+2 oy
319 göst.
önce Para & Ekonomi kategorisinde (4 puan) tarafından

Kızlar selam ben burayı önceden de kullanıyordum ama fazla post açmıyordum,size bir şey danışmak istedim 

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederimm<3.

Eşimle yeni bir ev aldık daha doğrusu eşim aldı tokiden

Ortak bileziklerimle dügüm takilarimla birazda borçla,

Şuan eşim onları ödüyor ve hiç evde durmuyor asla

Çocukların tüm sorumlulukları da benim üstüme haliyle eşimden daha fazla yıprandıgımı hisediyorum,bir kızım bir oğlum var oğlum 4 yaşında kızım 2 yaşında,eşim hastanede memur ekstra olarak köyde yaşamaya başladık burda kendisine çevre arkadaşlar yaptı ve seçimle site yöneticisi oldu geçen hafta iki iş yapıyor bende çalışmak kendimi geliştirmek istiyorum evde durmak çok zor geliyo ve eşim sürekli beni laflariyla eziyo bir şey desem ne biliceksin ne yapıcaksın der hep eşim 30 yaşında ben 22 yim aslında kendimi geliştirmek istiyorum hedeflerim var ehliyet almak istiyorum ama maddi yönden kendime güvenebilmek çok istiyorum hiç çalışmadım evlendiğim zaman evlenmeden önce halamın elemanı olarak tekstilde bornoz bölümünde çalışmıştım üç ay kadar ve iyiydim yani o zamana göre bilmiyorum neler yapabilirim ama ehliyeti olan kadınları görünce bana da biz azim güç geliyor ehliyet almak için eşim para veremem diyor şuan zaten evin sadece mutfak alışverişini yapabiliyor zar zor bir şey isteyemiyorm

Görevi ama isteyince kavga çıkarıyor diyorum bir maaşımı alsam çalışıp gidip hemen bir ehliyet alsam off ;) peki size sormak istediğim şeye gelirsek çocuklar için devlet yardım yapıyormu çalışan annelere annem çünkü çalışıyor kayinvalidem'de öyle bırakabilicegim kimsem yok seneye oğlum anasınıfına gidicek ama o zamana kadar beklemek istemiyorum neler yapabilirim.

10 Cevaplar

+2 oy
önce (1,408 puan) tarafından

Çalışan kadınlar ekonomik anlamda gerçekten çok güçlü oluyor ben evlendim evleneli çalışıyorum şuan doğum iznine çıktım, iznim bittiği gibi tekrardan iş başı yapacağım çocuğa kaynanam bakacak. İmkanın varsa elinden geliyorsa çalış gülüm bak o zaman nasıl rahat hissedeceksin 

@Pakize333 canım ben devlet memuruyum zaten hafta sonu tatil baksın babaannesi ne olacak yemeyecek ya çocuğu ☺️

önce (2,982 puan) tarafından

Ben küçük çocuğu olan annelerin çalışmasına karşıyım. Mecbur olursa ayrı. Ama olan çocuklara oluyor bizim de bir geleceğimiz olmalı diyorsak dünyaya çocuk getirmemeliyiz

önce (2,982 puan) tarafından

Ben sana kötü annesin demedim ama demekki sen de kendini biliyorsun 😁😁hahaha biraz da ben laf sokayım😁

Oğluşumda da hep çalıştık ama hiç bir şekilde anne baba sevgisinden mahrum kalmadı , işten geldik parka da gittik , gezmeye de , oyun alanlarına da . Beraber her gün kaliteli vakit geçirdik . kaldı ki kızım istem dışı oldu iyiki geldi ama herşey çocuklarımız için . Ekonomi kötü devirde kötü biz yapamayacaksak kim yapacak ? 

önce (1,148 puan) tarafından

Yarın öbür gün ben çalışıp oğluma çok güzel bir gelecek hazırlarken , çalışmayan ( durumu orta düzeyde olan biri) benim kadar iyi gelecek sunamayacak. Bu durumda olan çocuklara mi oluyor? Güldürme beni Allah aşkına. 

-Reklam-
+1 oy
önce (1,547 puan) tarafından

İstanbulda çalışan anne-babalar için çocuklarını bırakabilecekleri kreş/anaokulu tarzı yerler oluyor. Detayları bilmiyorum. Siz nerede yaşıyorsanız oranın belediyesine giderseniz bilgilendirirler. 

