Ben normalde tadına bakarak ayarlıyorum ama oruçken tuzsuz oluyor çok atarsam tuzlu mu olur acaba diye de atamıyorum sizler nasıl ayarlıyosunuz yemeğin tuzunu
Benim elim terazi canım sende az at tuzzusa çare bulunur ama tuzluya çare bulunmaz
Öyle ya bir ortam yok benimde ya tuzsuz oluyor öyle olmasın diyip çok atınca da tuzlu oluyor orta yolu bulamıyorum hiç
Benim tuzun içinde kaşığım var o tam karar oluyor o şekilde oruçta olsam olmasamda ayarı belli yani
Ben öyle de yapsam tam ayarında olmuyor ya 🤦🏻♀️
yemek yaparken hiç tadına bakmam.
göz kararı atarım hep.
oruçluyken dilinin ucuyla tuza bakabiliyorsunuz. oruç bozmaz. tabii ki yutmamak kaydıyla, dikkatli yapılması gerek.
Canım o dediğin öyle değil, eşi sinirli ve gaddar biriyse yemeğin neden tuzsuz ve tlzulu diye sorun çıkar es ise tadına bakmak orucu bozmaz. Diğer türlüsü mekrtuhtur.
evet doğru diyorsun ya da işi yemek olanlarda.
Normalde tam kıvamda atarım az tuzsuz gelir bişey olmaz ama dün yaptığım yemek biraz tuzlu olmuştu🤣😁🤣
Bende tuzlu olacak diye korkuyorum
Ben göz kararı atıyorum sorun yaşamıyorum
Darısı bana
Tam elim alışmış kararında oluyo bize ha kaynanam tuzlu yer ayrıca tuz atıyo tabi aman kız tuzsuz olsun onun çözümü var😁
Benim elimde alışsa da tam ölçülü yapsam yaa tuzsuz olunca garip oluyor bazen 😄
Kac yıllık evlisin bakem 😁
3 🫣
Zamanla oturur dostum çok değil bende 5 olacak ama cok odaklanıyorum yemeğe düşünerek yaparsam hersey guzel oluyo, konuşarak yada sinirliysem ne koyduğumu da unutuyom yalap şalap bişey çıkıyo 😁😁
Bende atarken düşünüyorum bi yandan ya çok atarsam falan diye diye tutmuyor 😂
Kıyamam ya 😁😁
Düzelicez inşallah be🤣
Göz kararı atıyorum az olursa yerken ekleriz çok da önemli bir şey değil
Doğru söylüyorsun
Hiç tuz atmam normalde de. Herkes kendi tabağına atar tuzunu
Hiç atmıyo musuun
Hiç atmıyorum aşko sıfır.
Zor olmuyor mu ya tadını tutturana kadar üst üste tuzlamak😄
Yok be gülüm 😄 eşimi de öyle alistirdim o da halinden memnun
Ben yemek yaparken hiç tuzuna bakmam hepte kararında gelir
Ne güzel darısı bana
Amin inşallah annemlerdeyken 1 kaşık atardım şimdi yarım atıyorum
Normaldede bakmam göz kararı
Göz kararını bir ben tutturamıyorum ya😄
Genelde tadına bakmadan tuzunu tam yaparım elim alışmış onun için Ramazan dada oyleyim
Ne güzel bende alışırım inşallah
Amin ♥️
Baharatligimin kaşığı var onun dolusu atıyorum tam ölçü geliyor yemek tuzsuz olsun tuzlu olmasın daha iyi bence
Bir tatlı kaşığı ama dolu dolu değil attığım tuz sulu yemeklere pilavlara biraz daha az atarım az tuzlu olsun da çok tuzlu olmasin göz kararım iyidir :)
Maşallah darısı bana diyelim o zaman 🤭
Alıştım artık. Her zaman yaptığım yemekler ayarlıyorum göz kararı tuzunu.
Eline sağlık inşallah bende ayarlarım zamanla
Normaldede asla bakma ki tuzuna elimin ayarı iyidir göz kararı yaparım hep
Ne güzel inşallah bende alışırım zamanla
Normal zamanda hiç bakmam çok az atarim çok tuzlu yemeyiz ama tuzsuza çare var tuzluya yok
Normal zamanda hiç bakmam çok az atarim çok tuzlu yemeyiz ama tuzsuza çare var tuzluya yok ...
Aynen doğru
Baharatligin kaşığıyla bir ölçüm var zaten aynı şekilde önceden nasıl atiyorsam aynı ölçü atıyorum tam ayar oluyor
İnşallah bende alıştırırım elimi
Normalde de bakmam tuzuna falan zaten tuzumun içinde kaşık var göz kararı koyarım hep 🥰
Tuzsuz olsun daha iyi isteyen tuz ekler. Ben hiç tadına bakmam göz kararı koyarım yerinde olur tadı tuzu ama mesela kaynanam eltim tuzlu yiyor onlar gelince ekliyorlar tabklarina
Doğru söylüyorsun tuzsuz yapmaya devam ben o zaman ramazan boyunca 😄
1,435,644 soru
23,610,655 cevap
306,376 kullanıcı