+5 oy
489 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (134 puan) tarafından

Ev işleri yetişmiyor.yenidogan bebeğim var.24 saat emzir sustur uyut yıka, alt değiştirme hiç vakit kalmıyor.buyuk olan krese de gidiyor.evde kaldığı sürede ona vakit ayırmak imkansız neredeyse.tek bakıyorum bu arada ikisine.kisaca çocukların öz bakım ve yeme içme ihtiyaçlarını karşılamak ile geçiyor zaman.sizler neler yapıyorsunuz? Özellikle iki çocuğuna tek başına bakan annelere soruyorum.

22 Cevaplar

+3 oy
önce (559 puan) tarafından

En İyi Cevap

Çok zor. Bazen nazar değmesin dediğim günler de oluyor mesela o hafta canımı çıkaran evladım, canım, ciğerim oğlum tüm haftanın yorgunluğunu sanki bir günde atmak ister gibi sakinliyor ama diğer 6 gün yine fırıldak yine cincik.

Kızım da durmadan ağlayan bir meme bağımlısı. Ev işi yapmayı çok seven ben bile yıldım artık çünkü 10 dk emdir uyut 10 dk süpür sil derken insanın canı çıkıyor.

Yemek yapmaktan da nefret ediyordum zaten şimdi hepten illallah ettim. Kola ve üzerine bantlanan promosyon bardak gibiyiz, velet yürümeyi beni taklit ederek öğrendi.

Bir de bunun kardeş kavgası var, cici diye seviyorum ayağına şapalağı koyuyor kızın suratına, bir de tırnaklıyor hızlıca ki görme yani kızın suratı kırmızı kırmızı.

14 aylık erkek ve 3 aylık kız evlattan güncel haberler bunlar.

He ben mi? Ben kendimle yeni yeni tanışıyorum. Şöyle 2 senelik bir aradan sonra karakterim, kişiliğim, ruhum nasıldı hatırlamakla uğraşıyorum.

Sahi, ben kimdim ya?

-Reklam-
+5 oy
önce (925 puan) tarafından

Oyle de olmali zaten birileri bakacaksa neden biz doguralim sahsen ben dogurmam bi tane oglum var o rvin isi derken ancak yetisiyorum ikinciyi yapsam ya isler aksak ya destege ihtiyac olur ikisini de istemem hadi olsa bile evimin isi kalsin esim evdeyken yaparim kimseye gel cocuguma bak demem en guzelini yapiyosun 

önce (134 puan) tarafından

Tabi canım kimselere baktirmadim Allah muhtaç etmesin.hastalikta bile koşan olmadı ama insanlar küçük çocuktan beklentiye giriyor.insanin sınırını bozuyorlar.yok işimi yapsın yok su getirsin.yok bize bırak yanımızda kalsın.

Kimse benim cocugumu yanimdan ayiramaz 

önce (6,690 puan) tarafından

niye kiz zenginler gibi evin yemeginibyaoan biri olsa temizlige bakan biri olsa bebege yardimci olacak bir abla olsa  gozunun onunde  atiyorum uc bezini biri alsa kustugunda ustunu degisse agladiginda susutursa nebilim gece uyumadiginda uyutsa falan bize sevmek ve arada sirada can sikintisindan benek bakimi kalsa . mis gibi hayat yani. oyle bir hayat olsa uc dort cocuk yapilir kilo alinsa bile verilir bu rahat yasamda😂😂😂

Basjasinin bakacagi cocugu niye dogurayim bacim oyle 10 tane dogurcama bi tane dogurur herseyini kendim yaparim o sekilde cocuk anneye olmasi gerek bagi tam kuramiyo benim dogdugumda annemler babanempe oturuyolaemis mesela babanem cok yardim etmis ben kucukken annemi degil babanemi severdim ve bu durumu yasayan cok cok gordum o yuzden ben istemem kendim bakarim cocuguma ev islerinde de bilmiyorum alisik degilim belki alissam iyi olur da benim evimi birileri kurcalasin istemem ay yok ben evimin kadini cocugumun anasi olcam 😂

+2 oy
önce (7,834 puan) tarafından

En küçüğü 26 günlük 3 oğlum var düzen oturdugu zaman herşey kolay oluyor ev işlerini küçüğüm uyuduğu zaman yapıyorum ben büyük oğlanlarla oyun oynayarak

Oğlan bakmasi daha zor cidden helal olsun sana canm.bnm bu oğlan uyumuyor uyumuyor hiç gündüzleri.