+1 oy
önce (1,412 puan) tarafından

O yaşta çocuklarım olsa çalışmam doğrusu herkesin kendi görüşü tabi ben uzun yıllar fabrikada çalıştım muhasebde çalıştım ki bana göre değilmiş biraz rahat olmak gerekiyor bende ters biriyim adam kovdu beni :D ehliyetimi aldm anneme ev yaptrrken destek oldum çeyizimi altınımi fazla fazla aldm     ama kolay mı calismak cocuk ev den vallahi kolay bekarken ama şimdi çocuklar la düşünemiyorum mesleğim olsa belli isterdim uğraştm ama gidip de yorucu işte çocuklarımı birakip çalışmam ihtiyacım yokken olsa çalışrm zaten calistimda çoğu erkeğin öylen olmadan kaçıp gittiği yerden dokuma öğrendim şuan meslek  oda gitsem direk alırlar öğrenmesi zor zaman alan ve herkes yapamiyor çok sıcak eşin senn yaşın küçük diye erken evlenmssn belli biraz ondan laf yapıyor bellki çocuklarına bakan olursa deneyimle içinde kalmasın açık öğretimden okuluna devam et evde örgü vs yapıp satablrsn 

+1 oy
önce (507 puan) tarafından

Daha yaşın küçücük o yaşta sıfırdan başlamak kolay önce sakin bir şekilde plan yap ehliyet sınavlarına telefondan çalış sozlu olana bunun yanında kitaplar oku sınavlara çalış eğitimin yksa sınavlara kaydol onlara çalış okulunu bitir yavaş yavaş yaparsın hepsini bir hedef belirle ilk önce ona göre hareket et 

0 oy
önce (229 puan) tarafından

Ben evşenmeden önce çalışıyodum ama evlendikten sonra çalılmayı bıraktım arada söylüyorum eşime bende çalışmak istiyorum sana yardım etmek istiyorum hayır diyor ben çalışcam sen yicen diyor ben senin çalışmanı istemiyorum diyor sen çocuklarımıza vakarsın bende çalışırım diyor ztn evde yıpranıyorsun bide dışarda yıpranma diyor ama asla beni ezmez tam aksine bişi olunca bana danışır beraner karar veririz fln benimde ehliyetim yok girmek istediğimde de hayır diyor sen iste ben seni heryere götürürüm diyo araba öğretirim istiyorsan sürersin ama ehliyet yok diyor sizin eşinizde böyle tatlılıkla anlatabilir mesela kırmaya gerek yok 

önce (40 puan) tarafından

Ehliyetin olmasada sürmeyi ogrenmeni tavsiye ederim

önce (476 puan) tarafından

Herşey güzelde arabada ogretirmis neden ehliyet bu kadar dert etmiş saçma geldi bana merak ettim doğrusu 

Aynen. Tuhaf bir yanıt. En azından öğrensin belki bir gün ihtiyaç hasıl olur kandırıp ehliyete yazılma şansı olur

önce (229 puan) tarafından

@Mirmirmir öğrenicem canım kesinlikle ilerde belki yumuşatıp ehliyetide ikna edebilirim

Benim eşim toplumun kölesi ay ailem ne der yargısı çok fazla buda kaynanamdan geliyor eşimin ailesinin karşı olduğu birçok şeyi eşimle gizli yapıyoruz millet ne der diye bende yapsın gerekirse gizli gerekirse ulu orta hiç fark etmez sonuçta yapıyor illaki birgün ortaya çıkıcak ztn

0 oy
önce (39 puan) tarafından

Eşinle çalışma konusunda kavga edecek bir durumun yok.. oncelikle bakacak kişilerde zaten çalışıyor üstelik sizin 2 bebeginizde var.. tas atayim kolum agırmasın olmuş sizinki.. yeni ev almışsın borç var sen ehliyet diyorsun 2. bebek 2 yasinda daha hayal dünyanızda bir çıkın .

önce (476 puan) tarafından

Doğru söze ne denir 😂😂 adam iki iş yapıyor neredeyse yetmek için bazen bende üzülüyorum bu adamlara 

0 oy
önce (8,160 puan) tarafından

Çok küçük yaşta çocuk doğurmuşsun muhtemelen üniversite mezunu değilsin. Çocukların çok küçük onlar büyüyene kadar iş yerine okula odaklan bitir derim. 

0 oy

İki yıllık açık öğretim vs uzaktan eğitim bitirmeni tavsiye ediyorum. En azından üniversite mezunu ol. Bitirene kadar çocuk buyur. 

0 oy
önce (2,224 puan) tarafından

Çalışmak özgürlüktür ama çocukları bakiciya biraksan iki çocuğa aldığın parayı vermen gerek gibi kreşe versen aynı ikiside devlet anaokuluna kresine versen çalıştığının yarısı sana kalır ama çocukların saatleriyle çalışma saatlerinin uymadığı zaman idare edebilecek devamlı bir kisi varmı seni öyle çalışınca paran sanada kalmıyor öyle hayat yok maddi olarak biraz rahatlayinca tabiki istediğini yapabiliyorsun bı yerde 

0 oy
önce (234 puan) tarafından

İki çocukla ehliyet alabilmeyi iyi gözün kesiyor, tebrik ederim, ben çocuk doğmadan önce ehliyetimi almıştım, araba da var ama sürmeye cesaretim yok

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 360 göst.
+1 oy
2 cevap 177 göst.
0 oy
24 cevap 526 göst.
4 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Havin06 (2,773 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,436,446 soru

23,620,980 cevap

306,803 kullanıcı