+3 oy
84 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (576 puan) tarafından

Kızım 6 aylık olmak üzere gündüzleri 20 dakika veya yarım saat arası uyuyor uykusunu alamadığı için galiba hep huzursuz tekrardan uykuya geçirmek istiyorum ama geçemiyor uyanınca kucakta gezdiriyorum ağlıyor kucağımda oturtturuyorum ağlıyor oyun oynuyorum ağlıyor hiçbir şekilde mutlu olmuyor 6 aylık bebekler nasıl oyalanır neler yapılması lazım Sizinkiler gün içinde neler yapıyor acaba bu kadar huzursuz olmasının sebebi dis mi

5 Cevaplar

+3 oy
önce (2,436 puan) tarafından

Kitap gosteriyordum ben kitaplar çok ilgisini çekiyordu hala çekiyor. Uyku aralarını biraz açın biraz daha uyuyabilir 

önce (576 puan) tarafından

Zaten 3 saatte bir anca uyuyor bebek kitapları da aldim bu ses cikaranlardan evde hersey var her yolu denedim yok durdu gu yerde durmuyor hep hareketli

önce (2,436 puan) tarafından

3 saat çok uzun o ayda bir bebek için çok yorulduğu ivin de uyuyamıyor olabilir mi

Hep deniyorum yok 2 satte yatirmaya calisiyom uyumuyir bir bucuk saatemj indirsem bide

-Reklam-
+2 oy
önce (588 puan) tarafından

Benim oğlum da ay sonu 6 aylık oluyor koltuğun bı köşesini ona ayırdım ya orda oturuyor önüne oyuncak çıngırak kitap koyuyorum oynuyor ya da yere battaniye serdim üzerine koyuyorum yere de oyuncaklar koyuyorum döne döne salonda geziyor onları almaya çalışıyor 3 uasinda abisi var onu izliyor genelde kucağıma alıyorum koşuyoruz zipliyoruz abisinin sırtına bindiriyorum atçılık oynuyoruz şuan en sevdiğimiz oyun bu oldu :))) öyle öyle geçiyor zaman ama seninki uykusunu alamadığı için bence huzurusz gunde 3 uyku yapıp en az 1 saat uyuması lazım benimki sabah 1 yada 1.5 saat öğlen 1.5 2 saat aksam yarım saat 40 dk uyuyor 

Neyde oturuyir desteksiz mi peki 

Asla durmuyir neler aldim neler yok 

Peki kac saatte bir uyutuyorsun ne yapsam uyur anladim gitti bu kizi

önce (588 puan) tarafından

Koltukta yanına sağına soluna yastık koyuyorum düşmüyor 

2 saat dayanabiliyor şuan sabah uyanıyor 8de 10da uyuyor öğlen 1 gibi uyuyor bı de aksam 5 5.30 gibi 

Ama ayağım da sallıyorum o yüzden gece uykumuz çok kötü saat başı uyanıyor bende ona çözüm bulamadım 

+1 oy
önce (35 puan) tarafından

Benimki de öyle durmuyor hep bi huzursuz sanırım dislerde etkiliyor onları uyumak istemiyorlar kucakta uyutuyorum ben öyle istiyor bende ayak uyduruyorum:)) beşikte sallanıp uyuduğunu hic görmedim kiyamet koparır anakucagi güzel seçenek işe yarıyor 

Uyanik oldugu zaman nasil yinemi kucakta durmuyor 

Tek cocuksa kucakta uyutmak guzel 

Ama 3 tane cocuk var illa biri birsey icin cagiriyor birakip gitmem gerekiyor direk uyaniyor o zanan da

Benim tek olunca tüm ilgim onda oluyor haklısın uyumadigi zamanda kitap okuyoruz oyuncaklarla oynatıyorum genelde aglar kucak ister kolik bi bebek çünkü 

Kucaktada durmuyor disari cikiyom bebek arabasi ile arabada da durmuyor kucagima aliyom sonra hem arabayi surmek hem onu kucakta tasimak cok zor oluyor extra 2 cocuk daha ne zor mus durnayan cocuk 

Etrafımda arkadaşların çocukları var oturduğu yerde 2-3 saat kalıyorlar

Yok benimki de ayni durmaz uyumazda o kadar hareket ederiz ki evin icinde 30 kilo verdim ben:)) 

Ya neden o kadar kilo verdiniz kac kiloydunuz simdi kac kilosunuz  benimkide alerjik diyet yapiyom bende kilo verdim vitamin sizlikten dislerim kiriliyor vucudum morariyor canim asiri tatli pasta cekiyor artik 😭

50 kilo hamile kaldim 30 aldim o süreçte uykusuzluk düzenli beslenememek çünkü sürekli hareket ediyorsun yardımcı olanimda yok verdim eski halime döndüm iyide oldu:))

