Teşekkürler bilgilendirme için.
Ben başka bir konuyu daha merak ediyorum. Dün Nuray'ın bi yorumuna yazıp sordum ama sağolsun postu açan arkadaş hemen gizledi(!), o kadar yazıp sorduğum boşa gitti..
Mesela diyorlar ki gece eş ile birliktelik olunca gusul alamazsan öğleye kadar vakit var, sabah kalkıp gusul alıp niyet edilebilir deniliyor. Bu durumda orucun kabul olması mümkun mu?
Normal zamanda mesela 1 ezan vakti geçmemesi gerekiyor. Gece birliktelik olduysa sabah ezanına kadar vakit var. Ama ramazanda bu kural esniyor mu anlam veremiyorum. Dun daha net detaylı anlatıp sormuştum ama şimdi aklima gelince hemen yazıvereyim dedim.
Bu konu hakkında aydinlatma olursa sevinirim :) ben hiçbir zaman gusulumu sonraya bırakmadım, şüpheyle kalmadım ama burda bu konu o kadar çok soruluyor ki.
Dün ki kadın 8 tane kaynım var duş alamıyorum sabah niyet etsem olur mu diyor. Ee 8 kayın varken o iş oluyor da duşa gelince mi alamıyorsunuz. Biri de cvp yaziyor öğleye kadar vakit var öğlen ezanından önce al niyet et diye. Zaten günun yarısını cünup şekilde oruçlu geçirmiş oluyor.