Kızlar oğlum 16 aylık yürürken ya da başka zaman elimi tutturmaya çalıştığımda tutmuyor zorla tutturup kapatığımda da avucunu açıyor bu neden oluyor ya kafama çok takıldı
Hangimizin çocuğu elimizi tutuyorki seninki tutsun🤣
Kız öyle değil mesela emiyor ya emerken elini tutmak istiyorum ama oğlum avucunu açıyor çekiyor elini hiç tutmuyor 😂yemek falan verdiğimde oyuncak falan verince onları tutuyor ama ben tutmaya çalıştığımda çekiyor ısrar edersem kızıyor 😂
Rahat bırak kız bebeyi niye durduk yere tutsun senin elinj sjjs
Büyüyorlar artık istekleri var ve hırçın bir dönemdeler bence şuan. Bende 17 aylık annesiyim oradan biliyorum 😁 mesala hadi anneyi öp derim kafa çevirir peki istediğin zaman öpersin derim ne yapıyorsak ona dönerim hemen gelir öper. Biraz karşı koyma iradelerini gösterme çabası sanırım. Elimide istediği bir yere gitmeyi teklif ettiğimde tutar. Öylesine bişey yaparsak tutmaz kendi istediği gibi hareket eder. Önceden uykuya geçerken baş parmağımı tutardı şuan kabul etmiyor onuda
Bizimki daha öpmeyi falan öğrenmedi ama çok kıskanç abisi kucağıma oturunca ağlayarak geliyor itiyor abisini 😅
Kelime sayısı nasıl canım bizimki durmadan ama durmadan konuşuyor ama anlamlı değil gıdık gıdık dıgıl dıgıl gibi
Kelime sayısı iyi. Hayvanlardan çok biliyor kimini söylüyor kiminin sesini taklit ediyor. Sayılar eh işte 1-2-3-4-5-6-7 var ama sıralı değil kafasına göre sırası 😁 nesneler gördüğü kadarını çoğunlukla biliyor ve söylüyor ama kendine has kelimeleri de var mesela diççi diş fırçası dıgı krem gibi. Bizdede ikili kelime yok henüz. Bizim ki kız erkeğe göre erken konuşur diyorlar da bilemiyorum tabi 😊 konuşkan bir bey olcak sizinki de şimdiden başladıysa
Ama öyle sizin bebeğiniz gibi anlamlı değil canım kelimeleri evet susmuyor hiç ama anlamlı da değil anne dede gel gel hariç anlamlı yok normal mi acaba
Bence normal canım. Etrafımızda akranları var kimi 3-4 ay büyük kimi 1-2 ay küçük. Böbürlenmekten korkarak söylüyorum yanlış anlaşılmasın benim başarım değil kızımın fıtratı böbürlencek bişey yok en fazla kelime kızımda. Diğer bebişlerde de anne baba var ama anlamsız söylemler daha çok. Ama mesela bir arkadaşımın da 1 ay büyük bebeği var onda kelime sayısı bizdekinden fazla ve motor becerileri daha iyi durumda. Kendi yemeyi kavramış. Benim bebeğim kaşıktan çoğunu dökerek yiyor ama izin veriyoruz yine de kendi yemesine böyle öğrenecek. Her bebek kendine özeldir.
Benim bebeğimde 7 aylık asla elini tutmama izin vermez yüzüne dokununca öpünce falan ağlar bende bu u hep düşünüyorum neden diye
Daha dün yaşadık bunu oğlum 17 aylık oldu şimdi havalar güzel malum disarda yürütüyoruz. Kesinlikle elimi tutmuyor ben zorla tutunca sinirleniyor 😂 bizde montunun sapkasindan tutup kontrol ediyoruz hemen kaçmasın bı yere veya düşmesin diye 😂 üstelik gideceği yönü bile kendi seciyor kıyamet kopuyor başka yöne gidersek o yüzden çok normal canım 😂
Canım bes parmagin beşi bir olmuyor tabikide 😊 çocuğun biri daha açık atılgan olur diğeri daha pasif olur bunlar normal şeyler aslında. Karakteri de oluyor sonuçta bu çocukların ama tabi sen abisinden görür diye düşündüğün için de belki oyle olmuştur dediğin gibi o yüzden biraz da senden duyarsa bazı şeylerin ustesinde durursan o da abisi gibi daha açılır zaten ☺️❤️
Karakter konusu da var evet canım küçük oğlum umursamaz bi çocuk tıpkı babası gibi bir kere birine söyledim küçücük çocuğun umursamaz olduğunu nasıl bileceksin dedi ama gerçekten umursamıyor ya bakışlarından hareketlerinden anlıyorsun umursamadığını 😂
Kız oluyor tabikide benimkide şimdiden belli ediyor benim gibi biraz ürkek narin eşim kendine benzetmeye çalışıyor uğraşıyor adam çit kırıldım olmasın benim gibi diye 😂 sonuçta gen canım cekiyorlar yani 🤷🏼♀️
Öyle canım öyle ben 13.14 aylıkken göz teması eksikliği ve isme bakmama durumundan otizmden şüphe etmiştim çocuk gelişim öğretmeni var bi tandığım sıkıntı görmediğini hareketlerinin normal olduğunu söyledi bazen büyük oğluma tv açınca küçük oğlumda bakardı kendimi suçladım tv yüzünden böyle diye 2.3 aydır hiç açmıyorum tv artık isme bakıyor göz teması arttı önceden tv açık olsun gözlerini ayırmadan bakardı şimdi açık olsa bile dizi izlerken yani bakmıyor ilgilenmiyor ben büyük oğluma ekran vermedim ama küçüğe doğru olmasa da mecburiyetten bazen açtım çok şükür şu an her şey normal ama dil gelişimi de bi açılsaydı daha çok rahatlayacağım
Ekranı kesmissin canım zaten ondan daha iyiye gider artık canını sıkma biraz daha dediğim gibi görevler ver yanında birşeylere dahil et kitaplar okuyun daha da iyi olur ☺️❤️ bu cırtlı kitaplar yapbozlu tak çıkar şeklinde veya hareketli kitaplar var onlardan bak canım ilgisini çeker büyük ihtimal benim oğlan çok seviyor onları.
Bi ara benim kızda öyleydi o yüzden dışarı çıkmak istemiyordum yola falan koşar diye. Baya sürdü bu durum ama geçti şükür
1,436,205 soru
23,618,021 cevap
306,668 kullanıcı