+2 oy
231 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (33,389 puan) tarafından

Cumartesi günü pişirmiştim bir kısmıyla yoğurt yaptım bir kısmı da duruyor birşey olmuş mudur marketlerde ki sütler gibi uzun süre gitmez herhalde diye düşündüm ama bilemedim sizce ne yapmak lazım kullanılabilir mi 

4 Cevaplar

+1 oy
(1,964 puan) tarafından

tencerede olunca çabuk bozuluyor bence. ben şişelere doldurup rafa diziyorum 1 hafta 10 günde bitiriyoruz. son zaman ısıtırken dikkat ediyorum kesilmiş mi diye ama kesilmiyor öyle çoook uzun bekletmezsem. genelde 1 hafta olduysa küçük bi cezveye alıp azıcığından bakıyorum kesilmediğine emin olunca puding yapıyorum

(33,389 puan) tarafından

Şuan da tencerede değil de plastik saklama kabında duruyor birşey olup olmadığını nasıl anlarım ki

(1,964 puan) tarafından
+1

yarım çay bardağı kadarını minik bi cezveye koy kaynat. kaynadığında kesilirse bozuktur. kesilmezse sağlamdır. kesilirse zaten bariz farkedersin lor peynir gibi oluyor ve tadı çirkin oluyor. bu arada kesik sütten de peynir yapılabiliyor. ama ben sevmiyorum

(33,389 puan) tarafından

Çorba için kullanacaktım tereddütte kaldım o şekilde bir bakayım inşallah çok teşekkür ederim ❤️

-Reklam-
+1 oy
(2,822 puan) tarafından

Isıtın kesilecek mi bir bakın ama bence çok olmuş 2-3 günde bozuluyor benim süt. Köy sütü alıp kaynatiyorum 3. Gün kesiliyor. Sizin 5 günü geçmiş 

(33,389 puan) tarafından

Evet bende o sebepten emin olamadım bozulmuşsa da yapacak birşey yok 🥹

+1 oy
tarafından

Bidahaki sefere kullanacağın kadarını ayır geri kalanını pet şişeye doldurup buzluğa at hiçbişey olmuyor o zaman aylarca beklese bile

(33,389 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim öyle yapmak daha mantıklı olur 

tarafından
+1

Eksik yazmısım bu arada soruna gelirsek evet bozuldu pişirilen süt en fazla 1 gün durur dolapta 2.günü bakteri üretip bozulmaya başlar

(33,389 puan) tarafından

Yaa bir dahaki sefere dikkat ederim inşallah 🥹

+1 oy
tarafından

Azcık kaynat bak bakalim canım kesilirse kullanma 

(33,389 puan) tarafından

Bozulmuştur diyende var bilemedim öyle bi deneyecem sanırım abla 

tarafından
+1

Yok yok sen az bir şey koy cezveye bak bakalım eğer kesilirse dökersin zaten

(33,389 puan) tarafından

Teşekkür ederim abla ❤️🌸

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 250 göst.
13 Şubat 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Syma (970 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 322 göst.
13 Mart 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Vesile hakan (874 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 100 göst.
8 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 385 göst.
22 Mart 2021 Diğer kategorisinde Aygün24 (1,346 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,493,917 soru

24,407,605 cevap

350,658 kullanıcı

...