önce (7,834 puan) tarafından

Benimkide öyle canım gündüz uyursa gece uyumaz elbet geçer ya bu günlerde 🥰

+1 oy
önce (2,890 puan) tarafından

Ilk 1ay zorlu geciyor ama 1ay sonra duzen otutturursan canim hersey yolunda ilerliyor gayet.tek basina 3cocuk buyuttum nerdeyse

Bir günü diğerine uymuyor canm.bu aralar uykusuzluk sorunu yaşatıyor.

önce (2,890 puan) tarafından

Ah bilirim canim bunlari cok zor gercekten ama emin ol cok uzun surmez gecicek

İnşallah inşallah.

+1 oy
önce (3,726 puan) tarafından

Aynen tamamen böyle geçiyor. 3.5 yaş ve 8.5 aylık 2 kızım var. Sabah kalk değiştir wc götür  yedir icir oyna derken bütün gün onlarla ilgilenmekle geçiyor. 

Şuan rahat mı peki? İki kardeşi yalnız bırakmakta sorun.gecende besikteki bebeğe vuruyordi.oturtmaya çalışıyor falan.

Tabi daha rahat birde benim ikinci kızım kolikti 6 aylık edene kadar sürdü . 6 ay edene kadar ömrümden ömür gitti.  Şimdi daha iyi . Oturmaya başlasın sende rahatlarsın. 

+1 oy
önce (2,875 puan) tarafından

İyi kötü bir düzen oturuyor,  aynı yollardan geçtim ve gerçekten çok bunaldim,  kendim için neredeyse hiç birşey yapamadım. Şimdi küçük 7.5 aylık. Tek çocuk kadar rahat değil ama bir düzen sağladık. Kendilerini doyuracak , wc'ye gidebilecek yaşa gelmeden tam rahat edemiyorum. Bunun yanı sıra iki çocuk harika. Hele onlardaki kardeş sevgisini gördüğümde dünyalar benim oluyor. Sağlık olsun gerisi geliyor 

6/7 aylık olunca daha rahat olur diye düşünüyorum ilk aylara göre.cunku ilkinde rahatlamıştım biraz daha.

önce (581 puan) tarafından

Bunlar benimde hayalim di gunleri saya saya 6 ay ettik kizim kolik ti 10 saaat kesintisiz aglardi asla uyumazdi hicbir sey degisnedi Benim kizimda ve artik degisme ümidimi kaybettim 

Zeyneb34 kızın ne kadarlık..ikinci kızım kolikti 6 ay sürdü tam ama 6 aylık olduğunda bitti. En uzun kolik 1 sene sürüyormuş. Acaba alerjisi veya başka bir şeyi olabilir mi belki başka bi şeyi vardır. Kolik teşhisi doktor mu koydu

Benim kızımın bir aylıkken başladı 3 saat ile 10 saate çıktı Sonra ben 2 aylıkken alerji diyetine girdim sonra kızımın ağlaması kesildi yani kolik ağlaması kesildi ama ben aylardır balık patates ve zeytin ile besleniyorum Yeni Yeni kuzu eti yemeye başladım ama kızım hala huy suz akşama kadar kucakta gece gündüz uyumuyor mızmız

Suan 6 aylik oldu iste

+1 oy
önce (488 puan) tarafından

Benim büyük 2 küçük 45 günlük.havalar ısındı büyüğü balkona atıp oyuncaklarını döküyorum küçükte yatınca yapıyorum işimi.bende tekim Artı öğlen yemeği akşam yemeği de eşime yapıyorum.zamanla  düzeliyor herşey

+1 oy
önce (1,462 puan) tarafından

e bi süre öyle geçecek zaten. ev işi yapman için 2. bir yetişkinin sana yardım etmesi lazım.

benim ikizler var. 2 yaşındalar hala ev işlerimi tam kapasite yapamıyorum. bebekken daha da zordu.