Tatlı istegi demir eksikliğinden oluyordu bende ilac icince kilo kilo tatlı ver yemezdim normalde cok severim ama

Sizinki kac aylik suan 

6 bucuk benimki 

Şu banyo taburesi koltugu mama oturağı artik nasil arama yaparsan nette karsina çıkar ben ondan aldim azicik da olsa oturuyor içinde oyaliyor onu biraz ondan al istersen 

Resim atarmisin peki 

image

bunlar var yesil de biraz duruyor 

Pembede hic oturmuyor

Görülüyor mu

image

Evet bizim yesile benziyor 10 Dakika anca oturuyor

+1 oy
önce (1,140 puan) tarafından

Altı aylık olmuş artık ben dördüncü aydan itibaren attım yere oturmayı emeklemeyi öğrendi bir odayı ona ayır düşecek çarpacak bişey olmasın altına halısını battaniyesini ser koy yere peşinde gezsin evi süpür makinaya gelir, su şişesinin içine biseyler koy şıkır şıkır onu yere koy yuvarladikca ses çıksın banyo yaptır her gün o da uyutur, ek gıda zamanı zaten tadımlara başlarsın ohoo altı aylık bebekle yapacak bir sürü şey var kucak bağımlısı ise sling kullanabilirsin biraz ağır olur ama iş görür sırtına bağlayabilirsin 

Canim oda hep onun esyasi here koyuyom direk agliyor yuz üstu dönuyir emeklemeye calisiyor sonra sıkilip bagiriyor anlamadim gitti

Aynen 6 aylık bebekle yapılacak çok şey var diyerekten doğduğu günden beri 6 aylık olmasını bekledi En azından oturur emekler biraz rahatlarım dedim Ama hiçbir şey Fark etmedi kucak bağımlısı olsa kucakta sussa ona da razıyım kucakta da ağlıyor hep huzursuz ya da diş çıkarıyor ya da uyuyamadığı için onun huzursuzluğu var ek gıdaya geçtik zaten

Her yaşın zorluğu var bana sorsan keşke o zamana dönmeyi çok isterim koyuyorsun duruyor veriyosun yiyor, büyüdükçe acaba başına ne gelecek zarar gorecek mi evhamı başlıyor, tek bırakmıyorsun ve artık kendi de bir birey olmaya çalışıyor herşeyi kendisi yapmaya başlıyor bu bence daha zor ki büyüdükçe daha da zor olacak hiç yanlarında olamayacağımız zamanlar olacak okulu üniversitesi evliliği yani gittikce zorlaşıyor bu yüzden annelik kolay degil. Bak bakalım ağzına dış etinde kabarcıklar var mı annesi. Ağzını elletmiyorsa da diş çıkarıyor olabilir, silikon oyuncaklar buzluğa konan emzik rahatlatır daha bir çok şey var dış dönemiyse araştırıp onlara da bakarsın zaten tabiki huzursuz olduğu için uyku uyuyamiyor ve uykusunu alamayan bebek hep aksi oluyor neden uyuyamıyor onu cozersen rahatlarsin diye tahmin ediyorum. 

Cok haklisin canim tek cocuk olsa hic sıkinti degil 3 cocuk her biri ayri yemek istiyor okuldan gidip ben aliyom bebek arabasinda bile durmuyor bu sogukta kucagimda tasidim 

Alttan iki tane beyaz birsey gözukuyor ama patlamamis icten beyaz gözukuyor her bebektemi var bu beyazlik yoksa dişmi patlayacak bilmiyom 

Diş patlayacak annesi, rahatlatıcı bisey vardı ama adını hatırlamıyorum kullanacaktım dişi patlayınca unuttum almadım eczaneyebir sorsana canım tetagil gibi biseydi sanırım 

0 oy
önce (66 puan) tarafından

Merhaba uykuları düzene sokun öncelikle 3 uyku yapması lazım ilk uykuda 1.5 saat 2.uykuda 1 saat üçüncü uyku 40 dakıka felan olsa yeterli ben böyle yapıyordum 8 aya kadar uyanınca zaten ek gıda beslenme kıyafet değişimi vs derken çabucak zaman geçi veriyor kıtaplar zilli oyuncaklar yapışan elastik oyuncaklar va onlarla oynuyordum hazır havalar ısınırken 1 saat felan dışarı çıkarablrsnz 

Nasil yapicam basaramiyom 25 Dakika gecince alarm kurmus gibu kalkiyor geri emziriyom uyusun diye uyumuyir 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 156 göst.
8 Nisan 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 82 göst.
7 Şubat 2021 Aile & Aşk kategorisinde Sbhtalsbyn (325 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 196 göst.
7 Şubat 2021 Diğer kategorisinde ecrindogan (80 puan) tarafından soruldu
+2 oy
5 cevap 74 göst.
25 Şubat 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde zeyneb34 (576 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,436,517 soru

23,621,932 cevap

306,864 kullanıcı

...