+3 oy
364 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,402 puan) tarafından

Kızım 4.5 yaşında. Oyun grubuna gönderiyorum. 1 ay gitti. Haftada 2 gündu. Geçen hafta iki sefer kriz yaşadık . Eve geldim ve telefonum çaldı bı baktım öğretmen arıyor. İki seferdir kızım ben annemi çok özledim diye ağlıyor ve ben gidene kadar susmuyor. Çok uzuldum ve şaşırdım . Çok güzel bı yer öğretmeni de çok tatlı arkadaşlarıyla da uyum içindeydi. Neden böyle oldu anlamadım. Oyun grubuna götüreyim diyorum seni yok istemiyorum diyor. Bana fazla bağımlı çok zor ayrılıyor benden. Aslında biraz bunu kırmak için göndermiştim. İlk 1 ay iyiydi ama 2. Ay sorun yaşadım çok. Gitmiyor şuan. Neden böyle bilmiyorum. Çok sosyal ve ciddi anlamda becerileri yüksek bı çocuk. Üzüldüm ya

5 Cevaplar

+3 oy
önce (2,925 puan) tarafından

4 yaş kreşe gidebilecek yaşta aslında, neden kreşe vermek istemediniz. En başta gitmek istememesi, krize girmesi normal. Ama siz ona açıklayın, okula gitmesi gerektiğini çıkışta onu alacağınızı zamanla anlayacaktır. Sizin direnci bizi kırmaya çalışıyor ki kırmıştı çoktab

önce (1,402 puan) tarafından

Çünkü calismadigim için gerek duymadım. 5 yaşında anasınıfına gidecek zaten. Oyun grubu mantıklı geldi. Kış dönemi sıkılmasın diye tercih etmiştim. 

Bu arada en başta isteyerek gitti. İlk 1 ay iyiydi. 2. Ayda sorun yasadik

önce (194 puan) tarafından
+1

Götürmeye devam edin vazgecerseniz sizden hiç ayrilmaz oyun gruplarında anne bekleyebilmesi için bölümler oluyor , benim gittiklerinde hep ebevynlerin bekleme bölümleri vardı , biz çok erken yaşlarda başladık 1.5 yaş gibi 2.5 yaştan sonra ebeveynsiz girmeye başladı hatta bırakıp gidiyordum işlerim var diye tamam anne diyordu  oğlum ,ben burdayım seni bekliyorum derseniz arada kontrol eder sizi ama gitmeye devam eder, grupta kendini güvende hissettikce,  bırakma safasina yavaş yavaş gecerrsiniz anlata anlata işlersiniz  

-Reklam-
+2 oy
önce (1,538 puan) tarafından

Bu senaryonun bazı çocuklarda olabileceğini kızımın doktoru bize demişti. Öneri olarak da arada oyun gruplarına/kreşe göndermemizi söyledi.

Sizde ilk ay iyiymiş ama, belki de bir sorun yaşadı. Anlaşamadığı bir arkadaşı olabilir mi? Ya da evde sizinleyken bir ayrılık kaygısı mı yaşadı? İlk ağladığında eve getirdiğiniz de, sonrakileri de bilinçli yapıyor olabilir. Ağlayınca sizin geleceğinizi biliyor çünkü. Çözüm olarak tekrar gitmeli diye düşünüyorum ama belki daha farklı konuşmanız lazım. 

Bütün hafta gidiyor olsaydı tamam derdim ama haftada 2 gün gitmesi onun için iyi olur. Şuan onun dediği olsa, okul döneminde zorluk yaşayabilir. Gerçi yaşı bğyüyceği için her şey yolunda da olabilir, benimki sadece varsayım. 

Ama ağlayarak eve döneceğini çözmüş, bu kesin. 

Babası bıraksın bir kaç defa. Belki farklı olur. 

Babası iste oluyor canim ya o yüzden ben bırakıyorum.mm ama dediğinde çok haklısın. Ağlayarak çözdü bu işi... Diyorum seneye okula baslicak. Nasi alisicak.. ahh ahh

Kızınızın sevdiği bir kaç şeyi alıp, öğretmenine verebilirsiniz. Ağladığı zaman teselli için kızınıza verebilir. Ama ağlamasının karşılığını bulmaması lazım. Rehber öğretmen varsa daha iyi önerilerde bulunur. 

Bu hafta öyle teklif edeceğim bakalım işe yarar umarimmm

Kolay gelsin size şimdiden. Bende bu durumu yaşamaktan korkuyorum. Umarım işe yarar. 

+2 oy
önce (1,649 puan) tarafından

Ccocuklar bazen dusundugumuzden inatci olabiliyorlar. Bizde oglumu yuzme kursuna yazdirdik. 32 aylik suanda. Kardesini kiskaniyordu bir aktivitye gitsin  iyi olur dedik. Normalde yuzme 3 yasinda bssliyor. Deneme dersinde inanilmaz iyiydi hoc ayapabiliyor kayit ettirin dedi ettirdik. Ilk hafta gitti  ders sonalrinda biraz agladi. Sonra tutturdu ben yuzmeye havuza gitmicem diye .pesin odemisik birde. Bende toplulukta dursu  arkafas edinsin disipline alissin . Anaokuluna giderken kolay olur diye ams suan yuzme kursuna gitmiyor bi iki defa orda kriz yasadi agladi bagirdi girmicem iceri diye. Ilk calistiran kadin hoca alsin dedik onuda istemedi

Sonra naptınız peki

0 oy
önce (1,177 puan) tarafından

Lütfen kızınızı ağlasa dahi bu dönemden sizden uzaklastirin...1.sinif öğretmeniyim hala sinif kapısında sınıf içinde oturan belim var...çocuk arkadaşlarıyla bile oynamıyor annesinin eteğine yapışıyor kadın ayağa kalkıp sandalyeyi çekecek olsun kız yerinden fırlıyor gidecek sanıyor..hem kadın için hem benim için çok zor bir durum 

Ayy ilerde böyle olmaktan çok korkuyorum. Çünkü o gücü alıyorum kendisinden. Ama ağlıyor ve oedaki insanlari da rahatsız etmesinden cekiniyorumm sonuçta orada bı aktivite yapılıyor ve ağlayan bir çocuk var. Valla ne yapacağım bilmiyorum

0 oy
önce (545 puan) tarafından

Güvenli bağlanma ile ilgili bir sorun var mı acaba? Ya da güvenli ayrılma 

Aslında yok hiç bı zaman ona yalan yanlış söyleyerek bırakıp gitmedimm ama pacamdan ayrilmiyor

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 139 göst.
6 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Nalankt (1,466 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 156 göst.
29 Ekim 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 472 göst.
19 Ekim 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 158 göst.