncelikle nasılsın nasıl gidiyor bebişle?

hemoroide gelince çaresi çok basit: genel cerraha gidip krem iste. zaten önce krem veriyorlar kadın doğum doktoruna danış zararı yoksa verilen kremleri düzenli kullan. aşırı ileri seviye değilse 1 hafta 10 günde geçer. ama hemoroid bir kere görüldüyse tekrarlama ihtimali yüksek oluyor. o nedenle bölgenin aşırı kuruduğunu kaşındığını hissettiğinde krem kullanabilirsin ara ara

önce (2,105 puan) tarafından

Söyleyeceklerini her postda söylediğin için Teşekkürler M.K🌺 keşke burdaki herkes senin kadar sağduyulu olabilse ❣️

Ek olarak bir hemoroid hastası olarak kaynar yani tam yakmacak ama soğuk da olmayacak suya batikon döküp oturabilirsenz bı yarım saat oturursaniz basurunuz hafifler.inanin kıçının üstüne oturamazsin deyimini yaşamış bir olarak söylüyorum 

benim de vardı. 2022 yılının başlarında oluştu ilkkez ozaman bebek düşünüyorum hamilelikte başıma bela olmasın diye gitmiştim doktora. ta ozaman verilen kremleri ara ara sağlık ocağından yazdırıp kullanıyorum. tekrarladıkça. geçip gidiyor. 3 yılda 2 kere tekrarladı. 

10 yıldır bu yolda aşındım 😃🤣

gerekirse diye sıcak suda batikonu aklıma not ediyorum :) o kadar tecrübeye diyecek laf yok

Hırsi bizde ailecek kıçımızın üstüne oturmuyoz 🤣😃

0 oy
önce (8,495 puan) tarafından

Sırf bu yüzden sezeryan oldumm

önce (744 puan) tarafından

Develtte mi özel de mi özele param yok ama devlette etmez diye biliyorum 

0 oy
önce (14,155 puan) tarafından

Bende sezaryen doğumdan sonra çıktı normalde olmayan şey o yüzden garantısı yok malesef böyle bir şeyi kafana takma sonuçta doğum bu pek çok şey olabilir ve doktorların doğumda tek baktıkları şey bebek ve senin sağlığın bence 

0 oy
önce (9,066 puan) tarafından

Bunu bende yaşadım çok utanmistım kimseye anlatamadım bu olayı da normal mi bilmiyom ama o an çok kötü olmuştum

0 oy
önce (706 puan) tarafından

Dpgumda bunu düşünmeyeceksin.

0 oy
önce (2,223 puan) tarafından

Inan doktorlar o an sadece bebegi düşünüyorlar çünkü bebegin art can güvenliği önemli her an oksijensiz kalabilir sakin ıkınmaktan korkma çekinme büyük tuvaletini küçük tuvaletini yapan bile var ve inan doktorlar hiç umursamiyor

0 oy
önce (7,968 puan) tarafından

o durum gercekten ilk defa 3. dogumumdan snr oldu tabi taburcu olacağim gün ebenin muayenesi ile dogumumun 2. gunu oldu cok cok cok zor ayakta duramiyordum yuruyemiyordum bile kocamın kolundan tutunuyordum yavas yavaş yurudum arabaya kdr o zmn utanip yalandan çok dikişim var yuruyemiyorum demistim😁😁burda genel cerrahisine gidilmesi gerektigini duymam iyi oldu

0 oy
önce (836 puan) tarafından

Canm benim basuru görseydin ne haldeydi . İkinamadim acıdan 

Sezeryan oldum. Sonrasında ise basur ameliyatı oldum

0 oy
önce (73 puan) tarafından

Bnde de var dogum yaklaştıkça daha da kötü oldu dogumda zaten çoğu kadında oldgu için hiç garipsemiyolar zaten . Sende canının derdine dustgun için unutuyorsun :D 

Doğumdan sonra geçti bu arada

0 oy
önce (2,758 puan) tarafından

Ben zeytinyağı yağı sürdüm ağrısını aldı doğum sırasında zaten çıkıyor kimse birşey demez krem verir doktor 

0 oy
önce (119 puan) tarafından

Ay bende çok çektim hamilelikte anneme söyleyince hemen patlıcan saplarını kesip kaynatti benim için bir kaç defa öyle 8cince geçti gerçekten ağlıyordum ağrıdan kanıyordi benimki geçti şükür sizede tavsiye ederim

0 oy
önce (220 puan) tarafından

Bende hamilelik döneminde çıkmıştı ama hiç ağrı vermedi bana. herkes ağrıyor diyor ama bende hiç ağrısı olmadı. Doğum sırasında inancın olsun hiç aklıma gelmedi oradakilerin umurunda bile olmadı hemoroid den daha utancı büyük tuvaletini kaçıran oluyor onu dahi umursamiyorlar. Sırf bu yüzden sezeryan düşünme derim.

0 oy
önce (1,015 puan) tarafından

En son doğumumda en zorlandığım konu bu oldu , kolay bir doğum olmasına karşı hemoroid sebebiyle canım çok yandı , normal doğum yaptım. Ne doktor nede ebe kimseden utanılcak birşey değil onlar sadece bebeğe ve annenin sağlığına odaklanıyor. 

İlgili sorular

+1 oy
4 cevap 122 göst.
24 Ağustos 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 176 göst.
4 Temmuz 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde YiğitAli'm (36 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 756 göst.
18 Ekim 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 182 göst.
25 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,434,549 soru

23,594,140 cevap

305,732 kullanıcı

...