+3 oy
166 göst.
önce Diğer kategorisinde (365 puan) tarafından

Merhaba güzel anneler birazdan soğan dolmasi yapacam ilk defa yapacam ne zamandandır aklımdaydı yapıp da beğenen var mı yada böyle yaparsan daha iyi olur dediğiniz şeyler var mı kırmızı kapya biberim de var onunda dolmasını yapacam ikisini aynı tencerede yapsam olur mu yada ayrı ayrı yapayım biberler altta soğanlar üste mi olsun 🙏 

8 Cevaplar

+2 oy
önce (35 puan) tarafından

Sogan dolması iyi sogana denk gelir sen güzel oluyor aksi halde ici pişiyor disi sert kalabiliyor tamamen sogana bağlı 

önce (365 puan) tarafından

İnşallah iyi soğana denk gelmisimdir :))

önce (35 puan) tarafından

Kısın biraz kalin olabiliyor soganlar gec pişebilir 

Teşekkür ederim suyu ne kadar ekleyeyim soğanları geçsin mi 

-Reklam-
0 oy
önce (6,026 puan) tarafından

Aradan bir çizik at hasla tadı muk oluyo annem yapmisti geçen gün görüntülü de gördüm 

Bende öyle yaptım canm koydum şimdi ocağa 

0 oy
önce (1,414 puan) tarafından

Merak edip yapmıştım ama damak zevkime hiç uymadı

Anladım canm herkese hitap etmeyebilir

0 oy
önce (159 puan) tarafından

Ben de şimdi pazara gidecem malzemem yok alıp soğan patlıcan biber dolamsi yapacam benim de ilk olacak soğan baklim nasıl olacak 

Bende şimdi yaptım ilk defa güzel olur inşallah ellerine sağlık şimdiden 

Yaptın mı cnm nasıl oldu ben yetirlstiremedim yapamadım yarın yapacam inşallah 

Valla çok güzel oldu Canm yap pişman olmazsın ben tencerede yaptım fırında yapanda var ama biz çok beğendik eşimle sosuna da 1 kaşık salça 1 kaşık nar ekşisi ve sıcak su koydum tavsiye ederim 

Suyunu nasıl ayarladin canm üstunü geçecek kadr mi jorml diyer dolamlar gibi mi yaptin

Ben kırmızı kapya biberle soğan dolmasını aynı tencerede yaptım canm soğanın kalan parçalarını da tencerenin altına koydum suyu da dolmalarin yarısına gelecek şekilde koydum ocağın altını en kısık ayara getirdim buharinda yavaş yavaş pişti çok güzel oldu ama ben yapmadan 1 saat önce pirinçlerimi sıcak suya koydum tüm nişastası gitsin diye bide pirinçler daha çabuk pişiyor öyle yaparsan ellerine sağlık şimdiden afiyet olsun 

0 oy
önce (4,261 puan) tarafından

Ben yaptım valla bayıldık bide iftara yaptım risk attım ama sonuç efsana, tek tavsiyem once 20 dk tencere sonra uzeri kızarıp suyunu çekene kadar fırın yap. Nefis yemek tarifleri bire bir 

Valla bende riske attım iftara yapıyorum şimdi koydum ama fırınlama yapamayacam çünkü tencerem fırınlık değil 

önce (4,261 puan) tarafından

Olsun ben tencerede yapıp, fırın kabına dikkatlice koydum

Tencerede yaptım valla efsane olmuştu sosuna da 1 kaşık salça 1 kaşık nar ekşisi ve sıcak su koydum çok güzel olmuştu bundan sonra favorim dolma oldu :))

0 oy
önce (293 puan) tarafından

Geçen yaptım çok güzel oldu ama her zevke hitap eden bı tat degil

Soğan her yemeğe katıyorum eşim de seviyor yaptım şimdi koydum ocağa bakalım nasıl olacak 

0 oy
önce (4,554 puan) tarafından

Aşırı lezzetli oluyor ben çok seviyorum bol sumaklı nar ekşili çok yakışıyor bu ikisi 

Yaptım bakalım nasıl olacak canm 

0 oy
önce (442 puan) tarafından

Geçen de birisi Sormuştu aynısını söyledim soğan dolması çok güzel bir dolma tabii güzel yaparsan Bence harika bir şey Ben bütün dolmaları çok seviyorum zaten ama pişirme önerisi olarak şunu söyleyebilirim dolmaların içini hazırlarken bir çay bardağı su döküp suyunu çektirirsen daha güzel olur Çünkü soğanlar biraz daha çabuk yumuşadığı için haşlarken haliyle pişerken de öyle olacağından içi diri kalabilir O yüzden içine bir tık pişirip öyle doldurmak o dolmayı daha güzel hale getiriyor Bir de ben tencere değil fırında olan da tercih ediyorum fırında olunca lezzeti daha güzel oluyor

Valla yaptım bu akşam eşimle çok beğendik çok güzel olmuştu ben pirinçlerimi 1 saat öncesinde sıcak suya koydum nişastası hepsi gitsin diye sonra iç harcını hazırladım tencerede yaptım sosuna da 1 kaşık salça 1 kaşık nar ekşisi ve sıcak su koydum biz çok beğendik eşimle çok da güzel pismisti hiç dağılmadı bundan sonra favorim dolma oldu:)) 

önce (442 puan) tarafından

Aynen bizde çok severek yiyoruz ama ben fırında yapıyorum bir gün onuda dene:)

Denerim canm teşekkür ederim 

İlgili sorular

+1 oy
2 cevap 22 göst.
1 saat önce Diğer kategorisinde Yamukprenses (1,171 puan) tarafından soruldu
+2 oy
4 cevap 91 göst.
+1 oy
23 cevap 449 göst.
18 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Emine S (17,669 puan) tarafından soruldu
0 oy