+1 oy
120 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (6,068 puan) tarafından

Merhaba :) 

Aksama misafirim var. Yemek icin patates,biber,patlican kizartmam lazim. Simdi kizartsam saat 5 -6 gibi etini sosunu koyup firina versem olur mu. Yoksa kizartma islemini erken yapinca sebzeler kotu olur mu ?

Deneyimli hanimlar yardimci olursaniz sevinirim :)

4 Cevaplar

+1 oy
(5,336 puan) tarafından

Erken yapmıyorum çünkü yumusuyor yağ içine çekiyor lezzetide değişiyor 

(6,068 puan) tarafından

Demi canim durunca oyle oluyo. Esim cocugu parka cikarmisti arada yapayim dedim ama sonra artik.

(5,336 puan) tarafından

Misafir gelecekmiş hiç riske atma bence 

(6,068 puan) tarafından

Yok artik sonra yaparim baska seyler yapayim 

-Reklam-
+1 oy
(1,144 puan) tarafından

Ben kızartma türlerini genelde bir 2 saat önceden yapıyorum altına peçete koyuyorum ki peçete yagini çeksin aşırı yağlı oluyor bana göre ama tadında ben bir farklılık göremedim bu yılda daha tecrübeli olanlarda vardır ama dediğim gibi benlik pek bir sıkıntı olmadı

(152 puan) tarafından

Patlıcan dinledikçe lezzetleniyor biberi bilmiyorum ama patates lezzetini bozuyor 2 saate birşey olmaz ama sabah yapıp akşam yiyince sevmiyorum hele dönercilerde ekemk arasına sıkıştırıyorlar ya tadı çok gidik artık kaç saat beklemiş bilmiyoruz tabi 

(6,068 puan) tarafından

Tesekkur ederim. Bende altina kagit havlu koyuyorum yagini ceksin diye. Aslinda bizde bi kac saat sonra da yeriz ya da sabah yapilip kalirsa ikindi de cayla yeriz. Sadece patates durunca hic olmuyo. Ama ben kizartmayla yemek yapacagim :) neyse riske atmak istemedim. 

(6,068 puan) tarafından

Patlicanla biber e bisey olmuyo da evet haklisiniz patates hos olmuyo. Ben yemek yapacaktim karistirip ama bilemedim iste. Riske atmak istemedim. Sonra biraz sıkısacagim ama 4 gibi kizartmaya baslayacagim.

+1 oy
(2,463 puan) tarafından

Brn sabsh kahvaltisindan kizarmis sebze kalinca akssm icine et koyup salczli bahratli sos yapip firinliyorum srnde onu yapcsn sanirim hic bisey olmuyo 

(6,068 puan) tarafından

Misafire yapiyorum diye risk almak isteemdim :) 

(2,463 puan) tarafından

Cicegim tadjnda drgisiklik olmuyo ki azcik sekli ezik oluyo sen bilirsin yinede kizartma da kokar erken halletsen daha iyi diye dedim sfiyet olsun 🤗

(6,068 puan) tarafından

Sagol canim. 1 saat bekledi kizarttiktan sonra. Sonra firina verdim. Guzel olmustu. Ama iste yemeklerin hepsi bi araya sıkıştı. Sukur ki gec geldiler hersey hazirdi :) bidaha erken yapacagim sekli sorun degil hic :D ben cok yoruldum ve yemek yetismeyecek diye panik oldum bidaha erken yaparim cocukta durmadi miz miz uykusu geldi. 

(2,463 puan) tarafından

Ayy en sevmediğim  korktugum seydir benimde bu yuzden hep bi gun onceden yapilabilecem menu secerim yani en azindan cogunlugunu halletmis olmaliyim ya da pratik olmali 

(6,068 puan) tarafından

Bende genelde oyle yaparim aslinda cokta pratik seyler yaptim ama hepsi son saatlerde yapilacak seylerdi. Manti hazirdi dolapta ama erkenden yapsam olmayacakti. Pilav yaptim bi yandan. 

Tatliyi bi gun onceden yapmistim ,eti de bi gun onceden pisirmistim. Sabahta zeytinyagli barbunya yapmistim. 

Ana yemek,manti ,salata ,corba son saatlerde yaptim. Bi de cocugum cok miz mizdi. Dun temizleyip topladigim evi tekrardan dagitti evi yeniden toparlamakta oyaladi beni.

Ayy neyse sukur yemekler guzel olmustu yedik ictik gittiler bende dinleniyorum yarina yemegim de var rahatim :)

0 oy
(3,546 puan) tarafından

Zaten yemek yapacakmissiniz daha da lezzetlenir

(6,068 puan) tarafından

Erken kizartinca mi

(3,546 puan) tarafından

Evet lezzeti daha da oturuyor daha güzel oluyor. Öylece masaya koysan yumuşar derdim ama yemek yapacakmissin hiçbir şey olmaz

(6,068 puan) tarafından

Biber,patlican bisey olmuuo da patates yumusuyo. Bende misafire diye risk almak istemedim. Birazdan yapacagim kizartmayi :)

İlgili sorular

+1 oy
13 cevap 314 göst.
25 Şubat 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Manolyam (3,495 puan) tarafından soruldu
+2 oy
5 cevap 219 göst.
7 Şubat 2025 Cinsel Yaşam kategorisinde Sil bastan_ (1,668 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 205 göst.
2 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Eda1 (216 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 362 göst.
26 Ekim 2023 Aile & Aşk kategorisinde SunaySalih.. (34 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,446,223 soru

23,757,668 cevap

315,273 kullanıcı

...