+3 oy
361 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (365 puan) tarafından

Sahurdan beri kalkmış yatmıyor Gerçi ramazan başladı böyle geçen Hatta gidip serum yemek zorunda kaldım çok hastalandım uykusuzluk gerçekten her türlü hastalığa yol açıyormuş var mı sizin de böyle bebişleriniz benim kızım bu arada 10 aylık. Ailem uzakta tek başına çocuk yetiştirmek gerçekten çok zormuş Allah ben ve benim gibi olanlara yardım etsin

18 Cevaplar

+3 oy
önce (95 puan) tarafından

Ha bende de okadar benim de  6 aylık bir tane 4 yaşin oğlum var küçüğü daha şimdi uyudu 4 yaşında kide hala ayakta geziniyor

önce (365 puan) tarafından

çok zor 🥲

-Reklam-
+3 oy
önce (1,000 puan) tarafından

Benim oğlum ateşli iki gecedir uyumuyorum diyebilirim. Önceki gece 1 saat uyumuşum sadece dün gece de sabaha karşı ateşi düşünce yarım saate bir alarm kurup uyudum. Yarım saatte bir kalkıp ateşini ölçtüm.

Aaa ben alerji olursa anlamam diyecok korkuyorum. Sürekli pişik çünkü doğduğundan beri 

önce (558 puan) tarafından

Hic gecmiyor mu pisik

Hep bir pembelik var poposunda ama huysuzluk meme reddi filan gibi durumlar olmayınca alerji diyemedim. İlk aylarında daha kötüydü yara olacak gibiydi hatta açılmaya başlamıştı. Çesit çeşit pişik kremi doldu ev. Sonrasında azaldı. 

Evet gecmeyen pişik icin alerji deniyor bizim alerjimiz var ama pisik bir Kere oldu oda limon yedigim zaman oldu fark ettim 

Bir dahaki kontrolde danışacağım 

+3 oy
önce (8,119 puan) tarafından

Benim kızımda sabaha kadar uyumazdi tek başına baktım 3 yaşına getirdim çok zor çocuk büyütmek bir benim çocuğum böyle sanıyordum kızıyordum bağırıyordum uykusuzluk insandan sinir strest yapıyor 

evet kendimi zapt etmeye çalışıyorum sakinleştiriyorum biliyorum o bebek ve hiç bir şey anlamıyor vücudum artık yorgun düşünce yılıyorum cidden

+2 oy
önce (4,482 puan) tarafından

2 buçuk yaşında gece uyku yok sürekli uyanıyor ilk zamandan beri böyle gece bizle sahur yapıyor sabah 6 dan sonra uyuyor en geç 8 de ayakta artık mecalim yok birşey yapmaya 

Bu gece her tarafım tutulmuş boynum belim bitik durumdayım gece eşimi sahura kaldıramadım alarm çaldı ama gözümü açacak halim yoktu adam aç kaldı oğlanın enerjisi yerinde maşallah 8 de gelmiş bisikleti çıkart parka gidelim diyordu 🤦🏻

Allah yardımcın olsun çok zor inşallah hayırlı salih saliha evlatlardan olalar. 

önce (4,482 puan) tarafından

Amin canım ❣️ 

+2 oy
önce (5,256 puan) tarafından

Gece 2 de uyudum sahura kalktım sonra 6 da yattım 6.30 da geri kalktım geri yattım 7 de bir daha uyandım 😂 alışıyor bünye bir süre sonra daha 2-3 gün önce sadece 1 saat uykuyla her yere koşturdum.

bende hâlâ ayaktayım 🥲

önce (5,256 puan) tarafından

Zor bacım bende 2 tane var gurbetteyim eşim de vardiyalı çalışıyor. 

