+1 oy
224 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (741 puan) tarafından

Reglim dün bitti ama 2 gündür inanılmaz mide bulantım ve her yemek sonra kusuyorum baş ağrım ise daha fena niye böyle oldum anlamadım sahurdan sonra acile gidecem reglim dün bittiği halde bugün orucuma kaldığı yerden devam edemedim hastaneye gitmeyene kadar da tutamıycam gibi baş ağrım enseme vuruyor tansiyon olabilir diye düşünüyorum bi kaç gün tutamazsam fidye versem olur mu acaba 

9 Cevaplar

+1 oy
önce (881 puan) tarafından

Fidye ney kız fitre o 😄😆 ay kusura bakma güldüm valla. Öncelikle çok geçmiş olsun Rabbim acil şifa versin sana. Tutamadigin orucun kazasını tutarsan fitre vermene gerek yok diye biliyorum. Yanlış biliyorsam da affola. Durumun varsa da veerebilirsin yine kazasını da tutabilirsin canım. Tekrar geçmiş olsun inşallah tez zamanda sağlığına kavuşur ibadetini yerine getirirsin çok öpüyorum..

önce (741 puan) tarafından
+1

Sağol canım 🙏🏼 ve Fitre ayrı kız onu mecbur veriyorsun hasta olup tutamayanlar için fidye verilir Allah seni bende sana güldüm😅 hasta halimle güldürdün beni sağolasın☺️ zaten 5 gün tutamadım çocuklarla sonradan tutmak zor benim çocuklar uyku nedir bilmezer bu yüzden fidye versem olur mu diye sordum bi hastaneye gitsem toparlarm inşallah 

önce (881 puan) tarafından

Aaaa ben öyle bilmiyordum valla. Ay oruç benim de başıma vurdu galiba 🥴😶🙄 hakkınızı helal edin. Ben direk hani filmlerde oluyor ua kacirip fidye istiyorlar aklıma direk o geldi hiç bu boyutta düşünmedim. Ayy ben en iyisi yatıp uyuyim iki çocuk ve oruç beni mahvedecek. Şimdiden hayırlı sahurlar 

Normal canım anladm ben seni bende senin gibi sanıyordum sonradan öğrendim fidyenin ne olduğunu 🤭 ve sanada hayırlı sahurlar canım 

önce (6,728 puan) tarafından
+1

:))) fidye bende hep filmlerdeki fidye gelir aklima. benim esiminde tansiyinu var tansiyon ilaci kullaniyor 9 senedir. bu sene baya bi zorlui. 16 lara cikio tansiyorunu gunduz orucluyken de 8 kere inio buyuk olu gibi yatio iftar sonrasi bitden firliyo buseferde cok yuksek oluo . birkac gundur tutmuo oruc yaziyor listeye olcup gunde birkac kez . tansiyorn doktoruna kendini takip eden doktora gidecek bakalim ilac mi yeterli gelmiyor dozu diye. birkac gun olcup takip edecek doktor zaten oyle deyip yollucak muhtemelen o yuzden ilcup not edio gidecek doktora.

diyanete de sormus . klasik cevp vermisler sagliginizi etkiliyor ise karari size birakiyoruz doktorunuz ve siz tutmamaktan yanaysaniz zorlama yok kolayliklar saglanir sagliksal nedenlerle islamda illa kendini zorlayip tutman sart degil karari size birakiyoruz gibi bir cvp yazmislar

Casperiye tansiyon hastaları için cidden zor eşinize geçmiş olsun ve anladm canım sağolasın dinimizde zorlama yoktur diye öyle demişlerdir 

-Reklam-
0 oy
önce (8,795 puan) tarafından

Mazeretli tutmayabilirsn die biliyorm burda okudugum kadarıylada evet verioraun fitre. bugün benimde basım çatladı elim ayagm titredi iftardan sonra uyumuşum zaten Valla Allah kolaylık versin az kaldı inşallah 🤲

Hele çocuklarla ilgilenemiyorum cok kötü oluyorm bende ya

Normalde zorlanıyordum bide bi kaç gündür cok fenaym regldm 5 gün tutamadım sabretmiyordum bitsin diye ama bu 2 gündür mide bulantısı ve kusma başladı  tutsam bile sonradan kusuyorum beni fena uyku  ramazan ayında yine Rabbim yardım ediyor herkes oruçlu diye yine iyi geçiyor sonradan tutacak günlerim var  tutarım inşallah benim çocuklar da çok fena uyku nedir bilmezler bu yüzden bi 2 3 gün için fidye vereym ddm 

0 oy
önce (3,097 puan) tarafından

Hastaneye gitmende fayda var hamile de değilsen neden bu mide bulantısı acaba cnm benim şiddetli baş ağrım vardı hastaneye gittim hamile olduğumu öğrendim.birde göbek düşmesi olduğunda kusma mide bulantısı olurmuş 

Yok canım hamile olmadığım kesin çünkü dün adetm bitti  yıkandım bu kusma bende anlamadm ve baş ağrım normal değil enseme vuruyor resmen

0 oy
önce (270 puan) tarafından

Daha sonra tutamayacak hastalık olursa verebilirsin fitre zaten veriliyor ama ilerleyen günlerde yıllarda onu tutman gerekir kalıcı ağır bı hastalıkta fidye veriliyor diye biliyorum 

Anladım canım Allah razı olsun 

0 oy
önce (3,657 puan) tarafından

Ama 1 ay sürmücek bulantın sonuçta eninde sonunda devam edicen oruca. Tutamadığın günleride Ramazan dan sonra tutarsın 

Hoş 1 ay da değil 18 gün kaldı ramazan bitmesine 🤦🏻‍♀️

önce (608 puan) tarafından

Ay ne kadar çabuk geçmiş öyle 

0 oy
önce (107 puan) tarafından

Canım eger eski sağlığına kavuşup kaza oruçlarını tutamayacaksan fidye verirsin ama bu yul tutamadıgın kazalarını ilerde tutarsan fidyeye gerek yok fitre de zaten her mümin verir ramazana ulaştığı için sağlık ve sıhati için bir sadakadır misal şeker hastaları hiç bir zaman eski sağlığına kavuşup kaza kalan oruçlarını tutamayacagı için fidye verir ama sen iyileşebilirsin bu yüzden tutamadığın gün kadar iyileştigin vakit tutarsın

0 oy
önce (614 puan) tarafından

Eğer doktorun tutarsan ölürsün derse tutamazsın sadece. Bu bir mazeret değil ne yazık ki, Müslüman ve ehil bir doktor cevaz vermeden fıkhi olarak hükmü budur. 

0 oy
önce (10,576 puan) tarafından

Kazasını tutman lazım.. fitre değil benim bildiğim 

Fitre ağır hasta olanlar hiç tutamayanlar veriyo ben böyle duydum hep istersen bir hocaya sor

0 oy
önce (284 puan) tarafından

Ömrün boyunca oruç tutmanı engelleyen bir hastalığın varsa tutamadığın günlerin fidyesini verirsin ama bu geçici bir rahatsızlık iyileştiğin zaman yerine kazasını tutman gerekir 

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 267 göst.
2 Nisan 2022 Kültür-Sanat kategorisinde muallime.hanim (300 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 28 göst.
0 oy
1 cevap 58 göst.
22 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Annelikkkkk (217 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 175 göst.
3 Mayıs 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde pikachu.53 (1,988 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,437,748 soru

23,639,815 cevap

307,842 kullanıcı

...