Merhabalar Hanımlar menü yeterli mi fikir verir misiniz
#
Fırında tavuk
İçli köfte
Pilav
Mevsim salata
Mercimek çorbası
Soğuk olarak Ayran çorbası
Tarator
Tatlı da şekerpare düşünüyorum.
Gayet iyi ama soğuk olarak ben yoğurtlu meze yapardım.
Yoğurtlu tarator yapacağım işte, ekstra başka bir fikir verirseniz o da olabilir
Gayet yeterli canım ellerine sağlık
Yeterli mi yoksa sulu yemek de olsa mı bilmiyorum eşim kuru menü ggördü de 😵💫
Çok beğendim canim
Teşekkür ederim
Sanki sulu bir şey istiyor gibi ama emin olamadım
Ya ben de bilemedim kişi başı servis yapmayı düşünüyorum herkesin tabağına pilavı içli köftesi tavuğu yanında da sıcak ve soğuk çorbası. Yani eğer sulu bir yemek yaparsam soğuk çorbayı menüden çıkarırım ama bilemedim
Tavuğu patrtesli yap bence
Patatesli yenmiyor teşekkür ederim
Ramazanda acken bu enerjiyi nasıl buluyorsunuz yaa yemek yap hizmet et zor
Şu an bir haftalık tatilde olduğum için misafirlerimi bu zaman diliminde ağırlamak istedim ama oruçluyken de gayet güzel ağirliyabiliyoruz elhamdülillah enerjimiz oluyor 🤗
Yanına güveçte mi eklesen acaba canım
Bilemedim güveç mi eklesem:/
Bide herkes mercimek yapıyor yapma valla bıkkinlik geldi ezogelin yap bi değişik versiyonu en azindan:)
Bizim erkekler içmiyor maalesef
Ya menü güzel bence . Ben de aynı denecek kadar buna benzer bi menü düşünmüştüm ve kuru gibi sulu yemek istiyor gibi gelmişti kendi menüm 😀 sizde öyle tereddütde kalmışsınız ah biz kadınlar 😂 kurufasulye yap mademki birazcıkda ama kalacak işte kalacağını bile bile de insan nasıl yapsın
Evet kalacak diye düşünüyorum ben de ama yapmasam mı yapsam mı bilemedim
Gayet doyulur aslında bu menüyle yani.
Yanında içecek vereceksen sulu bi yemeğe gerek yok ziyana israfa girer
Yapacağım galiba nohut yemeği
Tamam için nasıl rahat edecekse 😊
Bence soğuk çorba fazla . Diğerleri iyi
Soğuk çorba iptal etli nohut yapacağım
Sadece mercimek çorbası değiştir bence
Büyün iftar menülerinde mercimek çorbası her yerde aynı baydı valha 😂
Mercimek çorbası dışında çorba sevmiyor bizim erkekler:)
O zaman devam mercimeğe yapacak birşey yok 😂😂😂
İftara misafir almaya korak birisi tek benim galiba 🥹🥹🥹🥹🥹🥹 yetişmez diye yapabilir miyim diye
Bu arada menü güzel bacım
Akşamdan basla daha kolaylık olur mesela tatlıyı mezeleri aksam yap sulu yemeği de aksamsan yap dinlenince lezzetli olur sabahada pilavini arti tavuk et ne yapcaksan yaparsin yetişir
Şöyle ki ben de tatlımı temizliği falan bir gün öncesinden yapıyorum ertesi gün erken kalkıp önce etlerimi haşlıyorum sonra tavuğumu soslayıp dolapta bekletiyorum iftara yakın fırınlıyorum salatamı gün içinde yapıp dolaba atıyorum iftara yakın sosluyorum böylelikle kolay oluyor
Soğuk ayran çorbası yerine sulu bir yemek yapabilirsin canım
Öyle karar verdim teşekkür ederim soğuk çorba yerine nohut yemeği yapmaya karar verdim
Servis ederken hepsini bi tabaga mi koyuyorsunuz mesela tavuk , pilav icli kofte hepsi tekte mi yoksa da bütün yemekler ortaya herkes dilediği kadarını mi aliyor tabagina? Hersey ortada olunca cok karişik geliyor da bana ben öyle yapmıyorum
Servis ederken pilav içli köfte tavuk tabakta olacak etli nohut çorba ayrı kaselerde salatalar tarator ortaya
Sulu yemek varken corbaya gerek varmıdır ki masa cok karişik olur yine kase kase guzel durmaz gibi
Biz de her gün yemek öncesi illaki iftar sofralarında çorba olmalı
Zaten öyle dolu dolu kase değil birer kepçe koyuyoruz ki o çorba ile oruç açılsın
Oooo daha ne olsun Allah bereket versin eline sağlık
Bence tavukla icli kofte çok kuru kaldi. Tavuk pilavdan once bi kuru fasulye güzel olur ardindanda pilav tavuk yeterli yani biraz kuru geldi bana. Tarator yerine havuclari dilim dilim dograyip zeytinyaginda kavurup üstüne kekik guzel bir meze oluyor. Yogurtlu olarakta mor lahana tercih ederek menuyu zenginlestirebilirsin. Gorsel olarakta renk katiyor. Benim onerim bu sekilde
Bence 2 çorbaya gerek yok ayran corbasi yerine içecek olarak ayran ikram edin yeterli
1,445,544 soru
23,748,442 cevap
314,627 kullanıcı