+2 oy
önce (34 puan) tarafından

13 aylık oğlum var sürekli 40 dk uyanıyor hep böyle yoruldum artık eşim 2 gün önce işe gitti daha gelecek 2 yıl memlekete dahi gitmedim kimsede gelmedi tek başıma çocuk büyütüyorum uyumuyor yemiyor sinir stres çoğu zaman ağlıyorum oruçta zorluyor biraz çünkü sahur bile yapamıyorum .Yoruldum yorgunum eşim gelsin diye bekliyorum işleri çok yoğun gelince 1 saat ilgilenip yatıyor kalkıp tekrar işe gidiyor .Hep tek başıma bakıyorum ayakta uyuyacagım artık 

Emziriyorum sabaha kadar 10 defa kalkıyor 6 7 defa emziriyorum bazen emzşrmiyorum bas bas bağırıyor geve kucagımda,sallaya,sallaya uyutuyorum yatağa yatıyorum ben yatıyorum kalkıyor çok ama çok,yoruldum

gece emmesini ne zaman bırakacaksınıs merak ediyorum ben nasıl yapsam diye fikir amaçlı sordum 

Ya şöyle şuan,imkansız çünkü yavaş yavaş bırakmak gerekiyor bunu gündüz bir şekilde emzirmem ama gece olmuyor çünkü büyük ihtimalle oğlum diş çıkarıyor her diş çıkarmasına 2 3 aynı anda geliyor.Ben emzik kullanmadım oğlum tutmadı yani.Ben gece sürekli uyanmasını diş çıkarmasına bağlıyorum sürekli beni emzik olarak görüyor .memeyi ağzına alıp bekletiyor uyuyana kadar g.Gece etmeyi nasıl bırakırım bir fikrim yok birde ilk oğlum tecrübesiİM sütümde azaldı baya .Gece uykuları düzene binerse ancak öyle bırakırım büyük ihtimalle yani 2,5 yaşına kadar düzelir umarım

benimde ilk çocuğum ne diyeyim Allah kolaylık sağlık versin canım

Teşekkür ederim inşallah canım 

+1 oy

6 aylik olacak gece 10 dakilada bir uyaniyor bittim artik

devam edecek gibi görünüyor fece emmeleri bitmeden düzelmez benim kızımın ki gibi tabi daha çok küçükler bunun için 🥲

+1 oy
önce (3,761 puan) tarafından

Ailem 10 dk lık yakında ama hiç birşeye faydası olmayan ailem :)) 

valla annem gelecekti nerdeyse oda kanser hastası tedavi görüyor dayanamam geleyim dedi ya da eşim beni bırakacaktı artık bayramdan sonra bir ay kalacağım 

+1 oy
önce (443 puan) tarafından

Valla eşim yardımcı olmasa bende oğluma tek başıma bakamazdım benim de ailem uzakta 😢

maşallah benimde eşim destekçi zaten aşçı evdeyken yemekleri yapar çoksa bulaşıkları yıkar 

+1 oy
önce (4,209 puan) tarafından

20 aylık oldu uyuması duzeldi yeminle 2 saat kesintisiz yatsam şükür diyodum yarım saatte bir kalkar mı kalkıyodu. Sabah işe geliyodum aksam yatana kadar sürekli ayaktaydım sinirlerim harap olmuştu ki, Eşim el attı duruma aldı kızını yanına babasıyla iki gun zorlandılar sürekli emmek istediği için uyandı, her uyandığında su verdi salladi çünkü ben tükendim artık çok şükür uyanmıyo benim kokumu almayınca bıraktı tavsiye ederim hemcinslerime emmeside azaldı sürekli beni gördüğü an emmek icin gelen kızım gunde 2 3 emiyo kısa kısa 

napacam bilmiyorum bide zamanı gelince bunu deneyelim

+1 oy
önce (10,804 puan) tarafından

Geçmiş olsun canım, o yüzden tek çocuk candır 😂

Not: iki çocuklu anne :Djsjsh

notunu dikkate alayım 😅😅

Ahaahah kesinliklee 🙈

önce (7,020 puan) tarafından
+2

Bugün eşim iki büyüğü aldı dışarı çıktı küçüğümle bi kaç saat yalnız kaldım 

Tek çocuk hiç çocukmuş 😁 tecrübe olmadığı için zorluk yaşayabiliyor insan ama 2 3 ten sonra anlıyor insan tek çocuğun kolaylığını

Ben önceden tek çocuk hiç çocuk ne demek anlamazdım taa ki oğlum doğana kadar hahaha 🤣🤣

Şimdi de benim eşim aldı ikisini de gitti sessizliğin tadını cıkarıyorum 😂 evin içinde kuş cıvıltılarını bile duyuyorum o derece sessiz ve cok özlemişim 😂😍

+1 oy
önce (971 puan) tarafından

Tek başına çocuk büyütmek birkaç kişiyle buyutmekten daha kolay ne dersen onu yapar gözü senin üzerindedir ağzından çıkacak kelimelere odaklanır seni anlar seni dinler öğretici ol bol bol tatlı tatlı konuş tek başına  çocuk büyütmek gibisi yok.karisan olursa isin daha zor eğitmek daha zor kitaplarla vakit geçirin bır çocuk yetiştirmek herşeyden daha önemli değerli ve kestirme bir iş 

hiç tv açmam zaten beraber vakit geçiriris ama sanırım ramazanlıkta bu durum yılgınlık yaptı gibi 🥲

+1 oy
önce (7,020 puan) tarafından

Tek başına 3 çocuğuma bakıyorum 😵‍💫

Allah kolaylık versin 🥲

+1 oy
önce (1,950 puan) tarafından

Benim ki 4 aylık daha tek birgün uyku yüzü görmedim sahur olsa şükür valal

inşallah düzene girer gerçekten üzülüyorum ama Allah sağlık versin ne diyeyim başka sıkıntımız olmasın elhamdülillah

+1 oy
önce (312 puan) tarafından

3 yıldır uyku nedir unuttum bu saat oldu yeni uyudu gündüz uykusuda yok ramazan gireli 3 4 saat anca uyuyabiliyorum seninki küçük gündüz uyuyunca uyu yoksa zor

aman Allah'ım korktum 😅 ya böyle devam ederse gündüz uykusuda pek iyi değil açıkçası 🥲

+1 oy
önce (2,237 puan) tarafından

Amin çok geçmiş olsun canımm 🥺 benim ilk bebem de öyleydi sahuru beraber yapardık mama sandalyesinde otururdu.. evet benim de serum yemişliğim var ilkinde.. ailem var ama yok gibi. Hiçbir yardımını görmedim. Gölge etmesinler de.. 

İkincide çok şükür sahuru eşimle beraber yaptık hep. İkisi de uyudu. Nadiren bizim tıkırtılarımıza uyanıyorladı. 

Üçüncü şuan Sahur vakti beni rehin aldı  😅😅 kızım babası ile sahur yapıyor. Ortanca uyuyor. Ben de onların sahurunu hazırladım. Başıma gelecekleri tahmin ettim ve sahurumu erkenden yaptım. Şimdi baba kız çgh açmışlar keyif yapıyorlar şükürler olsun😍 inşallah sen de bugünleri görürsün hayırlısıyla çok güzel. Sahura kaldırın beni diyor büyüdü de 🥹 

+1

amin amin güzel duan için teşekkür ederim. mutlu olmana çok sevindim 🥰

0 oy
önce (20,602 puan) tarafından

Ramazan basladigindan beri böyle diyosun. Sütün azaldığı için huysuzlaniyir olabilir mi?

yok elhamdülillah sütüm iyi ek gıdayı çok daha rahat yiyor hem aç kalmıyor biliyorum uyku düzeni yok hiç ramazandan öncede zaten en geç 6 buçukta kalkardı 

önce (20,602 puan) tarafından

O zaman normal ya. Bebeklerin çoğu böyle saçma uyku düzenine sahip. Doyuyosa sıkıntı yok.

0 oy
önce (3,039 puan) tarafından

Valla sabah 9 da kalktim suan 3 15 daha yatmadim sahuru yapip oyle yatarim artik  yanliz basina bebek cocuk buyutmek cok zor bilirim valla Rabbim yardimcimiz olsun belki atak haftasindadir yada sutun yetmiyordur artik

amin amin süt değil diş dönemindeyiz

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 264 göst.
12 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Prensannesizey (524 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 339 göst.
13 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Mutluluk63 (551 puan) tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 539 göst.
+1 oy