+3 oy
173 göst.
Diğer kategorisinde (207 puan) tarafından

Aklımdan çıkmıyor kızım olacak inşallah 21+3 gebeyim bebeğimin böbreğinde genişleme varmış down olabilir dendi sabahtir buradaki ilgili soruları okuyorum yaşayan var mı sağlıklı mı bebekleriniz iki gündür kopuk gibiyim stres yapıyorum cevap yazar mısınız 

10 Cevaplar

+2 oy
(13,315 puan) tarafından

Oğlum detaylıdan beri böbrek genişlemesi vardı. Kontrol altındaydım. Doğdu maşallah tosun gibi 😄 sonra baya geriledi genişleme. Şuan 4.5 yaşında genişleme devam ediyor ama ona zarar verecek boyutta değil çok şükür. 6ayda bir nefeolojiye görünüyoruz bir sıkıntımız yok

(207 puan) tarafından

Allah bağışlasın inşallah.  Erkek bebeklerde çok görülüyor ama kizlarda daha az olduğu için endişelendim. İkili tarama normal burun kemiği ense kalınlığı normal Down olabilir dedi başka doktor takip edelim ama down değil dedi doğumdan sonra ultrason vs çekilebilir demişti 

-Reklam-
+1 oy
(3,559 puan) tarafından

O hangi kara cahil doktor acaba, böbrek genişlemesiyle down sendromunun ne alakası var,bende hamileyken oğlumda böbrek genişlemesi vardı,doktor doğum yaptıktan sonra kontrole götür dedi, çocuk doktoruna götürdüm oda bizi başka bölüme sevk etti imini şimdi hatırlamıyorum, düzenli doktora gittim ilaç kullanmadan zamanla geçti 

(207 puan) tarafından

İnşallah bizde de bir sorun olmaz baktım araştırdım böbrek genişlemesi down riski diyen çok kişi var . Kız mı erkek mi evladınız 

(3,559 puan) tarafından

Erkek......

(207 puan) tarafından

İnşallah bizde de sorun olmaz erkeklerde fazla oluyo ama kızda genelde az ondan sordum 

+1 oy
(416 puan) tarafından

Oĝlumda her iki böbrekte genişleme ve kalpte parlaklık dendi. Her ikisinin bir arada olması down sendromu riskini arttırıyor vs dediler perinatoloji takipliydim. 26.haftadan sonra böbrek düzeldi. Şimdi 5.5 aylık, doğduğunda ultrason çekildi hiç birşey çıkmadı. Down gibi bir durumumuzda yok gayet sağlıklı :) bol bol Allah'a dua et canım.

(13,315 puan) tarafından

@Gecece canım Bizimde ilk dogdugunda kaybolmuş dediler ama sonra çıktı sana tavsıyem çocuk doktoruna nefroloji açtırıp götürün bi muayeneye

(416 puan) tarafından

Benim hamilelikte düzelmişti 26.haftada hatta perinatoloji takibi de bırakmıştı ama söylediğin iyi oldu canım @-srn-. Bi kontrole götüreyim.

(13,315 puan) tarafından

Bizimde işte düzelmişti canım. Sonra 9aylıkken başka bir sıkıntıdan götürdüm doktor detaylı bağırsaklarına bakarken ultrasonla böbreklerini hiç gösterdiniz mi dedi. Şüphelendi işte götürdük ki genişleme devam ediyor. Bi sıkıntı değil ama yinede 6 7 ayda bir kontrole götürüyorum

(416 puan) tarafından

Sağol canım bende bir götüreyim kontrole

(13,315 puan) tarafından

Ne demek canım sağlıkla büyüsünler inşallah :)

+1 oy
(615 puan) tarafından

Merhaba 9 mm denmişti  bebegim dünyaya geldi down falanda degil hep öyle dikiyorlar erkek bebekte genelde hep görülen şeymiş.. suan takipteyiz 11.mm olmuş suan herhangi birsey yapılmadı çişi iyi  yanma yok diye takipteyiz sadece 

(207 puan) tarafından

Benim kızım olacak inşallah erkeklerde çok duydum ama kızda az. Bizimde 6.1 mm diğer böbrek 3.4 mm

(615 puan) tarafından

Ya onda birsey yok 6 vok degilki

(207 puan) tarafından

Ama doktor 6.1 e takıldı gerçekten saygım sonsuz tabi doktorlara ama her biri farklı konuşuyor 

+1 oy
(45 puan) tarafından

Canım aynısını benim oglumada söylediler sol böbreği genis die down sendromu olur dendi başka doktor dedi kendi doktorum demedi sonra kendi doktoruna gittim oda söyledi sol böbreği genis die ama çişini tutmuş olabilir dedi sorun değil dedi doğum yaptıktan sonra geçer dedi ve dediği gibi oldu doğum yaptım hiçbir sorun olmadı 

(207 puan) tarafından

İnşallah bizde de sorun olmaz Allah'ım kimseyi evladıyla sinamasin ama erkek bebeklerde normal deniyor benim kız 

(45 puan) tarafından

Olsun yine üzülme hamileliğini zehir etme Allah korusun down sendromlu olsa bebeği aldirirmisin bence aldirmazsin suanki doktorlar herşeyi konuşuyor o yüzden sende kulaklarını kapat rabbimin izniyle hicbirsey olmas hamileliğini zehir etme tadını çıkar 

+1 oy
(787 puan) tarafından

Hiç üzülme hayatım.senin sterisin bebeğe yansır.her bebekte farklı sonuçlar gelişir kimi zaman kötü kimi  zaman iyi.İnşallah bişey olmaz.bebimde dayımın bebeğine dediler aynısını.hatta doğana kadar da büyüme devam etti.doğduktan sonra biraz küvezde kaldı.sonra eve getirdiler sonrasında ev ortamında enfeksiyon kapmış tekrar yatırdılar şuan durumu iyi şükür ki.çünkü böbrek küçülmeye başlamış sadece kontrole gidip geliyor.bana da hamileliğimde bebeğin kalbinde delik ve bağırsağında parlaklık var denmişti hatta delik çatlak şeklindeydi.çok şükür oğlum sağlıklı doğdu.sen sadece sağlıklı beslen düşünme bunları burda iyi yorumda var kötü olanda bu süreçte Allaha sığınıp dua etmek önemli Rabbım sağlıklı bi şekilde kucağına almayı nasip etsin🌸💞

(207 puan) tarafından

Yorumun için çok çok teşekkür ederim Allah razı olsun . Herşey Allah'tan çok şükür farkındayım ama içimde bir burukluk var perinatolog demişti böbrek genişlemesi var diye kendi doktorum bu çocuk down sendromlu görünmüyor dedi. Allah'ım yardım etsin kızıma sağlıkla kavusayim

0 oy
(404 puan) tarafından

Benim oğlumda da var genişleme hatta yine kontrol zamanı geldi fakat down sendromu yok canım Dr bana erkek bebeklerde çok şık ratladigimiz bir durum demişti zaten 

(207 puan) tarafından

Benim kız bebeğim 

0 oy
(1,724 puan) tarafından

Oğlum böbrek genişlemesi ile doğdu. Hatta böbrek genişlemesinin nedeni mesanesinden böbreğine kaçan idrarmış. İleri bir seviyede. Sadece tek böbrekte genişleme vardı. İkili taraması da orta risk gelmişti. Elhamdülillah sağlıklı. 4 yaşında hala nefroloji takip ediyor. Geçen yıl bu yüzden operasyon geçirdi. Nefroloji doktoru dedi ki bu genetik olur genelde kardeşi varsa ona da bakalım. Kızımda da her iki böbrekte genişleme çıktı. 3 aylıktı bakıldığında. Muhtemelen anne karnından gelen bişey dedi doktorumuz. 

