+4 oy
711 göst.
önce Diğer kategorisinde (285 puan) tarafından

Kızlar sorum yukarda benim iki oğlum var biri 3 diğeri 1 buçuk yaşında ablam kız kardeşim yok hep bir kızım olmasını istedim küçüklükten beri ama Rabbim bana 2 erkek evlat verdi bugün karşıma yurtta kendi kendini uyutan çocuklar gördüm çok üzüldüm asla çocuk istemiyorum ama bir kız evladı evlatlık edinmek istiyorum nasıl olur bilmiyorum eşim nasıl yaklaşır bilmiyorum ama korkuyorum ya evlatlarım gibi bakar miyim diye kız çocuklarına ayrı bir zaafım var yolda bile görsem oynarım çok seviyorum kız çocuklarını bir evi yuvası abileri olur ailesi olur eşim işten geldiği zaman bu konuyu konuşacağım bakalım bu ramazan ayında kalbime böyle birşey boş yere düşmez bence ya :)

33 Cevaplar

+2 oy
önce (2,843 puan) tarafından

Benim çocuğum var ben istiyorum eşime açtım bu konuyu istemiyor. Ama tekrar açacağım çünkü çok istiyorum 

-Reklam-
+1 oy
önce (4,158 puan) tarafından

Kız evlat gercekten nimetmiş oyun oynarken bile bizi sarj ediyo resmen oğlum dan sonra naif kibar oluşu bizi mest ediyo o ayrı 🥰ama ben kendi çocuğum gibi bakamam Allah gönlüne göre versin canım 

+1 oy
önce (5,063 puan) tarafından

Kız evlat alamazsınız benim arkadaşım suan bekliyor son 3 cü sıralara geldi  bebekleri engelli oluyor ve vefat ediyor o yüzden istedi rabbim ona yine nasip etti suan 7 haftalık hamile kurutmadakiler sıra size gelsede bebeğin cinsiyeti netlesince evlat verebiliriz kız olursa kız erkek olursa erkek senin 2 erkek evladın olduğu için kız alamazsınız 

+1 oy
önce (119 puan) tarafından

Evlatlık edinme değil de koruyucu aile olabilirsiniz.bie çocuğu üstlenip belli zamanlarda siz de kalabilir.bakimini üstlenebilirsiniz.

+1 oy
önce (513 puan) tarafından

Deprem döneminde düşünmüştüm kızım 6 aylıktı 3 aya yakın ailesini kaybetmiş bir bebek evlat edinmeyi, eşim sıcak bakmadı maalesef 

0 oy
önce (948 puan) tarafından

Ben önceden çok isterdim hala daha istiyorum ama eşim istemiyor. Ayrım yapılır olmaz diyor. Sizin eşiniz isterse neden olmasın. Oradan bir can kurtarıp sahip çıkıp yetiştirip büyütmek ne kadar sevap. He ama ileride ne olur ailesini aramak ister mi orasını kimse bilemez. Öyle birşey olsa ben çok kırılırdım mesela. O boyutunu da hesaplayıp iyi düşünüp karar vermek lazım. 

0 oy
önce (2,447 puan) tarafından

Kolay bir durum değil ben kız istedim yok bebek olsun istedim gibi bir durum söz konusunu değil etrfaımda evlat edinenler var bir kere prosedür çok ağır incik cıncık herşey inceleniyor ve size uygun cinsiyet yaş aralığı belirleniyor yine devam birsürü evrak vs çocukla bir araya geliniyor bakalım çocuk sizi sevecekmi yada siz çocuğa alışacakmısız uygun ortamda uzun süre bakılıuor herşey tamam 4 4 lüksünğz uygun gözüktü diyelim yine hemen alamıyorsunuz belli bir süre koruyucu oluyorsunuz sonradan belli bir sene sonra kütüğe geçiyor vs vs çok çok detayları var ben dini boyutunu çok bilmiyorum açıkcaaı ama yazan arkadaşlar olmuş çok iyi düşünülmeli çünkü bu çocuk o çocuk diye bir durum yok devlet size uygun gördüğü çocukla temas haline getiriyor tabi iki tarafında birbirine ısınması lazım 

0 oy
önce (2,197 puan) tarafından

Hiç düşünmedim çünkü kendi çocuğuma bile yeri geliyor zor tahammül ediyorum. Alıp da o sabrı gösterecek olgunlukta değilim.

0 oy
önce (1,392 puan) tarafından

2 oğlun olduğu için dini boyutunu araştır derim. evlat edinmek çok meşakkatli bi yol zaten detaylarına inmek gerek. ama öncelikle koruyucu ailelik yaparak bi deneyebilirsin belki. 

bu arada koruyucu ailelik yaptığın çocuğu sonradan evlat edinemezsin çünkü koruyucu ailelik sistemine katılan çocuklar, evlat edinmeye uygun olmayan çocuklar oluyorlar

0 oy
önce (52,411 puan) tarafından

ben kendime güvenemem yeri geliyor kendi kizima kiziyorum zorlanıyorum baska çocuğa bakamam gibi geliyor

0 oy
önce (4,260 puan) tarafından

Bana da 2 erkek çocuğun üstüne yeni bi bebek veya çocukla ilgilenebilmek zor gibi geldi. Çabalayabilirsin ama ilgisiz kalabilir bence bilmiyorum. Bir de anlaşabilecekler mi o da var ilerde. Kedi köpek gibi olurlarsa ben çok üzülürdüm. İlerde dediğim okul çağlarında işte.

0 oy
önce (2,220 puan) tarafından

Erkek çocuğun var caiz olmaz ama yaşlarıda küçük öz kardeşiniz yerine diye yetistirirsen belki

0 oy
önce (4,643 puan) tarafından

Evlat edinme isine ben cesaret edebilirmiydim bilmiyorum ama koruyucu aile olabilirsiniz.

İlgili sorular

+4 oy
21 cevap 1,273 göst.
10 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Selo De Bana (25,196 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 610 göst.
10 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Kederlianne (688 puan) tarafından soruldu
0 oy
35 cevap 1,002 göst.
9 Ocak 2021 Aile & Aşk kategorisinde Umber (2,263 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 408 göst.