+2 oy
159 göst.
önce Diğer kategorisinde (19 puan) tarafından

Benim kızım var 2 yaşında ve tekrar hamileyim kızıma mevlüt yapmadım.Ama yakınlarım mutlaka çocuklarına mevlüt yaptılar yapiyolar .Tabi ben biraz garip hissettim bu durumda yapamadığm için .Amacım asla gösteriş değil .Hani olurya insan cocuguna değer verdiğini hissettirmek ister .Dualar eşliğinde güzel bir anı olsun isterim .Eşim boyle şeyler gösteriş gerek yok diyor .Nedense bende içime sinsin diye 2.cocugum ve kızımın mevlütünü birlikte yapmak istiyorum.Tabi bunu eşime henüz söylemedim .Sizler yaptınız mı öyle mevlüt tarzı biseyler ? Ne önerirsiniz?

12 Cevaplar

+1 oy
önce (2,628 puan) tarafından

Ben böyle şeyleri doğru bulmuyorum yardıma ihtiyacı olan kişilere evladım adına sadaka vermek daha mantıklı geliyor. Mevlut okutmak diye bir şey de islamiyette yok zaten.

-Reklam-
0 oy
önce (2,812 puan) tarafından

Ben yapmadım gerek yok çünkü 

0 oy
önce (1,530 puan) tarafından

40 mevlidi bizde adettir. kızlarım yoğun bakımda kaldıkları için eve geldikten sonraki 40. günde yaptık biz mevlidi. eş dost yakını çağırıp dua okunuyor, bide ikram veriliyor hayrına. biz pide ayran dağıttık o kadar yani. yap tabi nolcak ki. dua iyi bişey

0 oy
önce (518 puan) tarafından

Kendi çapımda yapabildiğim yemekleri yaptım . Kur'an okuyan bilen mahallemizin hoca hanımını çağırdım . Birde çay içtik . Normalde de böyle şeyler yapıyoruz zaten . Birde kuran okuyup dinlemiş olduk sohbet ettik . Neden gösteriş olsun ki. Abartılı sofralar ikramlar süslemeler gösterişli kıyafetler yoktu . 

0 oy
önce (3,495 puan) tarafından

Üç tane çocuğum var, hiçbirinde yapmadım 

0 oy
önce (607 puan) tarafından

Ben iki çocuğuma da yaptım bizde yapılır yani hem evde Kuran okunur bu sayede hemde çocuğum adına Kuran okunsun dua edilsin diye yaptım zaten öyle büyük bişey değil komsularimi yakın ailemi çağırdım sadece pilav dolma tatlı yapıldı ikram için hoca Kuran okudu sohbet etti güzel bişey bence gösterisle ne alakası var ki 

önce (19 puan) tarafından

Bnde istiyorum burda da çok yapılır böyle şeyler .evde ufak tefek biseyler yapmak isterim öyle kalabalık ortama da gerek yok tabiki 

önce (607 puan) tarafından

Yani neden olmasın istiyorsan yap içinde kalmasın 

0 oy
önce (6,245 puan) tarafından

Hiç yapmadım sadece diş buğdayı yaptım 

O da birşey canım bizim buralarda diş buğdayı çok yaygın değil ama mevlüt filan çok önem verirler .Kararsız kaldım masraftan başka bişey değil aslinda

0 oy
önce (323 puan) tarafından

Yok yapmadım boş masraf

0 oy
önce (1,111 puan) tarafından

Gösterişe gerek yok ki yakın olduğun 5-10 kişiyi çağır yeter. Evde çocukların adına kuran okunmuş olur. Kötü birşey değil ki. Ben oğlumda okutmustum. Ama kızımda okutamadım. Ama yemek verdik kızımda da. Durumun neye müsaitse öyle yaparsın. Oğlumda dolma sarma tatlı filan yapmıştık. Kızım icinde kurban kesmiştik ondan yemek yaptırdık daha kalabalık topladık dağıttık. Ama mevlüt okunmadı kalabalık olduğu ve ani geliştiği için.

Daha ne olsun canım yine de herşeyi yapmışsınız maşallah 

0 oy
önce (2,219 puan) tarafından

Ben yapmadım. Kurban kestik durumu olmayan 10 aileye dagıtıldı. Şimdi ikinci oğlum oldu durumumuzu toparlayinca kurban kesmek yerine hasta bir bebeğe bağış yapacağız

Kızımda bizde kurban bagisladik mevlütengidecek para ihtiyacı olana gitsin dedi eşim haklı olarak işte insanın da biseyler yapasi geliyo ne biliyim 

0 oy
önce (2,163 puan) tarafından

Ben yapmadım doğru bulmuyorum dua kişinin niyeti ve isteğine göredir.Gelin pide ayran.vs dagitayim mevlüd okutayim gibi fikirler gösteriş olduğunu düşünüyorum burda mevzu birşey yedirip içirmek değil anlatmak istediğim insanları etrafımızda topluyoruz yemek v.s yeniyor ama dua edin yada hediye bekletisine girisiyorlar hoş bulmuyorum yapan yaparmı evet yapar ama ben 2 bebegimede yapmadım samimi bulmuyorum...

0 oy
önce (371 puan) tarafından

Oğluma hamileyken 2 hatim okumuştum sonra doğumum oldu oğlum küveze girdi baya zorlu bir süreç yaşadım lohusalıkta oğlumunda sonuçları temiz çıkınca evimde yasin okuttum hem oğlum sağlıklı olduğu için şükür niyetine hem evimin huzuru bereketi hepimizin sağlığı niyetine 2 hatmimi de hoca eşliğinde o gün indirdik mevlid yapmadım çayın yanında çiğ köfte yaprak sarma kek ve tatlı ikramı yaptım evimde malzemem vardı ekstra bir masrafa girmedim ben evledim evleneli 4 sene olacak evleneli sene de 2 kere evimde yasin okutuyorum aşırı kalabalık olmuyoruz bir hoca çağırıyorum toplam 10 kişi belki oluyor şuan hamileyim nasip olursa inşallah doğumdan sonra yine yasin okutmayı düşünüyorum 

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 269 göst.
2 Kasım 2023 Aile & Aşk kategorisinde Nare88 (263 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 130 göst.
0 oy
2 cevap 71 göst.
29 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde 2516 (1,714 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 78 göst.
3 Mayıs 2024 Kültür-Sanat kategorisinde Anonim59 (209 puan) tarafından soruldu