(1,724 puan) tarafından

Umutsuz benim doktorum riskin orta çıkmış şöyle down sendromu olabilir böyle down sendromu olabilir diye hiiiç bahsetmedi. Bende hiç kafaya takmadım. Hamileliğim ilerlediğinde şehir hastanesinin aciline başvurdum. Orda bana dediler ki ikili taraman orta risk gelmiş neden amniyosentez yaptırmadın. Bebeğin sağlıklı mı değil mi biz sana bişey diyemeyiz şimdi dediler. Yinede kafaya takmadım. Allah'a şükür down sendromu falan yok çocuklarımda 

(1,724 puan) tarafından

Furkann; idrar kaçağı tespit edildiyse ilaçla düzelen bişey değil. Sadece idrar yolu enfeksiyonu geçirip bu durum böbreğine zarar vermesin diye koruyucu antiseptik ilaç veriyorlar. İdrar kaçağının seviyeleri var. Oğlum 4. Seviye idi. Kendi kendine geçebilecek bir boyutta değildi yani. Ama yinede belki geriler diye ve 2 yaşından önce yapılacak operasyonlarda komplikasyon riski ameliyatın faydasından daha fazla olduğu için 6 ay aralıklarla sadece takip edildi. Ama bizimki gerilemedi. 2024 mayıs ayında mesane enjeksiyonu yapıldı. Küçük bir operasyon. Süreç boyunca ne zaman ateşi çıksa acile gidip idrar tahlili yaptırmamız söylendi bizde öyle yaptık. Korkulacak bişey değil çaresi de mümkün Allah'ın izniyle. İnşallah sizinki kendi kendine geriler.

(207 puan) tarafından

Çok şükür inşallah bizde de bir sıkıntı çıkmaz tekrar çok geçmiş olsun cevabınız için teşekkür ederim 

(1,724 puan) tarafından

Rica ederim canım💖 sağlıklı bir şekilde kavuşursunu inşallah. Allah korktuklarımıza uğratmasın

(29 puan) tarafından

Allah razı olsun inşaAllah 

0 oy
(29 puan) tarafından

Bebeğim 5 aylık olacak böbrek  doktoruna takipçi her ay yada 2 ayda bir şehir hastanesine  gidiyorum  halen bir gerileme yok cok üzülüyor   Rabbım evlatlarımıza şifa nasip etsin bu arada bende hamile iken belli olmuştu

(207 puan) tarafından

Amin Allah şifa versin Rabbim yardımcımız olsun daha küçük inşallah gerileyecek üzmeyin kendinizi.  Gerçi üzmeyin diyoruz ama hep lafta annelik işte daha gebeliğin en başından ömrümüzün sonuna kadar hep endişelerimiz olacak 

(207 puan) tarafından

Bebeğiniz erkek mi 

(29 puan) tarafından

Evet canım 

0 oy
(1,377 puan) tarafından

Üzüldüm bilgimde yok.Yazık değil mi bir anneyi emin olmadıkları birşey için üzmeleri çok havada konuşuyorlar bi anlamı var mı üzmekten başka hiç anlamıyorum.Lütfen sakin kalmaya çalışın Allahın dediği olur.

(207 puan) tarafından

Allah razı olsun benim anlamadığım çoğu anne yaşamış bu durumu nerdeyse down ile ilgili hiç bir şey yok ama hatta çoğu anne belirti olduğunu bile bilmiyormuş. Allah kimseyi evladıyla sinamasin ne diyeyim çok sağolun

(1,377 puan) tarafından

Gönlünüzü ferah tutun ,bolca dua, tevekkül edin.İnşallah sağlıkla kucağınıza alacaksınız 🙏 

(207 puan) tarafından

Amin inşallah 🙏

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 221 göst.
22 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde ozkisikbb (20 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 81 göst.
+1 oy
3 cevap 83 göst.
+2 oy
5 cevap 130 göst.
7 Ocak 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde vellenizanim (1,060 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,441,652 soru

23,696,122 cevap

311,353 kullanıcı

...