+1 oy
361 göst.
Diğer kategorisinde (394 puan) tarafından

Fitrenizi tek bi kişiyemi veriyorsunuz yoksa bölüyormusunuz bi kaç kişiye dahadamı dağıtıyorsunuz. Ben ananeme veriyorum dedemle ninem 2si yaşlılar kirada oturuyor aldıkları maaş kiralarına yetmiyor bile

16 Cevaplar

+6 oy
(646 puan) tarafından

Ama canım usul ve furuya verilmiyor fitre ve zekat yani kişi annesine babasına dedesine ananane ya da babaannesine veremez ayrıca kendi doğurduklarına da veremez ananaenlere verdiğin fitre değil sadaka olarak geçerli oluyor maalesef

(646 puan) tarafından

bu arada ben iki kişiye verecem sanırım

(53,494 puan) tarafından
+1

bende anne diye okudum ilkten ananeye veriliyor mu yazacaktim  kesin bilmedigimden sustum

(867 puan) tarafından

Veraa yorumların bu ara dikkatimi çekiyor ne kadar güzel ilminin zekatını veriyorsun rabbim razi olsun. 

(646 puan) tarafından

nuray kardeşim teşekkür ederim gurbette medreseye gidemeyince burayı buldum elimden geldiğince yardım etmek istiyorum o yüzden. hem benim bebekte uyumuyor mecbur ayaktayım hep 🥲

(867 puan) tarafından
+1

MaşaAllah la havle vela kuvvete illa billah desene mücahidesin sen de ♥ cihada çıkmışsın. Rabbim medrese de nasib etsin. Bebeğini hayırlı mübarek evlad eylesin.👐

-Reklam-
+1 oy
(264 puan) tarafından

Biz 20 yaşında genç kalça çıkıklığı var ameliyyat için para toplanacaktı durumları yokmuş ona verdik

(394 puan) tarafından

Allah kabul etsin 

(264 puan) tarafından

Hepimizin İnşaALLAH

+1 oy
(730 puan) tarafından

Fitre bir kişinin günlük  karnını doyucak şekilde belirleniyor. Atıyorum 250 ise bunu 100 başka birine 150 başka birine olarak veremezsin. Ama eşin kendi payını başkasına sen başkasına şeklinde verilebilir yani. Biz hepsini bir kişiye veriyoruz. 

0 oy
(7,259 puan) tarafından

Eşim fitre zekat hepsini ramazanda dağıtır o yüzden farklı farklı kişilere gider eşimin akrabaları durumları olmayanlara gidiyo 

0 oy
(53,494 puan) tarafından

bir kişiye veriyoruz paranin degeri yok zaten bolunce bir anlami kalmaz 

(394 puan) tarafından

Aynen bende o şekilde dşünüyorum oyüzden tek kişiye veriyorum

(53,494 puan) tarafından

esime erzak icin a101 den sifre verdiler dedim bir kki bisey alayım baksan da bisey yok 909 lira tuttu hani pirinç un şeker yağ degil aldiklarim ivir zivir kabartma tozu kakao falan 

(394 puan) tarafından

Aynen valla 80liraya bi dmner bile alamıyorsun karında doymuyor. 4kişiydik hepsini tek kişiye verdim bende 

0 oy
(574 puan) tarafından

Anneannene ninene fitre veremezsin sadaka verebilirsin çünkü onlara bakmakla yükümlüyüz 

0 oy
(6,323 puan) tarafından

2 senedir bu sayfadan birine veriyorum gittim gördüm elimden geldikçe de yapmaya çalışıyorum 

(1,206 puan) tarafından

Kim o canım 

(6,323 puan) tarafından

Özelden yazıyorum canım 

0 oy
(6,957 puan) tarafından

Bizde toplu dört ev ayrı arı bolusturuyoruz

0 oy
(2,314 puan) tarafından

Ben fazla fazla bir kaç kişiye verdim valla Allah kabul etsin inşallah, bu dönemde geçim Zor maalesef

0 oy
(1,329 puan) tarafından

Anneanne dedeye fitre verilmez diye  biliyorum onlara bakmak zorundayız iyice araştır boşa gitmesin amelin 

0 oy
(867 puan) tarafından

İyi de dede ve nene bakmakla yükümlüsün onlara verilmez

(394 puan) tarafından

Hayır onlara gidiyor biz onların torunuyuz ha annem veremez çünkü anesidir bakmakla yükümlü ama ben torunuyum 

(867 puan) tarafından

Torun da bakmakla yükümlü aç ilmihali bak

(394 puan) tarafından

Bakmakla yükümlü ama benim gücüm yok bakamıyorum. Bari fitre mecbur farz onu vereyim dedim

0 oy
(1,305 puan) tarafından

Bı smali bebeklere vereceğiz Allah nasıp ederse herkesin bir derdi var Rabbim mübarek Ramazan ayı şafi adıyla şifa versin 

(1,549 puan) tarafından

Smali bebeklere fitre düşmediğini duymuştum bir yerde, araştırın istiyorsanız. 

(1,305 puan) tarafından

Hoca düşüyor ihtiyaç sahibi ortada bir can var demişti 

0 oy
(4,168 puan) tarafından

Biz 1 aileye verdik 2 ailenin fitresini birlestirip. Hani tam anlamiyla birbise yarasin istedik, bir derdine derman olsun istedik

0 oy
(10,885 puan) tarafından

Fitre dediğin ne ki zaten tutar az olduğu için tek kişiye veriyoruz

0 oy
(21,905 puan) tarafından

Akrabaya verilir mi bilmiyorum ama zaten üç kuruş bir şey. Alım gücüne göre de bir şey etmiyor biz üç kişiyiz 600 TL bir aileye veriyoruz. Bundan azı da kimsenin bir işine yaramaz sanki 

(574 puan) tarafından

Çocuğa toruna anneye babaya dedeye neneye verilmiyor onun dışındakilere verebilrisin durumları yoksa

(21,905 puan) tarafından

Doğru biliyormuşum teşekkür ederim canım 

(21,905 puan) tarafından

Mesela kardeşime verebilir miyim ben 

(574 puan) tarafından
+1

Evet kardeşlere verilebilir çocuklara torunlara anne babaya dedeye nineye bakma yükümlülüğümüz olduğu için onlara fitre veremiyoruz 

(574 puan) tarafından

Bizim de akrabalarımız kızlarına veriyorlar uyanıklar annem de biz de sana verecez dedi kabul etmedim hem kabul olmaz hem de eşim öğretmen bana olmaz dedim

0 oy
(11,101 puan) tarafından

Bende bir kişiye veriyorum çünkü birkaç kişiye bölüsturemem

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 404 göst.
0 oy
32 cevap 737 göst.
12 Nisan 2023 Diğer kategorisinde !!!!FATMAAA!!!!! (7,944 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 213 göst.
24 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Berram27. (21 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 243 göst.
4 Şubat 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Birhilall (1,723 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,456,092 soru

23,892,927 cevap

321,909 kullanıcı

...