+4 oy
619 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,160 puan) tarafından

Kızlar merhaba benim 3 yaşında oğlum var bir de küçük 16 aylık oğlum 3 yaşındaki oğluma kardeşi doğana kadar ne tv ne telefon açtım açtığım zaman ilgilenmezdi bile ama kardeşi doğunca bazı zamanlar vermek durumunda kaldım bir iki ay öncesine kadar ilgilenmiyordu 5 dk izleyip atıyordu ama son iki aydır elinden zorla alıyorum telefonu youtubeyi sildim boyama oyunu falan yükledim ama sıkılıyor bir de dışarı çok çıkamıyoruz haliyle evde bir süre sonra sıkılıyor oyundan oyuncaklardan bazen sabahları benden önce kalkıp telefonu alıp izliyor ben normalde siliyorum günde 1 saat izlesin diye yüklüyorum sonra tekrar siliyorum bugün çok korktuğum bi durum yaşadım oğlumu saat 10 gibi uykuya yatırdım odada tv izliyorduk 1 saat geçtikten sonra oğlum çok kötü bi şekilde bağırdı sanki boğazına biri yapışmış gibi kaçmaya çalışıyor gibi bağırdı odaya apar topar geldim altına kaçırmış ve yatağından kalkmış kaçmaya çalışıyordu hemen kucağıma aldım üzerini değiştirmek için kıyafet almaya gidiyordum bana sıkıca yapıştı titriyordu yarım saate yakın içini çeke çeke ağladı YouTube geçmişini açıp baktım kuzey elif diye bi kanaldan bir sürü video izlemiş ben iftar işin için yemek hazırlarken YouTube yükleyip vermiştim istediği için baktım bu kanaldan saçma sapan hırsız girdi korsan kaçırmaya geldi büyük kuş geliyor adlı bir sürü video var hepsini tek tek izledim çok saçma ve korkutucu videolar çocuklar için çekilmiş bi kanal oysa oğlum sakinleşince neden korktuğunu sordum pencerede köpek gördüm beni gelip götürecek dedi hayır öyle bişey yok falan dedim anlattım ama bu saate kadar uyuyamadı uykum var diyor tam dalacağı sıra gözlerini açıp etrafı kontrol ediyor çok üzüldüm çok korktum bu postu açmamda iki sebep var birisi annelerim lütfen çocuklarınız ne izlediğini dikkatlice bakın ben YouTube silip yükletip veriyorum günlük 2 saati geçmiyor o halde bile bu hale geldi çocuğum daha fazla vakit geçiren çocuklarınız varsa lütfen gözlemleyin ikinci olarakta kanalda yorum yapmayı kapatmış o geri.zekalı anne baba müsveddesi Allah size akıl fikir versin inşallah bu yazdıklarımı görürsünüz Allah sizi bildiği gibi yapsın belki de milyonlarca çocuğa böyle böyle korku veriyorsunuz 

Annelerim lütfen ama lütfen sizde dikkat edin :(

17 Cevaplar

+3 oy
önce (3,380 puan) tarafından

Ya kusura bakmayın da ben size çok kızdım. YouTube gibi leş bir platform o yaşta bir çocuğun eline nasıl verilir? YouTube Kids denilen zırva bile korkunç içerikler barındırırken siz yetişkin platformunu nasıl ellerinizle verdiniz?

TRT Çocuk yükle, TRT sesli kitap yükle. Hiç mi aklınıza gelmedi burada sormak... Çok çok üzüldüm çocuğunuz adına. Kusura bakmayın tüm sorumlusu sizsiniz. Bilemezdim demeyin, yıl 2025.

TRT Çocuk uygulaması var, TRT Sesli Kitap da var çocuklar için. İçerikleri indirirsen internet olmadan da izler dinler. Rafadan Tayfa izleyebilir. Temiz içerik. Erkan konusunda çok katıyım ben, oğlum 41 aylık olacak sadece yeğenimle kuzen buluşmasında izliyor sinema saati yapıyorlar kendilerince. 

Eğer Netflix varsa orada da Afacan Çöp Kamyonu var o da temiz. İndirip izletin ama yoksa Netflix de leş. 

önce (1,160 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım bunlara bi bakayım vermeme konusunda kesin düşünce içine girdim ama böyle bi durum olursa bunları denerim inşallah 

önce (543 puan) tarafından

@indigo telefonu sizin elinizde görünce istemiyor mu? Benim kızım da 2 buçuk yaşında, hiç çizgi film izlemedi şu ana kadar ama telefondan kendi fotoğraf ve videolarına bakmayı çok seviyor, son zamanlarda da YouTube müzikden şarkı açmayı öğrenmiş ordan şarkı açıyor 

Ben de elime telefon pek almam ki, iletişim için kullanırım telefonu. Bir şeyler bakacaksam izleyeceksem çocuk uyuduktan sonra. Instagram'da falan gezinirim bazen ama günde 3 story anca düşer önüme herkesi sessize aldığım için :D

Burayı da asla telefondan kullanmam. Uygulama yok. Bilgisayardan tarayıcıdan giriyorum. Bilgisayarım da ilgisini çekmiyor.

önce (543 puan) tarafından

Benim kız telefonu açmayı, birini aramayı hepsini kendisi yapmak istediği için engel olamıyorum 

-Reklam-
+1 oy
önce (2,771 puan) tarafından

YouTube çok kötü bir şey engel olmak mümkün değil biz telefonlardan kaldırdık oyun yükledik onu oynuyor birini engellesen başka şey çıkıyor 

Benim oğlum çizgi film ve bu tarz şeylere ilgili bi çocuk olmadı hiçbir zaman canım açtığım zaman ilgilenmezdi bile ama iki aydır dediğim gibi sürekli evdeyiz oyun etkinlik yeterli gelmiyor sıkılıyorum birazcık izlemek istiyorum diyordu yükleyip veriyordum ama hep şarkı açıp dans ediyordu bir haftadır böyle şeyleri izlemiş yeni farkettim 

+1 oy
önce (9,111 puan) tarafından

Sadece tv izliyo oğlum 

+1 oy
önce (3,629 puan) tarafından

Ya tmm küçük çocukları engelleriz kolay orası ama ya ortaokullu çocukları napıcaz . 2 gün vermiyorum 3.gün karşıma dikiliyorlar sıkıldık biz yeter tablet istiyoruz die

Ders biyere kadar kitap biyere kadar yazın sitede oynuyorlar ama şimdi oda yok . Sonra 3 de birbirini yiyor kafa beyin kalmıyor. TV den YouTube açıp dizi izliyorlar oda işte sihirli annem Tozkoparan felan onlara bari seslenme diolar kötü anne oluyorum sürekli uyarınca

Bizde tam şu an bu durumdayız canım sürekli evdeyiz ve yaptığım etkinlikler oyunlar yeterli gelmiyor aklıma gelecek her türlü oyuncak ve aktiveleri aldım ama olmuyor istiyor bende silip yükleyip 1 saat kadar veriyorum benim oğlum zaten böyle çizgi filme ilgili bi çocuk değildi hiçbir zaman iki aydır günlük bir saat yüklüyordum onda da şarkı açıp dans ediyordu son bir haftadır böyle şeyler izlediğini gördüm çok üzücü ve korkutucu bi an yaşadık vermek doğru değil evet ama bu videoları çeken insanlar nasıl çekiyor çocukları nasıl etkilenmiyor videoki çocuk oğluma yakın yaşta tahminimce nasıl olur da bi anne düşünmeden böyle bişey çekip atar orasını da anlamıyorum 

önce (3,629 puan) tarafından

İşin sonunda para olunca neler yaptırılar daha o minicik çocuklara. Resmen obje olarak görüyor böyle kişiler çocuklarını 

+1 oy
önce (194 puan) tarafından

Ay o kanal lanet birşey benim 3 buçuk yaşındaki oğlumda izlemis kaç kere şikayet ettim kanalı engelledim vs yine çıkıyor YouTube den carton Cat ve cadı vs şeyler görmüş çocuk korkuyordu neyse en sonunda çözümü YouTubekids yükledim ordanda engelledim bir çok kanalai artık temiz içerikler çıkıyor biraz daha en azından o lanet kanal çıkmıyor çocuğu unutturana kadar neler çektim bende bu arada ekransiz büyüttüm oğlumu 3 yaşından sonra telefondan birşeyler izlenebilecegini öğrendi , biraz depresyondayim eşim hasta annem kanser , 3 yaş sonrası artık konuşması herşeyi yerinde olunca arada kafam çok ağrıyor sıkıntılardan dinlenmek için biraz telefon verdim benimde başıma geldi neyse YouTubekids indir canım bbiraz daha iyi orası genede sınırlı gözlem altında verirsin 

Canım benimki doğduğundan beri meraklı değil böyle şeylere yaşıt kuzeni var mesela annesi 7.8 aylıkken açardı çocuğa çocuk odaklanıp izlerdi ama benim oğlum hiç ilgilenmezdi kardeşi doğdu 21 aylıktı bazen bebeğe bakmam gerekince veriyordum ama 5 dk sürmüyordu bırakıyordu daha sonra kuzenlerinden gördüğü için dikkatini çekti sanırım çünkü onlar ellerinden hiç bırakmaz telefonu iki aydır bi merakı var bir de sürekli evdeyiz onunda etkisi var ama şarkı açıp dans ediyordu son bir haftadır böyle şeyler izlemiş daha yeni farkettim bunu da YouTube kids bir kere yükledim kendi belirlediğim kanalları seçtim ama ilgilenmedi hiç dediğim gibi çizgi film seven bir çocuk değil nasıl oldu nasıl izledi bilemiyorum 

önce (194 puan) tarafından

Benimkide meraklı değil o yüzden anlıyorum canım demek istediğini senin ,bizimkide ekransiz büyüdüğü için telefon bile bilmezdi 3 yaşından sonra başa çıkamayınca verdim , başta meraklı değildi ama  sonradan alisiyorlar malesef ,mesela 10 dk bakar sonra kapat telefonu al oyun oynucam diyen bir çocuktu belli çizgi filmleri izlerdi nasıl çıktıysa aynı olay bizim başımıza geldi çok şükür geride kaldı artık dikkat ediyorum bende 

+1 oy
önce (1,979 puan) tarafından

YouTube vermek yerine televizyondan TRT çocuk açabilirsin 1 saatliğine ister izlesin ister sıkıntıdan yerlerde yuvarlansin 

+1 oy
önce (581 puan) tarafından

O kuzey elif benim ömrümü yedi ya varya gerçekten çıldırmamak elde degl ben yothbeda kanalı önerme yaptım baya ilgielnmiyorum falan oğlum sürekli hırsız varki evde yok şu varmi tek odada durmuyor coldircam artk 

Mikrofona soyluyor kuzey elif diye allahtan koxa ayı anliyor mikrofon

+1 oy
önce (8,504 puan) tarafından

Benimde 3 buçuk yaşında oğlum var bir ara kuzey elife takmıstı sürekli aç aç diyodu bakdım bende gerçekten hiç hoş içerikler yok orda şimdi oyun fln ekledik Tom ve arkadasları diye bir oyun var ona giriyor ben izlediğini görünce kapatıyorum artık  , ama bizde öyle bir sorun olmadı seninki etkilenmiş demekki çok bilinçaltı filan olabilir

