Kızlar üç gün önce kaynanamgili ve eşimin anneannesi dedesini yemege cagırdım iftara neyse menüyü sayayım terbiyeli tavuk corbası
Etlı nohut yemegı
Pilav
Salata
Sarma
Ben göğüs etini hasladım tiftikleyip pilavın üzerine koydum but haslayıp tavuk çorbasında kullandım neyse az önce kaynanam bana sey dedi esjm için cimrilik mi yaptı sana para vermedi mi ben utandım et azdı diye bizde sey yapılır dedi pilavın üzerine direk tavuk parçaları pişirilir konur but kanat vs neyse işte Allah'tan diğer yengeler davetli değildi görmediler dedi ki ben onların yemeğini de gördüm kırmızı et bile yoktu yemeklerinin içinde tuzlu falandı ayrıca yok dedi işte ben sana laf gelsin istemem dedi eltim içinde ki eltimi hiç sevmez işte akrabaları gelmiş bir gün yemeğe işte yemekleri cok güzelmiş ondan bahsetmiş kadın kaynanama ay moralim bozuldu ben geceden o kadar hazırlık yaptım yani daha napayom ben annemden ya da gittiğim misafirliklerde öyle gördüm göğüs eti tiftiklenir konur pilava sen onlara uyma dedi ben sen iyiliğin için diyorum dedi
zikkimin kokunu yesin begenmeyen kisi. ugrasmis hazirlamisin zehir olsa yenir yani ne olacak
Evet yani tatlısına kadar koydum kaynanam iki kızıyla bi corba koyamadı önümüze hazır corba koydular ben terbiyeli tavuk corbqsı yapmışım esım hiç aksi bişry demedi hani yemekler söyle böyle diye
yani guzel olmayadanilir bende annemleri cagirdim gecen ortaya firin makarna yaotim besmel sislu guzel olmamis yani ben kendim begenmedim zaten😂napayim yani oleyimmi:) olmamissa olmamistir:) cocostar pasta yaptim pudrasekerini unutmusum tadi eksikce olmus napim yani ole bole yendi sonucta
Güzel olmaktan ziyade eti niye tiftiklediğime takmıs kafayı ben öyle yapmak istedim yaptım yani napayım bence herkes begendi o begenmedi
Diyemedin mi anne misafir umduğunu değil, bulduğunu yer diye. Açın halinden anlamak için oruç tutuyoruz, ama akşam soframız da mükemmel. Bu nasıl bir iş ben anlamadım. Sen sıkma canını.
Yani kötü bişey olsa esım bana ilk basta derdi tatlısına kadar yaptım kaynanam iki kızı var koca bizi cagırdıklarında hazır corba yaptılar yani eşime herkes gidince yemekler güzeldi dedim aksi bisey demedi dedim anneannnen corbamı cok begendi
kaynanan cayir cuyur kiskanmis senin yemekleri
Bende öyle dusunuyorum jshshshshwh yoksa öyle olsa bile denecek sey değil tertemiz hazırladım sonuçta elle yemek ostemeyebilir tavuğu ondan tiftikledim
Ya birde biri bişey dese gelse söylese haklı derim demektir genel begenimemiş ki sımdk aklıma geldi kaynanam tabaklarını sildi süpürdü o nasıl beğenmemek aksam esımjn ağzını arıcam ama bu konuyu demıcem sadece o gün yemekler güzeldi dimi diye ne dicek
tamam da ister tiftik yaparsin ister kup kup yaparsin ister but but koyarsin hangi devirde yasiyoruz barbar gibi elimizde mi yicekmisiz eline saglik bosver zikkim yesin
Evet bende onu dedim misafirlik bu ele alıp yemek istemeyebilir ya ayrıca kaynanam ilk defa benim pilavı yemiyor ki bu sekıl ben hep böyle yaparım neye taktı kafayı anlamadım bir yemek yapma seklime karışmadığı kalmıştı onu da yaptı kdkdks insanın hevesini kaçırıyor bir daha geri insan cagıramasım gelmiyor
Sanki kıskanmış senin yemekleri 😂😂 kaynana değil mi anam ne yapsan yaranamiyorsun 😂
Evet ya ben bi aferin bekliyordum cay bardaklarına şekere kadar tepsilerimi hazırladım ama yaranamıyon anam
Bazı insanlar kendileri için değil başkaları için yaşar boşver duyma beğenmeyen evime gelmesin de kapat konuyu
Yani hani yaslı insanlar gelenler dede anneanne zannetmiyorum ki sey desin tavuk azdı diye bunu diyen kaynanam bizi iftara cagırdı hazır iki kızı bir kendisi uc kadın hazır corba yaptılar Allaha havale
Kişi hiçbir zaman kendinde kusur aramaz başkalarında kusur bulur hiç duyma
Ebet hiç takmıyorum ben o hazır corbayı gördüm sok oldum hadi ben neyse esımjn halasınıda davet etmıstı ben utandım birde bana diyor ben cok utandım et azdı asıl ben utandım sen hazır corbq koydun ben en azından emek verdim
Onada aynen böyle söyle o zaman susar
İşte kaynana ben dersem haksız olurum esıme beni kötü gösterir hazır corba muhabbetide görümcem sahur yapmadan orucluymus ondan yorgubmus yapamamış bende dedim keske bana deseydiniz ben corba yapardım diy eha iyi niyetimden
Kaynanangilin ailesi fakir mi
Hayır yani kendileri bizi iftara cagırdı iki kızı var bir corba yapamıslar hazır corba yaptılar
Yok canım hani senin sofranı zayıf bulmuş beğenmemiş ya acaba dedim ramazan demek yemeklerimizi muhtaç olan kişilere paylaşmak açın halinden anlamak demektir ya dedim acaba durumları yok yiyemiyorlar da kaynanan o yüzden mi senden daha iyi yemekler bekledi öyle düşündüm demek ki gözleri aç yazık. Keşke yaptığımız ibadetlerin anlamlarını bilerek yerine getirsek . Ayıp etmiş ilk o nimetleri veren Allah a sonra o nimetlere sonra emek veren sana boşver inan can sıkmaya değmez .
Evet ama insan üzülüyor mesela pialvıma yerken tuzsuz dedi o an yemegın üzerinde bende olabilir dedim ki kendileri tuzu hiç sevmez neyse anneanne hemen corbq cok guzel dedi bayıldı hani daha ne bekliyorlardı anlamadım takmış niye but kanat seklinde koymamısım herkesin bir yemek yapma tarzı var sen öyle koyarsın ben tiftiklerim azda değildi bir bütün göğüs eti koydum
Oruç oruç zıkkım yesin de denmez ama Allah a havale et evet kırıcı bir durum çokta üzülme yani sürekli takarsan kendine edersin karşı tarafa değil sende cevap verseydin
Bende dedim biz öyle yapıyoruz ben gittiğim misafirlikler de de öyle gördüm yok sen onlara uyma bize uy onlar laf yapar biliyorum sana laf gelsin istemem dedi
Bir daha çağırmam sen de utanmazsın de geç. Ne takıyorsun kafaya.
Ay öyle dersem olay cıkarır beni rezil eder kocamın karsısında haksız cıkarır oysa ben ne umutlarla cagırmsıtım ilk defa anneanne dede geliyor diye evimize bence herkes memnun kaldı kaynanam kalmadı
ozaman anne olup başında durup iyisini gösterseymiş. erken gelip yapmana yardım etseymiş. yok misafir gibi takılacaksa da karışmasın yani
Ya ben oğlanı gönderdim baktı gorumcemde salatayı yaptı Allah var ama kaynanamın eli lezzetli değil yemek yapmayı bile unutmuş olabilir cunku her eyi görümce yapar
e ozaman ne konuşuyor :) otursun yesin ne buluyorsa
Kaynanan BOŞ YAPIYOR asla onu dinleme kimse kimsenin yemek yapma şekline uymak zorunda değil herkesin farklıdır yemek yapma tarzı kaynanan dedikoducu birisi anlaşılan herkesin arkasından her şeyi diyebilir uzak dur samimi olma önüne geleni yemeyi bilmeyen insandan ne köy olur ne kasaba üstüne bir de laf etmiş bir daha çağırmazdım
Kıskanç sanırım biraz onunda etkisi var bir de dediğim dedik birisi olabilir benimki de öyle ama ben dinlemiyorum kestirip atarım her zaman 🤭😁
Evet dediğim dedik bende takmam kestirip atarım hatta o öyle deyince konu kapansın diye elimden geleni yaptım tamam dedm geçtim ya esım bişey eksik gedik olsa kesin derdi dobradır ya da kötü olsa ve kaynanam defalarca yedi benim bu sekil tiftikli elimi bende ona sasırdım
Bilerek yaptığı bariz belli işte uzak duracaksın çok konuşmayacaksın kendi kendine çıldırsın
Valla aynı apartmandayız uzak durmak için cok uğraştım ama insana yapısan cinstenler
Ayy aile apartmanı mı Allah sabır versin bacım pek diyecek birşey yok o zaman 🥴
Kaynananin yorum yapmasi sinir bozucu misafir umdugunu degil buldugunu yer ama ben de misafir agirlasam tavugu ayri pisiririm gogus yerine baget falan alir soslu yaparim sanki mqnunde eksik gibi ha durum yokdur vaktin yoktur imkanin kisitlidir olabilir
Yok millet laf edecekmiş Allah'tandır anneannenin gelinleri yokmuş görseler dedikodu yaparlarmıs ben onları biliyorum dedi ben onların yaptığı yemegıde gördüm ben gayet güzel agırladıgıma ınanıyorum
Canim senin icine sindiyse bosver yani begenmeyen de gelmedin zaten bak brn musafirimi dort dortluk agirlamak isterim hazir bisey kullanmam corbasindan tatlisina mezesine ozenerek hazirlarim ama diyelim ki hazirlamadim bunu gelrn misafirim lafini yaparsa brnde bi daha evime sokmam kim olursa olsun oyle insan herseye bakar temizligine duzenine illaki de bi kusur bulur yani
Valla sadece kaynanam laf yaptı bende bunu anlamadım benim yengem kötü yemek yapsa bile annem kalkıp demez yüzüne böyle bişey
Yani ben dusundum simdi kaynansnin yerinde olsam bu sefer hadi diyelim gelinim eksik yapmis yanlis bisey yapmis neyse ne bi sonraki misafirinde ne hazirlican diye sorardim bende sunu yapiyim der kendim gotururdum boyle yapsa daha iyiymis
Gözünü sevdiğimin orucu fakir fukaranın halinden anlamak yoku bilmek için değil mi arkadaş sofra kurulmuş önüne yemek koyulmuş birde yemek beğenmiyor la havle. Sinir oluyorum böyle insanlara gerçekten yerinizde olsam ben senin iyiliğin için konuşuyorum dediğinde orucun özünü hatırlatır bende senin iyiliğin için konuşuyorum derdim
Ya inan diyemedim bir sey kal geldi bana su an aklıma geliyor diceğim seyler tamam evlendiğin aileye uyum saglarsjn edersin de yaptığım yemeğe bari karışma seninkinden bin kat iyiydi ya
Zıkkım yesin o zaman
İşte insan diyemiyor bunu cok alındım valla birde ben 5 yıllık gelinim asırı asırı tecrübem yok art arda iki bebem oldu bu benim kıncı iftar cagırısım
