+1 oy
312 göst.
önce Diğer kategorisinde (38 puan) tarafından

Kızlar benim oğlum 11 aylık ve önceden yani 1 hafta öncesine kadar çok mutlu evin içinde cır cır öten bi bebekti abisinden dolayı parka gidiyoruz orada nazar mı değdi çünkü maşallah tatlı ve bal yanak bi bebek huyu suyu değişti uyusa bile gözlerini kaşıyıp dueuyo daha durgunlaştı iştahı azaldı evin içinde sesini az duyar olduk daha bi huysuz mızmız diş diyeceksiniz belki ama daha önceki dişinde hiç böyle şeyler yapmamıştı bildiğiniz oğlum iştahı kesildi ve sessiz bi o kadar da huysuzlaştı sizce nazar değmiş olabilir mi ne yapabilirim Felak nas okuyorum nazar duası dinletiyorum lütfen yardım edin çok üzgünüm

12 Cevaplar

+6 oy
önce (8,695 puan) tarafından

Sen dualarını gene oku canım her diş sancısı aynı olmuyor ben diş diorum yada büyüme sendromlarından birtanesi olabilir .Kızım her diş cıkarmasında ayrı şiddetli huzursuzlugu oldu mesela özellikle köpek dişleri falan 

-Reklam-
+3 oy
önce (483 puan) tarafından

1 yaş sendromu diyoruz biz ona istersen hatim indir yani Rabbim doğası gereği öyle yaratmış bu bebeleri  gelişim süreçleri ben de çok zorlanmıştım ne sinir krizleri geçirdim ama alışıyorsun 

önce (38 puan) tarafından

Çocukta huzur yok uyku da bile

+1

Ben neler çektim neler ah ah ah bir süre huzurun olmayacak uykuyu da unut geceleri kendi kalkacak ağlayacak uyumayacağım diyecek direnecek kendini yerlerden yere atacak pöykürerek ağlayacak sürekli uykusunda dönüp dönü ağlayacak uyuyacak uykusunda ağlayacak tepesinde böyle m@al gibi affedersin bakacaksın sakinleşinceye kadar iştahı bir gidecek bir gelecek bazen çok uslu söz dinleyecek bazen içinden başka kişi çıkacak nevrini döndürecek geceleri belki saçını başını yolacaksın bağıra bağıra ağlayacaksın ama büyüyecek 😂

Evet bir türlü yatağa sığmıyor sağa sola dönüyor uyumuyor yüz üstü uyuyamıyo sonra uyanıyo ki şimdi bile uyanık uyumaya çalışıyo ama uyuyamıyo bir de iştahının azalmasına çok üzülüyorum

+1

Yapacak bir şey yok sana teselli de veremiyorum çünkü ben de yaşadıkça öğrendim diş çıkarma artı iştahsızlık yapar bu arada her şeyi şimdi sabırlı ve durumu kontrol edebilen bir anne oldum oğlum 27 aylık 

Sende yaşadıkça ilk çocuğunsa benim oğlum ilkim yani herkes yaşayarak öğrenecek her şeyi de nazara bağlama nazarı çağırırsan eğer inanırsan evham yaparsan seni bulur ama sen o niyetle yaklaşmazsan Allah a sığınıp dua edip okursan yaklaşamaz Allah ın izniyle 

Yok ikinci bebeğim ama sanki ilk oğlumda böyle olmamıştı ya da ben hatırlamıyorum peki bu durum ne zaman düzelecek 

Valla bilmiyorum benim oğluma arada gidip geliyorlar hala ama o aylarda ki gibi değil çok şükür hafifliyor sadece birde konuşuyor oğlum o yönden rahat oluyorum şimdi bebekle yaş almış çocuk bir olmuyor bebek çok zor 

Benimki bi de emeklemiyor bile

Benim oğlum 9 aylık emekledi 13 aylık yürüdü ama her çok bir olmuyor emeklemeden yürüyende çok 

önce (3,003 puan) tarafından

İdille ben herhalde bu sayfanın delirip tekrar eski haline dönen iki kişisiyizdir 😅😅 

Olabilir kız 😂

Yazdıklarını aynen bende yaşadım çünkü 🤣

Valla ana olmak zor bacım bana diyorlar 2. Yi niye istemiyorsun aynı şeyleri baştan yaşamaya psikolojim el vermiyor 😂 ben gerçekten 3 5 çocuğu olana aşırı saygı duyuyorum ya hayatının çoğunu veriyorsun gerçekten helal olsun ben oğlum büyüse de kendi hayatıma da baksam diyorum artık şükür büyüdü benim minik aşkım ufak tefek pürüzlerimiz var yok değil ama bebekliği gibi değil en azından 

Kesinlikle öyle yaa neler yaşayacağımı bildiğim için ikinci çocuk beni çok çok korkutuyor 😅 

+2 oy
önce (1,138 puan) tarafından

Bence nazar değmiş. Yanlış anlamayın beni. Beş vakit namaz kılıyor musunuz eşinizle? Eğer kılmıyorsanız okuduğunuz ayetlerin bir tesiri olmaz. Namazlı abdestli birinin okuması gerekir. Ve çocuğun başına elini koyarak 

Evet ikimizde kılıyoruz Ramazan da değil normal zamanda da kılıyoruz

+1 oy
önce (1,131 puan) tarafından

Nazar haktır evden çıkmadan önce Ayetel Kürsi okumayı unutma sakın bol bol oku 

Okuyorum okumaz mıyım şimdi bile uyanık nazar duası açık dinletiyorum uyanık bebeğim inanır mısınız uykusunda bile çok huzursuz

+1 oy
önce (2,046 puan) tarafından

1 yaşa girdiği içindir canım gayet normal kimi sinir krizi geçirrek atlatır kimi durgunlukla . Ama ben nazara da inanırım yani . Anne babanın nazarı da çok değer başkasına okut annene kardeşine falan bol bol Ayetel Kürsi oku

+1 oy
önce (19,570 puan) tarafından

Nazar diye bir şey var ama her şeyi de nazara bağlamak bana doğru gelmiyor hele söz konusu çocuksa yeni neslin sendrom dedikleri bir şey var ki insanın ömrünü tüketiyor çocukların huyu suyu değişiyor o dönemlerde başbaşka oluyorlar 

+1 oy
önce (2,979 puan) tarafından

Olabilir. MaşaAllah la kuvvete illa billah dersen nazar değmez. Ama değdiyse de bilmiyorum çaresi nedir. Bol bol dualar oku üfle. Herkesin bebeği de bir değil. Nazar da olabilir olmayadabilir mesela benim kızım çok sakindir Allah a şükür 

+1 oy
önce (2,413 puan) tarafından

Nazar değmiş de olabilir tabi sen bol bol oku yine ama her dişin sancısı farklı belki hasta olacak da olabilir bütün hastalıkların bir kuluçka süresi var belki su an o surededir bir kaç güne hasta olacaktır biraz takip et 

+1 oy
önce (381 puan) tarafından

maalesef her diş öyle olmuyormuş alt iki dişi rahat çıktı üst dişlerin ağrısını neredeyse bir aydır çekiyoruz. ağrıdan kulağının içini bile yara etti saçını yolu nerdeyse yani demem o ki maalesef her diş aynı olmuyor bebeğini rahatlatmaya bak sen. 

yine de nazar için euzu bi kelimâtillâhi't-tâmmeti duası var onu oku 

önce (381 puan) tarafından

hatta dr iki ayı bulur çıkması dedi 😩

0 oy
önce (36 puan) tarafından

Herkesin bebegi kendine tatlı geliyor ben paylaşınca paylaşma diyorlar nazar değer sanki milletin işi gücü yok diyorum.. dis çıkarıyordur..sen yine oku nazar duasi

0 oy
önce (161 puan) tarafından

Ben genelde hergün en az 1 kere, bazen 3 4 bazen daha fazla okuyorum sakinleşene kadar. Ayetel Kürsi, Fatiha, ihlas, Felak, nas, Tebbet, inşirah, hüvallahüllezi, 3 kere la havle duası, bunlara ek olarak 3 kere de subhanekeyi. Denemekten zarar gelmez

0 oy
önce (1,264 puan) tarafından

Aşkım her şeye nazara bağlarsanız psikolojinizi bozarsınız diş çıkarıyordur farklı bir diş çıkarıyordur azı dişi çıkar belki üst dişler farklı sancı yapar alt dişler farklı ağrı yapar atak dönemi oluyor bebekler de insan sonuçta hava değişiminden etkileniyor bak parka götürdüm diyorsun dış faktörler etkili olabilir Yeni ortamlara giriyor ve tanıyor onu keşfetmeye çalışıyor algılamaya çalışıyor o yüzden olabilir her şey nazara bağlamayın lütfen nazarı çekersiniz maşallah sağlıkla büyüt ama şey yani hem de herkes de Bizim çocuğumuza bizim gözümüzle bakmıyor yani bize çok tatlı gelen çocuk aslında başkalarına çok tatlı gelmiyor da olabilir bu yüzden her şey nazara bağlayıp psikolojinizi bozmayın gerek yok

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 252 göst.
20 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Cansu07 (8,154 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 104 göst.
30 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Yamukprenses (1,160 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 2,824 göst.
12 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Citipiti (4,300 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 521 göst.