Kızlar eşim eli bol bir insan. Dışarı gittiğinde illa elimde poşetle gelir. Evin yiyeceği falan olsun asla eksik etmez. Ben ne istesem asla şikayet etmez getirir. Çoğunlukla şehir dışına çıkıyor çalışmaya o süreçte de yiyeceğim içeceğim olsun kısmaz benden. Borç ettiğimiz bir dükkan var. Herşeyi alıyoruz sonra borcu toplu veriyoruz.
Eşimin eli biraz sıkışık borçlar falan vardı başka borçlar bı kısmını kapattı. 7 aylık hamileyim bebeh ihtiyaçlarını falan almadık henüz. Böyle birşeyler üst üste geldi. Neyse şuan eli biraz sıkışık tamam farkındayım. Bende dikkat ediyorum çok sık birşeyler istemiyorum. 7 aylık hamileyim bı meyve bı sebze bile yok yani istemiyorum onu zora koymamayın diyorum. Şuan elinde para yok o yüzden ihtiyaçları borç ettiğimiz dükkandan alıyoruz.
Son 1 2 haftadır sürekli bana borç etme diyor. Artık elini tut diyor. Birşeyler eve lazım dediğimde acil şeyleri al diyor. Ya tamam anlıyorum elin sıkışık ama ben hamile bir insanım evde tek başımayım akşam insan çayın yanına yiyecek birşeyler istiyor. Bı sebze bı meyve istiyor. Ben yine dişimi sıkıp idare ediyorum onun için.
Bı sebze bı meyve bile istemiyorum. Borç ettiğimiz dükkanda biraz uzak olduğu için alacağım şeyleri eşime söylüyorum abisi getiriyor çünkü esim şehir dışında şuan. O yüzden eve alınan herşeyden haberi oluyor eşimin. Bu zamana kadar hiçbir zaman benden kısmadı. Ama son zamalanrda bıktım artık. Borç etme diyor. E parada yok. Ben ne yiyip ne içicem. Ayrıca ben hamileyim. Yeterince dişimi sıkılıyorum o da yetmiyor dahada idareli ol diyor. Daha ne kadar idareli olabilirim. 1 kilo meyve bile alıp yemiyorum sırf eli sıkışık diye.
Yani haksız mıyım. Az önce görüntülü konuşurken odanın ışığını kapat israf etme diyor. Ne yani karanlıkta mı oturayım. Böyle bir saçmalık mı var. İdareli ol diyor. Tamam ama daha ne kadar idareli olabilirim. Anlıyorum elin sıkışık tamam borçlar var masraflar var bebek gelicek ihtiyaçlar var. Ama yani bende insanım. Kaynınbabam böyle. Kaynanamın yediği lokmaları sayar yüzüne vurur sen çok yiyorsun der. Eve asla yiyecek birşey almaz. Bı gofret bı büskivi aldığı zaman kendi odasına götürüp saklıyor kayınbabam.
Artık sinirlendim babanın huyunu mu alıyorsun dedim.
Genelde çok eli bol bir insan asla kısmaz benden ama bu son zamanlarda bu durum çok canımı sıktı. Sizce eli sıkışık diye mi böyle davranıyor. Artık hep böyle kalmaz dimi. Ne kadar borcu falan olursa olsun ben hamile bir insanım onun için mi kilo meyve bile İstemiyorum onu sıkmamak için. Onunda beni biraz düşünmesi lazım.
Sizce eli sıkışık diye mi şuanlık böyle davranıyor. Eski haline döner mi 🥺
Iste sen sıkınca o daha da ileri giderek bence erkek milleti senin yaptığın fedakarlıktan sonra hep daha fazlasını istiyor , o zaman cocuk yaomasaymis.
Ne anlama geliyor sürekli duyuyorum bu sözü
Bende anlamadım
Yani acimayacaksin parası yok diye istediğini alacaksın
Çok doğru bir yorum aynısını ben yaşadım seviyorum eşimi Allah var bana da zamanında yok yok yok derdi e bakıyorum elhamdülillah dükkan var Rabbim bı tane daha nasip etti dükkan kynbbmlarla kese bir bizim e onlarla konuşunca hiç zorluk falan çektiğimiz girunmyr hoş zorluk değil ama idareli falan derdi baktım yoooomkk ben yemeyceksem kim yiyecek o yüzden acimiyorim yiyorum alıyorum harcıyorum.
Gerçekten ne kdr kisarsan cnm o kdr daha da sık diyecek
Para vermiyor bu aylık alışveriş için diye. Borç ettiğimiz dükkandan alıyoruz ihtiyaçları o da çok uzak o yüzden eşim burda olmayınca kaynım getiriyor. O yüzden ne ihtiyaç varsa eşim biliyor ona söylüyorum abisi alsın diye. Bu defa da çok harcıyorsun diyor. Bende sinir oluyorum bı daha bı ekmek bile istemem diyorum
Döner inşallah canım inşallah eskisinden daha Cömert biri olur eşin
İnşAllah ya çok canımı sıkıyor bu durum 😔
Senin postlarını unutamıyorum. Karısının bebeğiniz için attığı listeyi gidip eltine atmıştı. Kusura bakma ama böyle bir insandan ne beklersin ki ? Bile isteye yaptığı çocuğun eksiklerini karısına değil utanmadan yengesine danışıyor
Ohaaaa 😳😳😳
Kız iyi takip ediyorsun haaa ben postu kim paylaştıya bakmadan yazıları okuyup cevaplıyorum hep kimseyi takip edemiyorum burda sen maşallahhhhh 🤣🤣🤣
Çok aman aman birini takip etmem aslında canım ama isimler aklımda kalır unutmam. Unutmak mümkün mü ? Çocuk yapıyor, eksiklerini yengesine soruyor. Yenge de utanmadan kadına yazıyor listeye şok oldum diye. Eltiyi heryere müdahil eden bir adamdan ne beklersin ki
Evet bende. O konuda çok kırıldım. Tartıştım baya. Ertesi gün tüm listeyi tek tek okudum ona bu bunun için lazım diye. Gıkını çıkarmadı. Dedim bağırıp çağırıyorsun önce bı oku falan. Eltime atması konusunda da ayrıyetten tartıştım tabi kendini üste çıkardı. Ne var bunda kız yeni doğmuş yapmış biliyordur neyin gerekli olduğunu dedi. Eltiminde 1. Doğumuydu.
İsterse 10. Yu yapsın yine de bunu affetmem. Hadi eksikler için olabilir boşluğuna geldi tartıştınız. Ama eltine danışmak nedir ? Bacısına annesine danışsana gözümde yine kurtulma şansı var ama sen git eşini yengene kes. Kusura bakma canım hemen affetmişsin. Seni gazlamak değil amacım ama suratına bakmazdım böyle bi durumda. Eltin de ayrı yüzsüz utanmadan sana yazmış bide
Eşimde eli boldur bizde bu aralar sıkışığız ama mutfak konusunda asla elini çekmez asla. Bu senden de kaynaklı bence sen istemedikçe eşin demek ki olmasa da olur moduna girmiş
İstemediğim halde bana çok şey istiyorsun diyor
Düzelir inşallah canım
İnşAllah ya
Büyük ihtimalle eşin şu anki maddi sıkıntılar yüzünden stres yapıyor ve farkında olmadan sana da yansıtıyor. Normalde eli bol biriyse ve seni hiç kısıtlamıyorsa, bu durum geçici olabilir. Ama sen de haklısın, hamilesin ve temel ihtiyaçlarını karşılamak zorunda. Bazen insanlar maddi sıkışıklık yaşadığında gereğinden fazla kısmaya çalışabilir, özellikle ailesinde böyle bir alışkanlık varsa farkında olmadan etkilenmiş olabilir. Bunu açıkça konuşmalısın. Ona gerçekten idareli davrandığını ama bir noktadan sonra bunun da zorlayıcı olduğunu anlat. Büyük ihtimalle borçlar hafifledikçe eski haline döner ama önemli olan senin de bu süreçte kendini ihmal etmemeni sağlamak. ❤️
Çok teşekür Ederim konuşacam bende güzel bı dille. Bu böyle olmaz yani olmuyor.
Kaç yıllık evlisin?
2 senem doldu 2 senedir evliyim
Önceden böyle değildi demen için çok kısa bir süre. 2 yılda evlilik zar zor oturuyor. Eşin böyle ya bunu kabul edip susacaksın. Yada dediğin gibi hicbir şey istemiyorum idare ediyorum demeyip her şeyi ısteyeceksin. Sen onun karısıysan karnındaki de onun cocuguysa almak yapmak zorunda. Ne kadar fedakarlık yaparsan erkek için o daha fazlasını ister . Senin görevin yapmak zorundaymışsın gibi düşünür. Bak kayınpederine hiç değişmemiş hâlâ aynı
Yani eşim çok eli bol bir insan son 2 haftadır böyle davranıyor anlamadım
Senin koca bebek alisverisini duyduktan sonra adama biseynolmus gibi.bence bacim bu adama 2.bi cocuk yapma derim.allah korusun erken dogum olsa napcaksn bebegn hicnirseyi yok.yada sen uzaktasin acaba elinde bi miktar para varmi mesela.seni tek birakmis ama nebilim yani asamin davranslari bi tuaf gekdi bana ya.sıkılr bacim tamam ama ihtiyaclaridq sıkamazsnki sonucta.bence adamda farkli bisey var gibj eli bol olan adam boyle yaomsz acaba birinin dokdurusna falan mi geliyorkj hic dibini arastirdn mi.yani davranslarj normal degil gibi.cocuk yapiyor cocugn ihtiyaclarina bile laf eden bi insan soncta.e dogduktan sonra nolcak bezi mamasi baska ihtiyaclari
Bilmiyorum bu aralar çok değişti umarım düzelir
Ben hamileyken bizde aşırı sıkışıktık hani aşırı yani. Ben çoğu aserdigim şeyi sozlemezdim bile üzülmesin alır da iyice zora gireriz diye. Biraz anlayışlı olunabilir demek ki çok sıkışık. Allah yardımcınız olsun
Bende 1 ay boyunca canım pişmaniye istedi. Söylemedim bile üzülmesin diye. Para yoktu çünkü. Geçen gün maaşını alınca aldım pişmaniyeyi. Ben gerçekten çok anlayışlı davranmaya çalışıyorum
Bir kaç kere yazmışsın eli sıkışık diye meyve sebze istemiyorum diye konudan alakasız bir şey diyeceğim abur cubur yerine meyve yemen daha mantıklı ve daha sağlıklı bence meyve iste. Durumunuz çok sıkışık ise ve karısını hamile olmasına rağmen bırakıp gidip gurbet elde çalışıyorsa geçinmeyi dert etmesi bana normal geliyor tabiki borçtan kurtulana kadar idare edeceksiniz
Son 1 2 haftadır böyle. Bu tarz davranışları çok canımı sıkmaya başladı. Ama yani insanda biraz düşünce olacak. Herşeyi geç hamileyim ben
Bacım babalık duygusu basmış bence seninkini yetemeyecek korkusu olabilir bence şuan için böyle olması normal. Benim de çocuk olmuyordu 3 senenin sonunda hamile haberimi aldık adam değişti psikolojik olarak daha agresif sinirli hale filan geldi saçları dökülmeye başladı stresten artık. Gerçi biz gurbetteyiz eşimle aileden kimse yok çok uzaktalar aileler tek başına ne yapacak ne edecek derin düşuncelerdeydi sonumuz kötü oldu ama sonuçta babalık duygusu işte. Veyaaaaaa da acaba senjn bilmediğin bir borç batağına girdi de haberin mi yok
Yok ya başka bir sorun olsa ağzını tutamaz söyler o bana. Saklamaz. Bizde 2 senedir evliyiz yani ilk çocuğumuz olacak. Diyor bazen daha çocuğun ihtiyaçlarını almadık stres yapıyor tamam görüyorum ama bende insanım yani. Ailemde burda değil başka şehirde ve görüşmüyoruz. İnsan eşinin ailesine de içini dökemiyor. Piskolojim bozuldu tek başıma evde. TV bozuk çıktı zaten ses yok seda yok evde ruh gibi gidip geliyorum bunaldım artık kimse niye beni düşünmüyor. O da oruçlu oruçlu çalışıyor. Buranın yemeği güzel değil diyor. Aç kalıyor çoğu zaman. Şuan elinde para da yok. Tamam anlıyorum ama onunda beni anlaması lazim
Soylediklerinin bazilariu bende yasadim. Ama esim sadece soyluyordu aşkım birazcık ihtiyacları kısalip bebek geliyor onun ihtiyaclarinin hepsini karsilamamiz gerek diye.
Yediğim içtiğimi asla kesmedi. Her istedigimi aldi ama bende yerine gore istedim. Fazladan olsun yiyim demedim.
Bence esler hamilelik sona yaklaştıkça cok dusunuyor bebegede yetebilecekmiyim diye.
Senin yapacağın şey eğer ailenin mutlu olmasini istiyorsan konusmak açık açık. Ben mesela esime sunuda alalim diyince ihtiyacmi diyordu. Bende anlatıyordum sakince tabiki ihtiyac bu olmasa o anda mesela kullanamayiz.
Bebek esyalarinin gecen listesini gormustum hepsi alinmasi gereken seyler. Bence sen esin yaninda oldugu zaman basla almaya tek tek .
Yani mesela siparismi verceksiniz. Hayatım bak bu olmasa olmaz almaliyiz bebisimoz ne giycek yoksa falan de. Erkekleri tatlı dil baştan çıkarır.
Birde konusurken anliyorum seni bebegimiz geliyor ona yetecekmiyiz diye endiselisin de. Bebek riskiyla gelir unutma de teselli et.
Ay çok teşekür Ederim yorumunuz için içime bı ferahlık geldi gerçekten çok sağolun
Çok net ailemin evine giderdim. Hamileyim ben beslenmem lazım kusura bakmasında bari orda beslenim
Ailem başka şehirde ve görüşmüyoruz
1,492,991 soru
24,394,438 cevap
349,605 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın