+1 oy
440 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (26 puan) tarafından

Kızlar geçen gün görümceme bebek görmesine gittik ve orda kayınpederimden kulağına ezan okunmasını istedi oda bebeğin ismi ne diye sorunca oradakiler Hamza dedi ama kayinpederim karşı çıktı olurmu öyle şey ölmüş dedesinin ismini koyun benim erkek torunum olsa ben tabikide babamın ismini koyacam (Ali) diye emrivaki yaptı ve bunun ardından ben iki gün sonra hamile olduğumu öğrendim ve ister istemez aklıma geliyor ya erkek olursa ve tekrar bu muhabbet dönerse diye -_- ve maalesef eşimde anne babasının korkusundan bana alttan alttan ismi erkek olursa  Ali olur ya diyo ve aramız açılıyor. Bir tane kızım var ve onlardan asla dedelik babannelik görmedik bir çorap dahi almadilar sevmesine gelince seviyorlar ama maddiyat olunca asla oralı olmuyorlar bende bunun üzerine kesinlikle onların istediği bir isim olsun istemiyorum öbür hamileliğimde bir sürü şeyler yaşadım onlar tarafından ve zerre hakkımı helal etmiyorum bari bu hamileliğimde huzurlu geçirmek istiyorum ya :( kafam çok karışık 

16 Cevaplar

+2 oy
(1,227 puan) tarafından

Canım şimdi sana herkes yapmak zorunda değil diyecek ama sevgisini göstermek zorunda sözlü olarak yoldan geçen bile sever haklısın o konuda çorap bile alsalar çok mutlu olursun eminim şimdiden bunları düşünme sen istemiyorum o ismi dersin olir biter bütün sıkıntıyı ben çekiyorum dersin 

-Reklam-
+1 oy
(3,278 puan) tarafından

Ben olsam izin vermem çocuğum erkek olsa idi doğumdan sonra eşime hemen git kimliği için başvuru yap ismi istediğimiz ismi koyardık bir hayrı dokunmayan kişinin neden istediği olsun ki 

+1 oy
tarafından

kendi istediğin ismi koy. 

ezanı da git camiiye imam okusun 

+1 oy
(3,573 puan) tarafından

BBenim çocuğumun kulağına ezan okurken olur mu öyle şey şu ismi koyun diyecek biri ben direkt çocuğu kucağından alır okuma gerek yok derim. Ne hadsiz kayınpederin var.

+1 oy
(71 puan) tarafından

BBaktın ki laf geçiremiyorum illa da koyacaklar o zaman ali imran koy onlar ali der sen ali imran dersin bnm oğlumun ismi ali imran ama biri istedi diye değil biz istedim diye koyduk çokta memnunuz isminden 

+1 oy
(3,767 puan) tarafından

Baktın söz gecmiyo Ali kötü bı isim değil yanına ikinci isim koyarsın . Esinide şimdiden öyle alıştır söz geciremeyecegini düşünüyorsan 

(26 puan) tarafından

Mevzu Ali isminde değilki halifenin ismi Hz Ali benim tek canımı sıkan bize hiç sorulmadan direk kendi kendine gelin güvey olması ya -_-

0 oy
(163,267 puan) tarafından

ne olursa olsun dogum yaptigin yerdeki gorevlilere hemsire dr bebegimin adi ali olmuycak bebegimin adi kuzey olcak de 

(2,637 puan) tarafından

Hahaha 

Kuzey ismi az var diye koymuştum böylelikle artıyor gibi sanki artık 😀

artsin artsin 😍😍😍

(26 puan) tarafından

Ordaki görevlilere söylediğim zaman kimliği hemen çıkarabilmemde etki oluyor mu

oluyo tabiki kagitlara bebegin adini yaziyolar 

(26 puan) tarafından

Benim korkum eşim ben gütmeden gidip kendi ismi söylerse çünkü fazlasıyla anasından babasından korkar 

dogum aninda soyle ebeye hemsirelere durumu anlat esimi veya baska birini dinlemeyin de

0 oy
(763 puan) tarafından

İsteyen istediğini söylesin. Ağzını kapatmayan koca utansın . Kaynanam da ben dogurana kadar su ismi koyucam deyip durdu (kendi doğuracak havasında). Ne ben cevap verdim ne eşim . Gittik kimliğini çıkarttık. Kimsede bişey diyemedi. 

0 oy
(4,287 puan) tarafından

Istemiyorsan, once esini ikna et guzelce. Ve onlar Ali koyacaz derlerse, hic ses etme, cevapta verme. Kendiniz sectiginiz ismi dogdugunda koyarsiniz. Guzel bir şok olur onlara :)

0 oy
(1,041 puan) tarafından

Büyük oglumum adını ben koydum küçük oglumunkini kaynanam karnimdakini de kendi annem koydu bunlar güzel şeyler canım bence önyargı ile yaklaşma ❤️

(26 puan) tarafından

Valla benim çocuğuma hiçbir hayrı dokunmayan üstüne üstlük bide hamileliğimi bana zehir eden insanların istediğini koyamam kimse kusura bakmasın 

0 oy
(2,637 puan) tarafından

Annesi sensin sen ne istersen o olsun tabikide 

Sizin ki olursa siz koyarsınız de geçiştir anlamamazliga ver 

İsim ne koyacağını bul esinede söyle şimdiden ben bu ismi istiyorum diye simdiden bilsin.

0 oy
(2,167 puan) tarafından

Şimdiden bunları düşünüp kendini germe bence kuzu . Hamileliğinin tadını çıkar mis gibi. Tavrını koysarsin inşallah zamanı gelince mecbur değilsin ki

0 oy
(713 puan) tarafından

Dedelik babaannelik yapmak maddi olarak bir seyler almak degil bence, benim kaynanam maddi olarak bizim almadıklarımızı alır ama keşke hiçbir şey almayıp sadece sevip ilgilense, biraz oyun oynasa, biraz yemek yedirmeye falan çalışsa ama yok düzeni ve rahatı bozulmadığı kadar ilgilenir. Benim babam da maddi olarak bir şey almaz ama çok iyi ilgilenir, doyurmaya çalışır, benim gibi dikkat edee

(26 puan) tarafından

Mevzu tabikide maddiyat değil ama kendileri bize yapmaz ama eşimden de her türlü maddi desteği bekler yüzümüze yüzümüze evinizi ayırsanız dahi kendinize ne alırsanız aynısını bize alacaksınız diyen insanlar...

0 oy
(22,426 puan) tarafından

Yani düşünüyorum dünyayı da önüme serseler eşimin dedesinin adını kalkıpta oğluma koymam. Kimseye de bu konuda söz hakkı tanımam 

0 oy
(4,046 puan) tarafından

Yani ali bence cok guzel bi isimde kayinbabaya mi duser esinin tavri beni sinirlendirdi benimki de oyleydi hele soz konusu cocuk oluncu ailesi ne derse o olsun istiyodu ben tepki gostercem diye kendi fikri gibi aklima sokmaya calisiyodu sanki s.lak var karsisinda bilmiyorum 

(26 puan) tarafından

İşte gelde bunu eşime anlat dediğiniz gibi sanki karşısında s*****var herşeyin farkındayız da onlara söyleyince işlerine gelmiyor 

(4,046 puan) tarafından

Ben o durumu bi kavgayla cozdum kapiyi gorunce esimin akli basina geldi bi de ben sunu fark ettim benim esim gibi ailesinin sozunden cikmayan erkekler hayirli evlat olmak icin degil aslinda yonetilmeye alistigi icin boyle oluyolar bende madem yonetileceksin o zaman ben yonetirim ailen degil mesajini usulunca esime verdim usulu bosanma kararimdi 

(26 puan) tarafından

Aynnn öyle onlara aslında bayıldığindan değil onların da yanlışlarını görüyor ama kendini bildi bileli asla ses çıkarmaması gerektiğini ona aşıladıkları için yaptığı sessizliği normal olarak görüyor 

(4,046 puan) tarafından

Bi silkelemek lazim 

0 oy
(53,588 puan) tarafından

kesin ve net bir sekilde soyler dururdum o kim ki karisiyo herseye gorumcemin bebeginin ismi ne oldu

(26 puan) tarafından

Görümcemin kaynanası istemedi başka isim koydukar onu bile yadirgadılar 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 237 göst.
0 oy
3 cevap 111 göst.
0 oy
7 cevap 514 göst.
0 oy
24 cevap 676 göst.
31 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Sare-Asel (2,492 puan) tarafından soruldu