Aman zaten Kaynanalar birşey beğenmez kendi yemeklerinden başka benim kaynanada öyle ben yaparım yemeği isteyen yer isteyen yemez hiç umrumda bile olmaz
Bu iftar yemegine gelenler iftarını açmak için mi geliyor yoksa ne yemek yapmış acaba diye mi geliyor.senin yerinde olsam seneye iftara aslaaaaa cagirmam
Sen de şey deseydin bizde de hazır çorba koyulmaz el emeği yapılır koyulur. Güzel lafı çakmış olurdun
Ay terbiyesiz derdi kaynana değil mi kocama sikayet ederdi birde ben sana tek diyim dedi kimse yokken
Ben başkasının evine gidipte yemek güzel değildi şu yoktu bu yoktu veya temiz değildi denilmesinden hiç mi hiç hoşlanmıyorum hele ki bu bir de iftar yemeği ne ayıp bulgur pilavı pişirip koysa bile mübarek bu günlerde lafı olmaz olmamalı diye düşünüyorum benim kayinvalidem de gittiği yerlerde şunu yapmamıştı bunu yoktu der eleştirir ben hiç mi hiç hoşlanmıyorum bu durumdan gittiğim yere de zahmet vermemek için hiç hazırlığa gerek yok çaya gelicem derim ben yemeye içmeye değil hoş sohbete gidiyorum keşke ağzının payını verseydiniz
Ay içimde kaldı ama bu gazla gidip bişeyler dersem kendimi tutamam tartışmaya döner az önce abimin esıyle konuştum hatta en son beni yemege cagırmıstı o ağzını aradım sen pilavın üzerine but mu koymustun yoksa tiftiklemiş miydin o da tiftiklemıstı bu kadın dünya görmeıs saban gibi herkes butu eline mi alıp yesin
Ya iki türlü de olur sen nasıl istersen öyle olur ben bazen haslar üstüne diderim baktım kızartma canım çekiyor yanına tavada kizartirim keyfi bir durum yani
Bu biraz yemek kültürü ile alakalı. Mesela benim annem ve babam için et/tavuk olmayınca yemek yok gibi algılıyorlar. Öyle yetişmişler. Damak tatları bunu istiyor. En basit yemeği bile koysan et/tavuk olunca harika yemek gözüyle bakarlar. Mesela misafir çağırsam, döktürsem annem yine der et hani diye. Asla kötülüğünden demez, ama ister. Sizin de kayananız bu şekilde düşünmüş olabilir. Et tiftiklenince az gelir göze(kemiksiz oluyor diye). Art niyetle dememişse eğer, ben tamamen yemek kültürüne bağlıyorum.
Evet art niyetli değil ama kırıldım bunu dicem ben cok emek gördüm hani anneanne dese ya da gelinleri hiç takmam acık arıyor eleştiriyor begenmese çağırmam bir daha birde eltimin yemeklerini övüyor aradan e dicem sen etin azlıgını değilde bence direk yemeklerini begenmedin
O an dememişseniz, şuan ağzınızın tadını kaçırmaya gerek yok. Kötü niyetinden eminseniz bir dahakine ona göre düşünür, hareket edersiniz. Biri yemeğime şöyle böyle dediğinde ben böyle sevdiğim için bu şekilde yapıyorum diyorum. Demişliğim de çoktur. Siz elinizden geleni yapmışsınız, içiniz rahat olsun. Dış yorumları çok takmaya gerek yok.
Herkz et yiyecek diye bir kaide yok canm allah ne verdiyse o . Dua etsin oruçluyum yoksa saydırırdım şuan kaynanana
Sakin ol şampiyon 😂 dur ben oruçlu değilim sayarım senin yerine 😂😂
Say say hanımıma bak sen önüne yemek konulmuş bide beğenmiyor 😂
Yani ev senin yemek senin tercihin bence gayet yeterli daha ne olacakmış Allah bin bereket versin . Seni beğenmiyosa kendi daha güzelini yapsın çağırsin
En güzeli hiç çagirmamak bu zihniyete sahip insanlari onemli olan birlikte olmak bi sofraya oturmak. Durumu olmayan insanda olablir boyle laf soylenmez edepsizlik etmis tavrini koy canm sınırını asana haddini bildirmek lazm
Ramazan açın halinden anlayalım diye var ama birçok insana ders olmuyor maalesef. Gene şükürsüz insanlar
1,507,866 soru
24,611,995 cevap
364,119 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın