Kızlar naparsam yapayım pirincin tane tane olmuyir ya sürekli lapa oluyor sizler nasıl yapıyorsunuz ben busekilde yapıyorum
2 su bardagi pirinç 4 su bardaği su suyumu kaynatiyorum pirincimi yikayiyorm yağda biraz kavurduktan sonra kaynar suyu üstüne koyuyom
pirincin üstüne pirinçten 1 parmak yukarıda su koy. 1e 2 ölçü falan değil. tencerede kaynadıktan sonra altını kıs, kapağı aralık bırak
ocaktan alınca temiz bez veya peçete ile demlenmeye bırak ve bir sofra bezine sar pilavı
Peçete koymayın kız dün bi diyetisyen dinledim en tehlikeli şey diyo pilavı havlu kayıtla demlenmeye bırakmak. İçinde bi malzeme varmış oda sıcaklıkla açığa çıkıp pilava karışıyormuş
Üstüne havlu koyuyorum ben
Bende havlu koyarım
evet peçete koymak pek sağlıklı değil
Ben bire iki ölçü yaparım tane tane olur
Pilav yapmadan yarım saat önce pirinci ılık tuzlu bir suda bekletiyorum. Daha sonra yıkıyorum güzelce. Sonra sehriyeyi kavurup pirinci koyuyorum. Muhakkak tereyağı ekliyorum. Tereyağını eritmeden pirinci koyuyorum. Güzelce de kavuruyorum . En son suyunu koyuyorum. 1/1.5 ölçü olacak sekilde
Sadece pirinci yıkıyorum 1 bardak pirince 2 bardak suda 10 dakika pişirip altını kapatıyorum 15 dakika demlemeye bırakıp sonra karıştırıyorum hep tane tane oluyor
Kullandığın pirinçte önemli canim, ben pirinçleri güzelce yikiyorum, su koymadan önce biraz kavuruyorum ara ara kariştirip üzerini 1 parmak gecicek kadar su eklerim bir kere karıştırıp daha hiç karistirmam, kısık ateşte pişer tane tane oluyor.
1 e 1.5 yapicaksin yani 3 bardak su koyucaksin icine bir parcada tereyag at kapat kapagini suyunu cekincede demlenmesini bekle
Nasıl yani 2 su bardağı pirince 3 su bardağı su mu koymama gerekiyor az gelmez mi
Hayir canım tam geliyor osmancik pirinc almani oneririm bana gore en iyi pirinc o
Hadi ya bend einterneten baktım 2 bardka pirinç 4 pardak su diye
Evet ebnde Osmancık pirin c aliyroum
Once sehriye kavurun, uzerine guzelce yikanmis pirinci ekleyip kavurun. Uzerini kaplaycak kadar su ekleyin, 2 3 damla limon , bir kup seker, tuz , tereyagi ekleyip karistirin. Kapagi tam veya aralikli kapatin. Ilk 3 dk hizli kaynasin sonra en kisiga alin. Pistikten sonra 5 dk dinlensin karistirin alti ustune gelsin. Afiyet olsun. Tavsiye ederim deneyin
Bir de pirinc cesiti iyi olmasi lazim tane tane icin
Pirinçtten pirince değişebilir ama benim ölçüm de annemden ogrendigim iki bardak pirinç ise üç bardak su kullanıyorum. Annem bana kaç bardak pirinç koyuyorsan onun bir fazlası şu köy demişti ve güzel oluyor pilavim. Bide kavurma işlemini de iyi yapmak gerekiyor canım tane tane olması için.
Önce orta ateşte birkaç dk fokur fokur kaynıyor sonra altını en kisiga getiriyorum yavaş yavaş suyunu çekiyor pisiyor
Bende internetten baktım 2 bardak pirinç 4 bardak su diye
Pilavı tane tane yapamayanlar kesinlikle ya arpa şehriye ya tel şehriye kullanmalı
Suyu koyduktan sonra da hiç karıştırma
1,493,052 soru
24,395,440 cevap
349,714 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın