+2 oy
68 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (154 puan) tarafından

Kızlar spiralliyim ama her gün kanamam var yani kanama da diyemiyorum1-2 gün oluyo sonra 2-3 gün hiç bişey yok bu döngü 20 şubattan beri böyle  bebek dusunmedigim için de korkudan cikarrtiramiyorum ama orucumu da hesaplayamiyorum hepsi birbirine karıştı napicagimi şaşırdım turuyimmi boziyimmi bilen varsa cevaplarsa çok mutlu olurum

4 Cevaplar

+2 oy
önce (13 puan) tarafından

Adet zamanını ayırt edebiliyo musun 

Şimdi şöyle sürekli adet olman mümkün değil ayda bir olacak onu Bi netleyelim. Adet kanamam ile spiral kanamasını ayırt etmen mümkün mü karın ağrısı olur vs. 

Hocayım yardımcı olmak isterim 

önce (154 puan) tarafından

Evet yani suphede de olsam ayırt ediyorum söyle anlatayım normalde adetken çok fazla kanamam oluyor hatta bazenleri 2 paket pet bitirdiğim oluyor yani şu an sadece günlük pet takıyorum bazı günler hiç leke bile olmuyor ve 2 aydır adet oluyorum diyebileceğim bir kanama gormedimyani ocağın20 sinden beri

Adet kanamasını ayırt ettiğin zaman yani kanaman adet kanaması ise namazı orucu bırak. Onun dışında Hanefi isen on günü aşarsa bu kan ve leke on günün sonunda her vakit için ayrı abdest alıp namaz kılabilirsin ve oruç tutabilirsin. Şafi isen on beş günün sonunda kan veya leke gelmeye devam ederse aynı şekilde gusül alıp namazlarına ve orucuna dönebilirsin. 

Tamam teşekkürler Allah razı olsun ♥️🌸beni rahatlattı biz bu konuda gerçekten 

Rica ederim 🪻

-Reklam-
+1 oy
önce (8,311 puan) tarafından

Vllh cnm bende spirali 11 ay olacak nerdeyse arada lekelenmem oldu şimdiki yok inşallah ramazan bitiririm 

Valla benim 2 yıl olucak bi düzene girmedi

önce (8,311 puan) tarafından

Hadi ya 

Evet valla

+1 oy
önce (7,036 puan) tarafından

Ben girdim şu spiral işine şuan adet oldum sanırım ama öncesi hep leke vardı.

3 gün olacak tutmuyorum. Karma karışık bişey oldu gitti 😃

Bende kafayı yiyecemmmm😢

0 oy
önce (10 puan) tarafından

1 yıldan az bi süre önce bende taktirdim ilk 6 ay falan aynı sizin gibiydi her gün leke oluyordu orucu bilmiyorum ama namaz için leke oldugunda gusül gerektirmiyor sadece her namaz için ayrı abdest alıyordum. 

Evet o özür oluyor biliyorum 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 398 göst.
13 Mart 2024 Diğer kategorisinde gamzekusdemir (359 puan) tarafından soruldu
+3 oy
4 cevap 120 göst.
28 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Elvin& (60 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 64 göst.
+1 oy