+2 oy
102 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,756 puan) tarafından

Kizlar 9 haftalık hamileyim ilk günden beri orucumu tutuyorum çok şükür bı sıkıntıda yasamadim ama bugün bulantı bı yorgunluk var dünde çok yorgundum dün bugünden için tutmayim dedim ama yine sahurumu falan yaptım acaba şuan orucumu bozsam bı sıkıntı olur mu acaba kefaret mi olur yoksa sadece kazasınimi tutmam gerekir kafam çok karışık 

5 Cevaplar

+1 oy
önce (890 puan) tarafından

Ben gebe iken doktora danıştım tavsiyemiz tutmaman ama yinede sen bilirsin dedi bende üç gün tutup bir gün yiyordum bedenime baskı olmasin diye ama eğer çok zorlanıyorsan o zaman ye canısı çünkü karnında bir can var onu riske atma 

önce (1,756 puan) tarafından

Bende sordum bebekde bı sıkınti yok tutmak istersen tutabilirsin dedi çok şükür sıkıntı yaşamadım ama bugün bı yorgunluk var belki aynı şeyi yasayip en doğru şekilde cevabını alan kadınlar varsa onalrdan yardım alırım diye dusundum

Dediğim gibi canısı çok çok zorlandın ağrın falan oldu şekerin düşerse o zaman ye yada bu zamanlarda gene bı doğum doktoruna görün herşey yolunda ise söyler değilse der sana tutma diye 

Tamam canım çok teşekkür ederim alo fetva hattı varya onu aradım biraz önce çok zorlanmadigin sürece kendini tutmaya zorla ama tutamayacak kadar kötü olursanız sadece kaza gerekir dedi 

Ayn öyle doğru demiş canısı ve rica ederim 🩷

-Reklam-
+1 oy
önce (4,121 puan) tarafından

Aslında oruç bebeğe daha iyi geliyor, çok sık yenmediği için bulantı da olmuyor. Ben full tutmuştum bebeğim de hafta olarak önden gidiyordu. Soruya gelince şu an bozarsanız 61 gün tutmak zorundasınız.

Yok onuda sordum gebelik olduğu için sadece kaza gerekirmiş ama tabiki keyfi bozunca kefaret gerekli bende aynı şekilde düşünüyorum daha iyi gelir bide saatlerde kısa artık zaten şimdilik dayaniyorum bakalım inşallah bı sıkıntı yaşamadan iftara ulaşıyim

önce (1,834 puan) tarafından

61 gün diye bir kaza yok dinimizde bozulan neyse ödenen odur bir güne bir gün 

+1 oy
önce (4,253 puan) tarafından

Dinde sucun karşılığı aynı yapılan suç şeklinde cezadır 1 gün yersen 1 gün tutacaksın demek 61 denmesine bakma bizzat bu konuyu araştırdım. Ha bana kalırsa saat 2 olmus bu saatten sonra yeme derim yarın tutma öbür gün tut

Aynen canım sordum hamilelik olunca keyfi bozulmadigi sürece kefaret değil kaza gerekir dedi iftarada az kaldı zaten bı sıkıntı yaşamadan iftara ulaşırım inşallah 

+1 oy
önce (227 puan) tarafından

Ben ilk gebeliğimde 13 14 haftalıkken tuttum ezana yakın şekerim düşüyordu anca sofraya oturuyordum şimdide 27 haftalık oldum tutuyorum hiç bozmadım ama mide bulantım çok fazla hiç yemedim inşallah yemem

Benim daha 9 haftalık 5 aya kadar bı sıkıntı gormuyo doktorlarda ilk günden beri sıkıntı yaşamadım ama bugün bulantı yorgunluk olunca sormak istedim iftara da bişey kalmadı dinelnerek devam ediyim yarın tutmam 

önce (227 puan) tarafından

Aynen öyle bemce bugün yeme eğer rahatsızlığın devam ederse yarın tutma derim

0 oy
önce (20,633 puan) tarafından

Ben sordum doktora sahurunu iftarinini iyi yaparsan suyunu bol icersen sıkıntı olmaz dedi. O zamanda 8-8.5 aylık hamileydim. Denedim. Aç olunca aşırı midem bulandı. Tutmadım. İkincide de 7 8 aylık hamileydim. Denedim. Sıkıntı yaşamadım ilk başta ama akşama doğru bobreklerim ağrımaya başladı. Korktum. Yine tutmadım sonrasında. 

Bende çok su iciyorum normalde sahur yapan biri değilim ama sağlıklı şeyler yemeye çalışıyorum çok yemiyorum ama sağlıklı olan şeylere özen gosteriyorum ilk günden beri sıkıntı yaşamadım bugün sadece bı yorgunluk bulantı oyuzden korktum ama iftarada az kaldı zaten 

önce (20,633 puan) tarafından

Biraz dha dayan. Ama bundan sonra tutacak misin. Onu iyi değerlendir. 

Yarın tutmam büyük ihtimalle ama ara ara tutarım Allah izin verirse 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 437 göst.
26 Nisan 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 1,004 göst.
4 Mayıs 2019 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Küboşşşş (135 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 69 göst.
6 gün önce Diğer kategorisinde Hilalimin annesiyim (101 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 45 göst.

Kategoriler

1,436,293 soru

23,619,022 cevap

306,722 kullanıcı

...