0 oy
önce (8,683 puan) tarafından

Ben sadece tabletine boyama indirdm isder oynasın isder yıksın ortaıgı valla 

Bende verme taraftarı değilim canım ama iki aydır sürekli evdeyiz ve sıkılıyor etkinlik yapıyoruz oyun oynuyoruz ama sıkıldığı için bu iki aydır YouTube izlemek istiyor bende 1.2 saat veriyorum daha sonra siliyorum uygulamayı zaten normalde verdiğimde de çizgi film falan izlemezdi şarkı açardı dans ederdi bir haftadır bende ramazan yoğunluğu olduğu için kontrol edemedim izlemiş sonuç böyle oldu 

0 oy
önce (2,970 puan) tarafından

Farzedin ki evde TV yok. Sırf çocuğu oyalamak için gidip TV mi alacaksınız. Yapmayın Allah aşkına. Bir psikoloji kolay düzelmiyor 

Hayır tabi ki ben de tv telefon verme yanlısı değilim oğlumda çizgi filmle falan ilgilenen bi çocuk değil konuyu tam açmadım iki aydır 1.2 saat youtbue yükleyip vermek durumunda kaldım çünkü dışarı çıkmıyor oyun etkinlik yapıyoruz ama yeterli gelmiyor can sıkıntısı için normalde verdiğim zaman da çizgi film açıp izlemezdi şarkı açıp dans ederdi bir haftadır ben ramazan yoğunluğunda olduğum için kontrol edemedim bunları izlemiş daha bugün gördüm ilk defa böyle şeyler izlemiş yani tabi ki oyalamak için vermiyorum kendisi sıkıldığı için biraz vakit geçirsin diye veriyorum ama bundan sonra asla yüklemem de vermem de 

0 oy
önce (3,620 puan) tarafından

Daha da izletme canım böylelikle unutur telefonu çocuk qkademi kitapları al onlardan yapsın yada sana yardım etsin

0 oy
önce (2,394 puan) tarafından

Youtube çok rezalet bir platform ben oyalansin diye bir şey vermenizi anlıyorum desteklemiyorum ama anlıyorum ama eline dipsiz bir kuyu verirseniz o da dalar tabi. Bir iki cizgifilm indirin telefona onu verin İnterneti kapatıp onu izlesin ya da TRT çocuk su an en temiz platform olarak kabul ediliyor. 

0 oy
önce (537 puan) tarafından

ben trt cocuk trt diyanet birde trt eba ilkokul var ordada ful egitici cizgi film var

0 oy
önce (2,421 puan) tarafından

Bende aynı durumdayım.

Çalıştığım için annem baş edemeyip veriyor unutmuştu mecbur verince tekrar alıyor istiyor ağlıyor oda bıkıp veriyor artik.

Kuzey ve Elif'i benimkide izliyordu.

Evet kötü bi deneyim olmuş sizin için cnm geçmiş olsun.

Benimkide nerde kanlı yaratıkli korkunçlu şey var onları izler ve izlemeyi sever normal çizgi film acayim derim izlemez 

0 oy
önce (4,297 puan) tarafından

Biz telefondan sadece niloya veriyorduk onu da kırk yılda bir, bir de tv den diyanet çocuk izlerdi ama kuzeni bi alt katımızda 4 yaşında ne izlediği hiç belli değil. Annesi görünce biraz kızıyor ama çocuk kafasına göre takılıyor çünkü dibinde durmak lazım hep. E 1.5 yaşında bi kardeşi daha var. Zor yani. Kızım da yan yana oturdular mı bakıyor. Kızımın da bi iki sefer hırsız kaçırdı şöyle attılar beni diye rüya gördüm vs dediği oldu. Sadece bi yandan yandan izlemeyle yani. Telefonu yasakladık tamamen ama bi araya geldiler mi ben de izlemek istiyorum diye kriz çıkıyor. Kuzeni pupg oyunu bile oynuyor o yaşta, ne denilebilir ki😵‍💫 Gece alta kaçırması da çok onun bildiğim kadarıyla.

Yani demek istediğim biz yasak koysak da arkadaşlarından görüyorlar görecekler Allah yardımcımız olsun. 

