Arkadaşlar 4 yıllık evliyim. Annem bekarken benim kimseyle evlenmemi istemiyordu isteyen herkese kızım küçük (27 yaşındaydım) veremem siz felancanın kızına gidin diyordu. Bende eşimle kendim tanıştım. Eşimin ailesi doğru düzgün ilgilenmedi yapmaları gerekn şeyleri yaptılar ama bizim aileye göre yetersizdi. Doğru düzgün düğün yapmadılar ilgilenmediler felan. Bu da annemin içinde kaldı ve her annemlere gidişi ksf vuruyor bana. Mesela bugün annemlerdeyim eşim de arkadaşlarıyla dışarıya gidiyor. Eşim 3 aylık bebeğimizi görmek için annemlere gelmek istedi annemde annasine almadık torunumuza alırız bin lira vermeden göstermem dedi. Geçen günde bebeğim için kuru dut yediğimi anneme söyledim annemde hele dur bu daha iyi günlerin daha nelerü yiyip yutacaksın (yemek olarak değil olay olarak dedi). Yani buna benzer şeyler diyor hep gitmek bile istemiyorum. Siz böyle bir durumda ne yapardınız
Ben cok yanlis buluyorum böyle yonlendirmeleri. Etkisinde kalip ailene zarar verme derim. Ailesi yapmis yada yapmamış artik bi yuvan var bebegin var anne aile herkesi kapinin dışında tutman lazım. Esin cocugun huzurun icin annende olsa ne laf soylet ne karismasina izin ver. Sonra cok üzülürsün annende döner ben demistim diyiverir
Ağzından bal damladı
Çok haklısınız ve ben de tam olarak böyle yapıyorum. Annemde olsa tepkimi gösteriyorum ama anlamıyor bu sefer de başka triolwe atıyor.
Yani kendi ağzınla diyorsun, kocanın tarafı hiçbir şeyi doğru düzgün yapmamış, belki annenin içinde kaldı,içinde kalıp dert olmuştur,ama sana laf atması saçma yani
Evet biliyorum nedenini ama ben ne yapabilirim. Kv doğru düzgün gidip gelmem bir samimiyetim yok
Annen kusura bakmasın da
Olmuş bitmiş şeyin daha ne uzatıp duruyor
Don lastiği gibi sündürmenin anlami yok ki
Annen her şeyi 4x4 yapti mi peki?
Çok ayıp şeyler sen sinirlenip eşinle tartissan bu tartışma büyüse annenin daha mi hoşuna gidecek. Bence açık açık konuş ben evlendim oldu bitti yapılan yapılmayan şeyler umurumda değil sen böyle devam ederseniz mesafe koymam gerekecek gibi gibi..
Önemli olan şuan mutlu olmanız.annenede söyleyebilirsin bunlar geçmişte kaldı diye
Maalesef böyle şeylerde sustukça kişi kim olursa olsun konuşmaya devam eder.diyebirsin anne ben sizin kızınızım siz benim için yaptınız.kaynanamda oğluna bu kadar değer veriyormuş demekki
Bu anneler yuva yikmaya birebir takılma iyi yönlerini anlat annene
Sana yapılmayan düğün için sen mutsuz değilsen annene bile söz düşmez. Annelerimiz kayınvalide olsun diye evlenmiyoruz. Kalan ömrü bir hayat arkadaşı ile huzurla yaşamak için evleniyoruz. Annene ciddi bir konuşma yapmalısın bence. Düğün olmamış umurumda değil, ben eşimden çok memnunum çok da mutluyum Allah sana da en az bu kadar mutluluk versin de. Kesinlikle bir kez daha ne bana ne eşime ne evladıma bu konuda doğrudan ya da imalı bir söz söyleme de. Sınırı net çiz.
Benimkiler de öyleydi ikinci evliligim benim ikisinde kaçarak evlendim ilkte vermediler ikincide annemin laf sokmalarindan bıktığım için olmuştu ve şimdi de kaçtığım ic8n hala daha laf sokuyor 4 buçuk yıl oldu eşime yok kızımı kaçırdın yok seninde kızın var sende görürsün diyip duruyor bizde bir ara 5 aya yakın konuşmadık öyle biraz düzeldiler
1,441,199 soru
23,690,239 cevap
310,887 kullanıcı