önce (13,962 puan) tarafından

Ah hayallerim😍

İkiz bebekler

Sorup duruyorum Eşim olacak ayı ya sülalende ikiz doğuran var mı diye bu ara sardım İkiz bebek hayalına🌹

benim yok da eşimin genlerinde var. eğer genlerinizde yoksa ve illa istiyorsan tüp bebekle deneyebilirsin

Maşallah Allah bağışlasın sağlıcakla büyütün

Tüp bebek işine sıcak bakmaz benim ayı

Hayırlısı olsun

yani bana sorarsan keyfe keder girilecek yol değil zaten. dışardan göründüğü gibi yaptım oldu şeklinde ilerlemiyor süreç. herkesin hakkında hayırlısı olsun

Tabii çok haklısın canım söylemesi kolay bakan bilir

Çok şükür bir oğlum bir kızım var 18 ay var aralarında büyük olan üçe girecek inşallah

İki tane daha erkek çocuk isterdim ikiz olsun 

Hepinizin hakkımızda hayırlısı olsun🌹

yok ikiz yine olsa yine isterim onu demek istemedim. çok şükür çocuklarıma... tüp bebek keyfe keder girilecek yol değil. hani sağlık sorunu olunca iyiki var bilim, tıp ama ikiz olsun diye tüp bebek ben olsam yapmazdım yani. zor bi yol

Haklısınız 👍

Hayırlısı olsun yine ard arda olabilir en azından o şansım var 

Hepimizin evlatları bağışlasın 

amin amin. Allah sağlıklı hayırlı ömürler nasip etsin

+1 oy

Allah bağışlasın canım analı babali büyütsün

Şanslısınız büyüğüünüz kreşe gidiyormuş en azından

Stres yapmayın kırık çıkınca vakit geçince kendiliğinden düzen oturacaktır ilk başlarda illa zorluk olacak

Benim de kızım 18 aylıktı oğlum doğduğunda kendim baktım bir gece bile yanımda bak kalan olmadı şimdi kızım üçe girecek Doğum gününü bekliyorum ben de kreşe yollamak için

Biliyorum zor her şeye yetişmeye çalışıyorsunuz ama ev işlerini kalan şeyleri pek takmayın çocuklarınızın tadını çıkarın onların ihtiyaçlarını yetişmeye çalışın yeter zaten iki uç aylık olunca küçük Bir düzen oturtmuş olacaksınız

Cennet gibi kokuyordur o şimdi hiçbir şey düşünmeyin tadını çıkarmaya bakın♥️💐

önce (96 puan) tarafından

Bir tatlı bayan gordum burda♥️😌

Nick değişen eskilerden ♥️💐

Ma chérie ♥️

Ma bella ♥️🌹

0 oy

3 cocukla yurt disindayim evi hic sorma bebek hic uyumuyor bir saat bile uyumadim bugun basim çatliyor 6 bucukta tamamen uyandi gece Boyle yorgun gunduz de okul kapilarinda bir onu al bir onu al saatlerce yuruyom sogukta bebek arabada  durmuyor kucagima aliyom bir yandan onu tasiyom bir yandan bebek arabasi süruyom hicbir desttek yok esim bile durmuyor diyor bahane hazir yardim etmiyor 

Allah yardımcın olsun.bnm büyük servisle gidip geliyor.indir bindir kanguru kullanıyorum.

Bu ulkede servis çok yok herkezin arabasi var ama malesef benim ehliyetim yok

0 oy
önce (1,444 puan) tarafından

İlk yıl çok zor geçiyor evet. Büyük olan ihmal ediliyormuş gibi geliyor anne yüreğine. Evle genellikle ilgilenemedim. Yemek yiyip duş alabildiysem şükrettim😊 ama şimdi hepsi geride kaldı. Oğlum 4 kızım 2.5 yaşında. Her şeyi birlikte yapıyoruz. 3. Kardeş yolda

Üçüncü isteyerek mi oldu? İkinciyi de istemeden oldu.ucuncu plansız olursa diye korkuyorum.

Tam büyudukten sonra ayni eskiye dönmek cok korkutucu oluyor artik😭

önce (1,444 puan) tarafından

Evet 3. De planda yoktu 2. De. Allah nasip etti bi şekilde altından kalkıyorsunuz Rabbim yardım ediyor. İlk 3 ay baya zordu sonra yavaş yavaş biraz rahatladım.

0 oy
önce (3,702 puan) tarafından

İlk zamanlar düzen oturana kadar huni ile gezindim 

Şimdi daha rahatım çok şükür 

Gurbette tek başıma büyütüyorum 

Büyüdükçe daha rahat oluyor canım 

Senin büyük beben kreşe gidiyor ne iyi

Benimkisi evde bana sarıyor sürekli 

0 oy
önce (58 puan) tarafından

Geri kalan islenleride eşiniz destek vermeli benim 1 tane yeni dogan bebegim 2 aylik gun içinde dediğiniz gibi onun ihtiyaçları ile geçiyor akşam olunca eşim bebeğe bakarken ben diğer işlerimi hallediyorum gecede kayinvalidem geliyor 5 saatte o bakıyor bende uyuyorum..

0 oy
önce (10,514 puan) tarafından

Ben 2 çocuğumuda kaynanamla yaşarken doğurdum.

Hem onlara baktım hem ev işlerine kosturdum yoksa çeneleri durmaz sürat asmalari imali konuşmaları bitmezdi. Bir gün kaynanam yada diğerleri çocuklarıma yemek bile vermedi. Hep kendim ztn sürekli zayıftum koşuşturmaca da. 

Kucuguk bir yaşında ayrı eve çıktım halada aynı okulları hastane veli toplantısı yemekleri kavgaları vs vs hepsi benim üstüme üstüme mal gibi hamileyim. Dizlerim bu yaşımda ağrıyor. Babaları yaniste ya uyuyo bugün evdeyide sabahın köründe küçüğü okula ben götürdüm o kdr ısrar ettim götürmedi. Prenses bir adamla evliyim çünkü isim zor

0 oy
önce (1,232 puan) tarafından

3 çocuğumu tek başına büyüten ben her şeye yetmeye çalıştım senelerce şimdi işimi ne kolaylaştırırsa onu aldım robot süpürge kurutma makinesi falan filan

0 oy
önce (8,345 puan) tarafından

Benim en büyüğü 4,5 3 çocuğum var hepside evde özellikle tamamen temizlik yapmadığım günler dinlenme vaktimde oluyor arada çok zor açıkçası ama alışıyorsun zamanla 

0 oy
önce (2,449 puan) tarafından

Bu tek başıma bakıyorum cümlesini de hic anlamıyorum başkası bakacaksın başkası çocuk yapsın zaten ben niye yapıyorum. Yetisemeyecegimi bildiğim için de 1 tanecik evladım var bana yetiyor. 

0 oy
önce (6,568 puan) tarafından

Çok normal canım. Tek çocukla akşama kadar zamanım kalmıyor kaldı ki iki çocuk çok zor. Kimseyi takma sen moralini asla bozma bu süreç geçici bir süreç bunu unutma. Bir kaç sene sonra istesende bu zamana gelemezsin o yüzden dolu dolu geçir ev iş boş ver 

+1

Kesinlikle öyle ♥️

önce (6,568 puan) tarafından

♥️♥️🌸🌸🌸

0 oy
önce (811 puan) tarafından

İki çocuğum var. Biri 2 buçuk yaşında. Biri 5 aylık. Bu zamana kadar hep tek baktım. Sağ olsun eşim işten geldikten sonra yardımcı oluyor az da olsa.. Ev işlerini yapabildiğim kadar yapıyorum artık. Linç eden de etsin. Valla yazdan beri eve villada sürmedim. Sadece süpürüyorum. Zaten çok eşyam yok olanın da tozunu alıyorum o kadar. Yemek konusu da ramazan var diye zorlanıyorum illaki iftara yemek çıkması lazım. Ama normal zamanda o kadar kasmıyorum. Yoksa başka türlü olmaz. Ha kasmıyorum diye de hiçbir şey yapmıyor değilim. Akşama pertim çıkıyor. Ev bulaşık çamaşır yemek kafayı yiyorum. Çocuklar hep zor zaten. Uyumazlar büyüğü yemez. Kendime vakit kalmıyor. Hâlâ kaşımı almadım kaç gün geçti kaşım birleşmek üzere 😂 3-4gündür duş alıcam alıcam dedim durdum alamadım. Her gece pertim çıkıyor saat 1 gibi uyuyorum zaten. Bugün Bi bakmışım adet oldum hiç sevmem öyle duş almayı ama mecbur alıcam yoksa koktum artık 😂😂. Diyeceğim şu ki aşırı zor geçiyor. Ama geçiyor. Çoktan biri 2 buçuk oldu biri daha dün doğdu gibi ama 5 ayı bitti bile. 

0 oy
önce (4,686 puan) tarafından

Ilk 3 4 ay oyle sonra duzen oturuyo. Ev isi vs dusunme suan gunu kurtar yoksa kendini hirpalarsin sadece.

İlgili sorular

+4 oy
9 cevap 174 göst.
+1 oy
16 cevap 213 göst.
24 Aralık 2024 Diğer kategorisinde eskiprofl (74 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 463 göst.
11 Nisan 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 80 göst.

Kategoriler