0 oy
önce (36 puan) tarafından

Benim kızımda 4 yasınd a telefon tablet alırdı elıne ıkısınıde kaldırdım şarja takmadık şarjı yok dedım sonra o uyuyunca ortalıktan kaldırdım TV'den bazen youtube dan short mu nedir ona bakıyor vende yanında oldıgum için sureklı kontrol içindeyim nıloya pepe pırıl bu tarz şeyler acıp kumandayı kaldırıyorum youtube short mu her neyse ben yokken ona bakmasın dıye kızım hırçın kardeşiyle kavga eden çok oynamak istemeyen bi kızdı ne zaman tablet telefon kaldırdım o zaman kardeşiyle oyun oynamaya basladı sabah uyanınca tableti alırdı kardeşi yanına gelınc e bağırır kavga eder  vururdu şimdi sabahları kalkıyor kardeşi ya onun yatagına geliyor oynuyorlar yada o kardesının yatagına gidiyor oynuyorlar  gerçekten çok zararlı içerikler var olabildiğince uzak tutuyorum yanında ben olmadığım sürece sadece dedıgıö gıbı nıloya pepe pırıl bunlar gıbı cızgı flım acıyorum  kardeşiyle zaman geçirmeyi öğrendi 

0 oy
önce (884 puan) tarafından

O kadindan ses tonundan cocuklarini yetistirme tarzindan o kadar tiksiniyorum ki 

Elif sinemmmm kuzeyyyyy diye gicik gicik konusmasi cocuklarina yapma etme demesine ramen yanlis davranislarina devam etmeleri (vuruyolar kiriyolar karaliyolar cocuklar asla dinlemiyo anneyi bizimkilerede kotu ornek oluyolar bunu yetistirme tarzindaki eksiklik diye slgiliyorum benim 3 yaşındaki cocuguma biseyi yapma dersem dinliyo ) boyle sacma sapan videolari beni benden aliyo gercekten o kanal basli basina bela ve ekrana maruz kalan butun cocuklar illaki o kanala bulasiyolar 

Benim oglumda ekran izliyo malesef onceden mesela sevimli dostlar kukuli falan acardim ben isimi yaparkrn o izlerdi zamanla kendisi eline almaya basladi falsn baktim cocuk bi tuhaf oldu Allah Allah diyorum niye acaba tik sesinden korkuyo youtube de boyle seyler denk gelince kapatiyodum ama illaki etkilenmis demekki hele o sortsmu neyse orda cikanlari gorme eline alinca degistirirken oraya gitiyo fon sesinden normal video sanarsin ama video da kafasiz kadin kadinlar kosuyo polis kadinin kafasini kopariyo eli kolu yok kaniyo cocugun rline verip o izlesin diye birakmamak lazimmis yazik gunah cocuklara bunlara neden bi duzenleme gelmiyo anlamıyorum ben cadilar bayrami videolari yok odamda canavar var aaa aslinda canavar degilmis sozde korkmamalari gerektigini anlatiyo ama korkuyu cocuklarin aklina sokuyolar benim oglum bi donem aksam olunca odasina gitmeye korkuyodu 

Evin icibde kis gunu gunlerce cikamadigimiz oluyo napalim mecbur izliyo trt cocuk minika cocuk izliyo telefondan kendi videolarini ozlemeyi seviyo fotograf cekiyo efektli bi de benim telefona indirdigim cizgifilmleri izliyo sadece boyle boyle onlari unutmaya basladi ben cesaret verdim hadi git arsbani getir ben seni korurum polis amcalar kotu adamlari hapse atmis artik hic kirkmana gerek yok gibi gibi cok sukur toparlandi baya

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 268 göst.
19 Ocak 2022 Diğer kategorisinde OgretmenAnnee (1,685 puan) tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 681 göst.
19 Aralık 2020 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 162 göst.
30 Ocak 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde KEBELEK (1,744 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 360 göst.
29 Nisan 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Sumeyyeali (1,376 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,436,115 soru

23,616,937 cevap

306,610 kullanıcı

...