+1 oy
77 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (261 puan) tarafından

Dünde buraya sormuştum kızlar 19 aylık oğlum neredeyse eğitimini tamamladı bugün bezi komple çıkardım uyanıkken hiç altını islatmadi hep tuvalete gitti ama uyuyunca nasıl yapacam? Şimdi gündüz uykusunda ama altıni islatmis. Gün geçtikçe alisacak mi uykusunda tutmaya yoksa bir süre daha gece bağlamam mi gerekiyor?

5 Cevaplar

+1 oy
önce (2,955 puan) tarafından

Ben hiç takmadım, çünkü kendi istemedi. İlk zamanlar hep tuttu,  arada kaçırdı, sonra alıştı çok şükür,  bence takmayın, öyle alışır

önce (261 puan) tarafından

Gece belli aralıklarda tuvalete kaldırmayın mi peki?

önce (2,955 puan) tarafından

Ben hareketine göre kaldırdım, uykusunda hareketlenince sordum , götürdüm. 

-Reklam-
0 oy
önce (4,419 puan) tarafından

Uyumadan götürüp sürekli de annecim gece uyurken çiş yapmak yok sen büyüdün gelirse beni uyandır diyordum ama tembih olsun diye uzunca bi süre hep bezli yatırdım uyanamam da çocuk sabaha kadar öyle kalır diye ama şükür yapmadı hiç uyandırmaya alıştırmadığım için de gece çişe kalkma huyu olmadı 

Bende gece takmayı dusundumde herkes takma kafası karışır dediler çok kararsız kaldım 

önce (4,419 puan) tarafından

Bence durumu kavrayan artık bunun tuvalete yapılmasını gerektiğini anlayan çocuğun kafası karışmıyor şöyle söyleyeyim ben ilk haftalar dışarı çıkmak zorunda kalınca tam kavramamıştır dışarda da götürme imkanım olmaz ne olur ne olmaz takayım deyip takıyordum ha şimdiki aklım olsa takmazdım ama o zamanlar yeni öğrettiğim için panik olmuştum sanırım ona rağmen hep kuru gelir evde direk oturturdum evde yapardı 

0 oy
önce (19,984 puan) tarafından

Ben bezsiz uyutup uykuda bağladım sabahta çocuktan önce açtım:) bir kaç güne zaten alıştı ara ara kacirmaları bir ay devam etti yatağının altına alt açma örtüsü sermiştim 

Bende yatağına alez falan koydum ama öğle uykusuna bezsiz yatırdım altını islatmis elimde yarım pkaet bez kaldı sizin dediginiz yöntemle paketi bitirsem mi acaba bilemedim ki

önce (19,984 puan) tarafından

Hiç kafasını karıştırmayın bence.Birakin yokluğuna alışsın bezin 

0 oy
önce (471 puan) tarafından

Ben öğle uykularında bağlamadım ama gece uykularında bağladım ilk bir hafta çok şükür hepsi kuruydu sonra kendi istemedi takmamı 

0 oy
önce (1,100 puan) tarafından

Bende hiç takmadım bir ıslattı uyandırdım iki ıslattı kaldırdım hatta gündüz alıştığında artık mevzuyu kavradi ya bu sefer üzülüyor  utaniyor hatta benim oğlum 28 aylikti öğrendi gece yapardı uyanırdı ağlardı ayakta kenarda beklerdi anne kızdı derdi  😀 oysa yok kızmadım hiç ama hep dile getirdim yavrum gece yatmadan tuvaleti yapalım gece gelirse hemen kalk ban a haber et dedim sürekli. Çok şükür 1 ay oldu ama daha bu sabah yaptı ama yarısını da tutmuş farketmis uykuda yani olacak bunlar istemsizce . 

Zamanla kaslar güçlenecek ve çocukta bu sürece adapte olmuş zaten gündüz uyanikta temizse zamana bırakmak doğrusu bezi geri takmak bence doğru değil. 

Gece uyutmadan 1 saat kadar önce bisey içmesin suyu aşırı icmesin yatarken isterse son çişini de yapsın tamamdır bence. Ben öyle yapıyorum biseyler içip yatarsa çiş yapmadan ozaman sabaha üstüm başım artık sen düşün. 😀

Bugün bez takmadan deneyeyim bakalım nasıl olacak teşekkür ederim

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 125 göst.
12 Haziran 2022 Aile & Aşk kategorisinde RAVZAMM (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 94 göst.
8 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Serpil Kubis (414 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 81 göst.
30 Mayıs 2024 Aile & Aşk kategorisinde Zeyylop (3 puan) tarafından soruldu