Cumartesi günü pişirmiştim bir kısmıyla yoğurt yaptım bir kısmı da duruyor birşey olmuş mudur marketlerde ki sütler gibi uzun süre gitmez herhalde diye düşündüm ama bilemedim sizce ne yapmak lazım kullanılabilir mi
tencerede olunca çabuk bozuluyor bence. ben şişelere doldurup rafa diziyorum 1 hafta 10 günde bitiriyoruz. son zaman ısıtırken dikkat ediyorum kesilmiş mi diye ama kesilmiyor öyle çoook uzun bekletmezsem. genelde 1 hafta olduysa küçük bi cezveye alıp azıcığından bakıyorum kesilmediğine emin olunca puding yapıyorum
Şuan da tencerede değil de plastik saklama kabında duruyor birşey olup olmadığını nasıl anlarım ki
yarım çay bardağı kadarını minik bi cezveye koy kaynat. kaynadığında kesilirse bozuktur. kesilmezse sağlamdır. kesilirse zaten bariz farkedersin lor peynir gibi oluyor ve tadı çirkin oluyor. bu arada kesik sütten de peynir yapılabiliyor. ama ben sevmiyorum
Çorba için kullanacaktım tereddütte kaldım o şekilde bir bakayım inşallah çok teşekkür ederim ❤️
Isıtın kesilecek mi bir bakın ama bence çok olmuş 2-3 günde bozuluyor benim süt. Köy sütü alıp kaynatiyorum 3. Gün kesiliyor. Sizin 5 günü geçmiş
Evet bende o sebepten emin olamadım bozulmuşsa da yapacak birşey yok 🥹
Bidahaki sefere kullanacağın kadarını ayır geri kalanını pet şişeye doldurup buzluğa at hiçbişey olmuyor o zaman aylarca beklese bile
Çok teşekkür ederim öyle yapmak daha mantıklı olur
Eksik yazmısım bu arada soruna gelirsek evet bozuldu pişirilen süt en fazla 1 gün durur dolapta 2.günü bakteri üretip bozulmaya başlar
Yaa bir dahaki sefere dikkat ederim inşallah 🥹
Azcık kaynat bak bakalim canım kesilirse kullanma
Bozulmuştur diyende var bilemedim öyle bi deneyecem sanırım abla
Yok yok sen az bir şey koy cezveye bak bakalım eğer kesilirse dökersin zaten
Teşekkür ederim abla ❤️🌸
1,493,917 soru
24,407,605 cevap
350,658 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın