+3 oy
251 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (348 puan) tarafından

Kızlar naparsam yapayım pirincin tane tane olmuyir ya sürekli lapa oluyor sizler nasıl yapıyorsunuz ben busekilde yapıyorum

2 su bardagi pirinç 4 su bardaği su  suyumu kaynatiyorum pirincimi yikayiyorm yağda biraz kavurduktan sonra kaynar suyu üstüne koyuyom 

8 Cevaplar

+2 oy
tarafından

pirincin üstüne pirinçten 1 parmak yukarıda su koy. 1e 2 ölçü falan değil. tencerede kaynadıktan sonra altını kıs, kapağı aralık bırak

ocaktan alınca temiz bez veya peçete ile demlenmeye bırak ve bir sofra bezine sar pilavı

(13,803 puan) tarafından

Peçete koymayın kız dün bi diyetisyen dinledim en tehlikeli şey diyo pilavı havlu kayıtla demlenmeye bırakmak. İçinde bi malzeme varmış oda sıcaklıkla açığa çıkıp pilava karışıyormuş 

(348 puan) tarafından

Üstüne havlu koyuyorum ben 

(13,803 puan) tarafından

Bende havlu koyarım

tarafından

evet peçete koymak pek sağlıklı değil 

(8,477 puan) tarafından

Ben bire iki ölçü yaparım tane tane olur

-Reklam-
+2 oy
(2,225 puan) tarafından

Pilav yapmadan yarım saat önce pirinci ılık tuzlu bir suda bekletiyorum. Daha sonra yıkıyorum güzelce. Sonra sehriyeyi kavurup pirinci koyuyorum. Muhakkak tereyağı ekliyorum. Tereyağını eritmeden pirinci koyuyorum. Güzelce de kavuruyorum . En son suyunu koyuyorum. 1/1.5 ölçü olacak sekilde

+1 oy
tarafından

Sadece pirinci yıkıyorum 1 bardak pirince 2 bardak suda 10 dakika pişirip altını kapatıyorum 15 dakika demlemeye bırakıp sonra karıştırıyorum hep tane tane oluyor

+1 oy
(5,247 puan) tarafından

Kullandığın pirinçte önemli canim, ben pirinçleri güzelce yikiyorum, su koymadan önce biraz kavuruyorum ara ara kariştirip üzerini 1 parmak gecicek kadar su eklerim bir kere karıştırıp daha hiç karistirmam, kısık ateşte pişer tane tane oluyor. 

+1 oy
(7,481 puan) tarafından

1 e 1.5 yapicaksin yani 3 bardak su koyucaksin icine bir parcada tereyag at kapat kapagini  suyunu cekincede demlenmesini bekle 

(348 puan) tarafından

Nasıl yani  2 su bardağı pirince 3 su bardağı su mu koymama gerekiyor az gelmez mi 

(7,481 puan) tarafından

Hayir canım tam geliyor osmancik pirinc almani oneririm bana gore en iyi pirinc o 

(348 puan) tarafından

Hadi ya bend einterneten baktım 2 bardka pirinç 4 pardak su diye 

(348 puan) tarafından

Evet ebnde Osmancık pirin c aliyroum

+1 oy
(1,791 puan) tarafından

Once sehriye kavurun, uzerine guzelce yikanmis pirinci ekleyip kavurun. Uzerini kaplaycak kadar su ekleyin, 2   3 damla limon , bir kup seker, tuz , tereyagi ekleyip karistirin. Kapagi tam veya aralikli kapatin. Ilk 3 dk hizli kaynasin sonra en kisiga alin. Pistikten sonra 5 dk dinlensin karistirin alti ustune gelsin. Afiyet olsun. Tavsiye ederim deneyin

(1,791 puan) tarafından

Bir de  pirinc cesiti iyi olmasi lazim tane tane icin

+1 oy
(1,089 puan) tarafından

Pirinçtten pirince değişebilir ama benim ölçüm de annemden ogrendigim iki bardak pirinç ise üç bardak su kullanıyorum. Annem bana kaç bardak pirinç koyuyorsan onun bir fazlası şu köy demişti ve güzel oluyor pilavim. Bide kavurma işlemini de iyi yapmak gerekiyor canım tane tane olması için.

Önce orta ateşte birkaç dk fokur fokur kaynıyor sonra altını en kisiga getiriyorum yavaş yavaş suyunu çekiyor pisiyor 

(348 puan) tarafından

Bende internetten baktım 2 bardak pirinç 4 bardak su diye  

+1 oy
(8,477 puan) tarafından

Pilavı tane tane yapamayanlar kesinlikle ya arpa şehriye ya tel şehriye kullanmalı 

(8,477 puan) tarafından

Suyu koyduktan sonra da hiç karıştırma 

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 127 göst.
7 saat önce Yemek-Tarifler kategorisinde Nezire (294 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 220 göst.
21 Aralık 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Fatma1112 (533 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 250 göst.
20 Ekim 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde gulistaN_18 (3,310 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 222 göst.
12 Ekim 2025 Diğer kategorisinde Mucizemm233 (1,560 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,493,052 soru

24,395,440 cevap

349,714 kullanıcı

...