+4 oy
510 göst.
önce Diğer kategorisinde (796 puan) tarafından

4 yıllık eşyalar. Üstüne 2çocuk son durum bu. Beni isteyen linçleyebilir haklılar. Hiç silmedim desem yeri. Koltuk örtülerini de yarım yamalak kullandım. Son durum bu şekilde. Kızım kaç kez Suluk boşalttı buralara. Umarım bunlar küf değildir. Kötü koku yok da böyle görünüyor normal ışıkta bu kadar değil. Flaşla bayağı net görünüyor. Eşime diyorum yıkatalım diye oralı bile olmuyor. Evimizin ilerisinde yıkamacı var halbuki. Yine aynısı olacak diyor. Bu sefer iyi kullanırım diyorum yok. Çocuklar büyüsün çyle yaparız ya da yenisini alırız diyo hangi parayla alacaksa.. Onlar makineyle içten temizlediği için istiyorum aslında ama işte

Şunların haline bakın 🤦

image

21 Cevaplar

+4 oy
önce (680 puan) tarafından

Bulaşık tabletini erit o şekilde dene her leke çıkıyo

-Reklam-
+3 oy
önce (11,959 puan) tarafından

Küf değil fakat hijenik te degil canım.ne yap et bu yıkama makinalarında aldır.cocuklar ufak yıkarsın bari.bende de iki tane canavar var evde :D ben makina aldım yıkayıp duruyorum

önce (5 puan) tarafından

Hangi marka makine aldın bide memnun musun

+3 oy
önce (97 puan) tarafından

Anksiyetim halay çekiyor 🤣🤣 kız ALLAH seni ayda bı silseydin bari 

önce (796 puan) tarafından

Napim bacım Allah var hiç elim gitmedi oraya 😂

+2 oy
önce (10 puan) tarafından

Canım küf değil dökülen şeyleri koltuk içine çekmiş sonrada geri kusmuş leke bırakmış silince çıkmıyormu

Yok ben çıkartamadım 

önce (6,591 puan) tarafından

yani yikat aynisi olacaksada olsun daha beter olacagina temiz halden bu sekle gelir en fazla . esine ne dion ara yikamaciyi cagir sonucta mecbur odeyecek parasini. pis ois kullanmaktansa temiz temiz kullanir zamanla kirletirsiniz

önce (1,123 puan) tarafından

Silince kusuyor ya ben her sene siliyordum her sene deneyim de iki çocuk olunca ayda bir silme gerekiyor su içecek dökülen yerler aynı bu şekilde sildiğim halde bu sene kış temizliği yaparken farkettiö o kadar silmeme rağmen böyle yuvarlak yuvarlak lekeler vardı leke silince daha çok kusar dediler 

önce (179 puan) tarafından

Benimki keten gibi bir kumaş çok şükür silince tertemiz oluyor aşağıya resminide attım beyaz birde koltuk yıkama şampuanı kullanıyorum ,birde halı fırçası ile iyice fircaliyorum lekeleri sonra elimle siliyorum iki üç kez , mis gibi oluyor tabi koltuk kumasina göre değişiyordur belki  bu işler şükür benim koltuk  beyaz olmasına rağmen pek leke olmuyor böyle olsa sinir olurdum benek benek 

önce (1,123 puan) tarafından

Bende çok sinir oluyorum örtü aldım yaza değiştireceğim inşallah sildikçe mahvoldu rengi bile değişti nerdeyse 

+2 oy

basi becerdin kiz hic silmemeyi. ben haftada bir silerim hergun de hi islak mendille temizlik mendiliyle yani gecereim ustunden .😂4 cocukla gunde 4 kere silsen bile az sanki:))) yikat bari koltuk hali yilamaviya gecer ama sil yani gunde bir kez silsen oyle hatur hutur silmeye gerek yok lekesi gitse yeter haftalik silince bes dk surmuyor bile. gunde temizlik havlusuyla bi folandirsan kollari ve oturma yerini iki dk surmez bile

Valla bilmiyorum ya cahillik mi diyeyim ne diyeyim. Eşim örtü ser diyordu kale almıyordum şimdi seriyorum 😂

benim ilk koltuklar beyazdi😂salonda cok oturulmaz misafirden misafire diye aldim evlenirken .:) cahillik iste 😂e sinra cocuk oldu oturma odasini cocuk odasina cevirdik. mecbur kaldik beyaz koltuklarda oturmaya. ay ben cinnet geciriyordum. 3 sene kullandik degistik . simdi  koyu renk aldim. yinede iste haftada bi silerim . ginlukde temizli havlusuyla ustunden gecerim

önce (3,579 puan) tarafından

Nerde 4 çocuk kız 2 yazmış 

😂😂😂4 yillik evliligi cocuk sabmisim hahh😂

Post sahibi de düzeltmiyo ben takıyom 😅 4 çocuklu olunca ilk dikkatimi o çekti . 

+2 oy
önce (448 puan) tarafından

Leke bunlar.ben sabunla iyice köpürtüp fırçalıyorum 

Sonra el çekbazının lastiğini çıkarıp suyunu çekiyorum bi kaç kere tekrarla temiz olur inşallah

+2 oy
önce (42 puan) tarafından

Valla silsende degişmiyor bende köşe takımı var sildim keşke silmeseydim geri kustu daha beter oldu halı yıkama makinası şart ama borçttan dolayı erteledim 

+2 oy
önce (324 puan) tarafından

Canım benim küçük oğlum var oda döküyor su falan böyle oluyor bende makine aldırdım en iyisi değil ama benim işimi görüyor aldır rahat edersin

+2 oy
önce (7,680 puan) tarafından

Benımde eşyalar 8 senelik ama ben koltuk örtüsü kullandım artı bende de ıkı küçük çocuk vardı baya dıkkatlıyımdır bu konuda örtü sermeme rağmen yinede sılerdım 🥰sen boş vermişsin kız ondan örtude sermemışsın bence yıkat sonrasında kesinlikle örtü kullan 

Aynen valla yalan yok hep erteledim boş verdim. Olan bu 

önce (7,680 puan) tarafından

Eşini bır şekilde ikna et canım yıkat sonrasında örtü kullan 4 sene daha çok yeni 😊

Ramazan çıkınca çağırırız dedi bakalım artık 

+1 oy
önce (823 puan) tarafından

Kendin sil bacim kuf olsa kokardi bence sil lekesi ciksin kuru.a cizgilerdir onlar bi kac kez sil olmadi yani bulasik makinesi parlaticisiyla lekeleri silersen cikar arap sabunu ya da makina tabletiyle de temizlersin mis gibi olur bence 

0 oy
önce (8,496 puan) tarafından

Koltuk yıkama cagırın halleder bu zamana kadar neden yıkatmadın ayrıca örtü ser onlara 

0 oy
önce (2,243 puan) tarafından

Canım varsap diye bir uygulama var bir makina kirala evde kendin yika

0 oy
önce (20,576 puan) tarafından

Bı sil.istersen. ama lekeleri kusar gibime geliyo. Yıkatmak en kesin yöntem. Küf degil bence bu. Ben yıkama makinesi almadan önce sildikce lekeleri böyle kusmaya başladı. Şu bile dökülse leke kaliyodu artık. Yikatmayi dusunuyodum. Halılar koltuklar hepsi 1000 TL yi buluyodu. Eşim de 1800 TL ye kiwinin koltuk halı yıkama makinesini alalım dedi. Hemen atladım. Bu bahsettiğim 2 yıl öncenin fiyatları yaklaşık. O zamandan sonra rahat ettim sayılır. Yine dökülüyor. Ama yikayinca daha temiz oluyor silmekten. 

0 oy
önce (904 puan) tarafından

Islak şeyler dökülünce kendi kendine kuruyor oda böyle oluyor.  Benim koltuk da böyleydi bi yerinde ikickoltukta da vardı oğlum çok fenaa . Arap sabunu ve aspirin aldım güzelce süngerle sildim sulu sulu kopurttum  iyice . Köpürttum sildim bezle tekrar sildim saf su ile durulama gibi düşün. Mis gibi oldu uc defa güzelce sildim. Ssc kurutma makinesiyle  kuruttum az nemli kaldı sabah bi baktım mis gibi olmuş. Nerde leke gitmiş bile çok şükür 

önce (904 puan) tarafından

Asprini direk sıktım bide 

0 oy
önce (2,685 puan) tarafından

Silsende zor çıkar koltuk makinasi şart gibi elle çok zor oluyor Valla benimde koltukları birisi verdi at tüyü mü tay tüyü mü neymiş işde ondan üzrrlerine ellerinde bir şeyle hayatta çıkarmam büyük konuşmak değil bu ama mümkün değil artık alım gücü yok artık millette en kötü çekyat koltuk 35 yada daha üzeri o yüzden valla temiz bırakacaklar çaresi yok eskiden benimkiler de böyle yapardı ama baktım bu böyle olmayacak son noktayı koydum ve bayaaa bir tembihledim şimdi herkes sofrada yemek yiyor yediklerini topluyorlar yapacaklar erkek diye iş gördürmryecekmiyim tabikide yaptırcam öğrensinler yarın Birgün eşleri olacak el kızına yazık değil mi 

0 oy
önce (1,018 puan) tarafından

Canım benim koltuklar koyu gri ve arada örtü kullanıyorum. Senede üç dört defa siliyordum ama silmek derine işlemiyor sadece üstünü alıyormussun gibi geliyor bana. O yüzden çocuk da olunca içindeki tozu da iyice bı gitsin diye makineyle bı kere yıkadım valla koyu renk koltuklar öyle bı parladıki 😅 senin de bunlar bilmiyorum silmeyle zor geçer gibi içten çekmek lazım o kiri lekeler çıkmasa bile tozu gider çünkü kaç sene müdahale edilmemiş hiç.. ya eşini ikna et yikamaciya ver ya yine eşini ikna et bı yıkama makinesi al ☺️

Ramazandan sonra yaparız dedi. Yaptırsın ben evde olmayayım ramazanda kime gidicem. Adamlar evdeyken yüzlerine bakamam valla 😂😂

önce (1,018 puan) tarafından

Hahhahah kaç canım sen 😅😅 aman kim bilir daha neler gördüler 😅

0 oy
önce (5,975 puan) tarafından

4 yıllık evliyim kanepemde bir leke yok yeni alınmış gibi benimde çocuğum var sen temizlik yapmakdan acizsin belli ki suç çocukların değil şimdiye kadar silmemen hata yeni kanepe alsan bile yine aynısı olur

Ben çocuklara suç bulmadım ki? Ayrıca temizlik sadece koltuktan mı ibaret bacım.?? 

önce (5,975 puan) tarafından

Koltuk bu halde ise  diğer ibaretleri düşünemiyorum bacım   senin evine misafir gelse gözü direk o kanepeye çarpar   artık koltuk temizleme gelir temizler 

Düşünme canım boş ver ben böyleyim napimm

0 oy

Arap sabunu beyaz sabun bulaşık Makinesi tableti hangisi varsa kaynar suya dök bide banyo örgü kese al köpürte köpürte sil elin yanmasın yıpranmasın bide Viledanın eldiveninden giy

Koltuk halı silme bezleri var aslında özel alırsan al dicemde 

Durulama suyuna da beyaz sirke dök sil par par parlar gece yap kız at yarın buraya herkes bi görsün bizde rahatlayak

0 oy
önce (522 puan) tarafından

Asperox Sarıgüç sıkıp kaynar suyla silmelisin. Benim koltuklarım beyaz, 2 çocuğum var. Su lekesi hep görünür o yüzden ben her tarafı silmek zorundayım. Örtüden nefret etmeme rağmen örtüsüz kullanmıyorum. 

0 oy
önce (1,860 puan) tarafından

Ufacık bı kireç lekesi su lekesi görsem dalan ben elendim 🥴 

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 97 göst.
0 oy
2 cevap 130 göst.
23 Eylül 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Pakize333 (2,857 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 706 göst.
16 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 100 göst.
29 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Htcasel (48 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,434,817 soru

23,597,529 cevap

305,841 kullanıcı

...