Oruç tutarkaen bir kadın iftar saatinden önce regl olsa orucunu bozması mı gerekir? Benim bildiğime göre eğer bozrsa 61 gün kefaret olarak tutması lâzım. Çünkü o günü oruçlu geçirmek zorunda. Hangisi doğru acaba ?
Sevap aynı şekilde yazılıyor ve senin hemen iftar etmen lazım 61 gün oruç kasıtlı orucunu bozanlar için geçerlidir
Zaten bozuluyor, hemen su içmek lazım ki acziyet belli olsun.
Ay ne alaka ya regl olunca bozman lazım mecburen tutsan sanki sayılıyor mu
Suyla bile olsa orucu bozmak gerekiyor. Çünkü zaten bozulmuş oluyor
Adet olur olmaz saat farketmez bozman gerekir ..
Kefaret bilerek hiçbir mazeret yokken bozunca olur .
Bilgin yanlış yani canım
Kadınlar hayız ve nifas hallerinde, oruç tutmazlar (Buharî, Hayz, 1; Müslim, Hayz, 14, 15). Daha sonra tutamadıkları oruçlarını kaza ederler..
Kadın oruçlu iken adet olursa 3 sevap birden alır adet olursa hemen orucunu açıp sünnete uyar Bi sevap o orucunun kazasını tutar ikinci sevap o gün tuttuğu oruç yarım kalsada onun için de Bi sevap alır rabbim her daim bizim yanımızda Elhamdülillah
İkindiden sonraysa bozmayın dedi bir hoca ama ikindiden önceyse bozman gerek mecburen
Hemen bozmak gerekiyor çünkü o şekilde oruç tutulmaz suyla bile olsa bozmak lazim
Adet olduğun an zaten orucun direkt bozulmuş oluyor, nasıl 61gün kefaret olsun Allah aşkına az mantık.
Ben öyle olduğu zaman su içiyorum hemen. Iftar saatine de çok varsa bişeyler atıştırrm yoksa iftarı beklerim..
1,491,814 soru
24,377,162 cevap
348,400 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın