İbni sinayı Rasulullah (sav) hakkındaki düşüncesi sebebiyle sevmem ancak adamın ilmîni yok sayamam. Sağlıklı et kesilmez demiş. Ben de böyle düşünüyorum.
Doktorunuz önermedikçe veya gerekli görmedikçe ameliyata başvurmayın derim.
Korktuğunuz kadar değil merak etmeyin.
Hani zifaf (gerdek) gecesi hakkında da epey korkutucu bilgiler dolaşıyor ya etrafta, normal doğum da böyle bir şey.
Allah, kadın bedenini normal doğumu gerçekleştirebilecek kadar müthiş yaratmış.
Ben ilk gebeliğimde 33. Haftada suyum geldiği için hipertansiyon ve preeklampsi geçirerek hastaneye yattım. Meğer çocuk vücudumu zehirliyormuş, bedenim de beni kurtarmak için bebeği atık olarak görmüş. 5 gün içimde tutmaya çalıştık ama artık gözlerim körleşmeye başladığında doğumu başlatmak zorunda kaldık.
Sezaryen yapacaklardı ama ben önce normal denemek istediğimi olmazsa doktora kendi kanaatini kullanarak beni sezaryene götürebileceğini söyledim. Elhamdülillah normal oldu. Anlatıldığı kadar değilmiş.
Yani bitanem korkun yersiz aslında, daha önce doğum yapmadığını varsayarak konuşuyorum. Herkesin doğumu kendine has. Başkası sezaryeni çok güzel kaldırır, normalde kötüleşir. Başkası da normalde tak diye ayağa kalkar ama sezaryen fena geçer. Sana bağlı.
Sen Rabbimden en kolayını hayırla afiyetle sağlıkla sıhhatle isteyeceksin.