+1 oy
36 göst.
önce Diğer kategorisinde (116 puan) tarafından

Kızım 21 aylık yerinde hiç durmuyo bi abimiz var onu örnek alıyor koltuklardan atlıyo hopluyor falan🤦‍♀️bişey istediğimizde getirir hayvanları falan biliyor kelime kartlarımız var ordaki kelimeleri öğrendi ikili kelime kuruyo renkleri öğrendimi siznkiler erken mi benimki mavi biliyor tek sayısı da 4 herşeye 4 diyo buaralar biraz ağlak küsüyo falan sizde durumlar nasıl merak ettim

3 Cevaplar

0 oy
önce (13,137 puan) tarafından

Benimki şuan tam 2 yaşında. Herşeyi konuşuyor. Renkleri biliyo sayıları 10 a kadar arada karıştırıyor 😄 bazı renklerin ingilizcelerini biliyo. Hayvanları seslerini falan filan hepsini söyler taklit eder. Bazılarının ingilizcelerini ögrendi abisine ögretirken maymun domuz inek eşek tavşan kelebek fil muz elma köpek kedi falan gibi. 

Her çocuğun gelişimi farklı tabi. Mesela oğlum 1.5 yaşında 10 a kadar sayardı bütün çocuk şarkılarını ezbere bilirdi. Renkleri falan ama bu daha farklı

önce (116 puan) tarafından

Maşşallah renkleri sayıları yeni mi öğrendi bende başlasam mı

-Reklam-
0 oy
önce (6,044 puan) tarafından

Benim bebeğimde 20 aylık ne desen söyler ikili kelimesi var ****** seslerini çıkarır organlarını sorunca gösterir üçe kadar sayar  renkleri öğrenmesi daha erken cnm    yemek yeyince kendi tabağını getirir  önlük bezini getirip tak der meyve yeyince sofra bezini getirir altını kirletince bezini getirirp yere uzanır altımı değiş der tuvaletini yapınca bez getirince anlarım meyve yediğimiz zaman illa sofrası serecek öyle yer üstünü kirletince elbise getirir değiş der  kahvaltı hazirlayinca  tabağını yemek saldayesini getirir  ben salata yapınca rendeyi o getirir azıcık  yemek yerse gidip tartılır parası olunca kumbarasina atar daha çok var kızımın gelişimi iyi ama kilosu biraz az

Maşallah benim kızım da yapar mama sandalyesini hazırlar yemek yicemi z zaman softa bezini serer suyunu getirir babasını çağırır gelir falan öyle iyiyiz bizde emiyor hala 

önce (6,044 puan) tarafından

Benim kızım mama kullandı cnm 17 aylık iken mamayı kestim sütüm olsa verirdim iki yaşa kadar ama mamayı kesince kızımın uyku düzeni daha iyi oldu 

0 oy
önce (3,594 puan) tarafından

Benim oğlumda 20 ay bitti .. 2li cümle var renkler hayvanlar nesneler hepsini bilir isteyince getirir.kendisi koyuyor isimlerini  genelde..dütdüt miyaw havhav... 1 2 3 der ...İnatçı oldu aşırı istediği olmayınca kendini yere atıp saatlerce ağlıyor bazen koltuk altında ağlıyor çıkmıyor ordan. Lego ve arabalarla oynamayı sever. 

İnatcılık bizdede başladı ağlama istediği olmayınca benimkide kendince anlatır doydumu dabdab der yemek yerken yemeği beğenince anne tablı der güzel e dabdab der

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 99 göst.
0 oy
1 cevap 86 göst.
+1 oy
4 cevap 65 göst.
17 Ocak 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Birkucukbebis (346 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 67 göst.

Kategoriler

1,435,590 soru

23,609,701 cevap

306,319 kullanıcı

...