+4 oy
314 göst.
Diğer kategorisinde (1,978 puan) tarafından

Oğlum 4 aylık. Gözümde çok büyüyor bu olay. Doktor ya ilk 6 ay yapılır dedi. Ya da 5 yaştan sonra dedi. Çok kararsız kaldım. Uyku problemimiz var ciddi anlamda. Zaten kizimda beni bu aralar çok yordu. Sünnet de gözümde büyüdü kısacası. Ne yapsam acaba fikirleriniz nedir? 

21 Cevaplar

+3 oy
(395 puan) tarafından

Bence kesin yaptir 

-Reklam-
+2 oy
(395 puan) tarafından

İyileşmesi daha çabuk olur çocuk açısından da daha iyi olur 

(1,978 puan) tarafından
+1

Haklısın cnm ya. Bebekken en azından çocuğun psikolojisi de etkilenemz

+2 oy
(623 puan) tarafından

Yaptır tam zamanı inan oglum 4 aylıktı çocukda bi huzursuzluk vardıı sünnet olunca bi sakinledi derisi dardı ondan dedik ilk gün yavrum çok agladı sonra hemen 1 haftaya kalmadı düzeldi

(1,978 puan) tarafından

Allah korusun yapisiklik falan olmadı demi

(623 puan) tarafından

Yok canım krem verdiler bol bol sürdüm bardak koy ben direk bagladım çok hareket etmiyor ya rahat zamanı daha dönmüyordur

+2 oy
(11,492 puan) tarafından

Kesinlikle küçükken yaptır çevremdekiler buyukken yaptırdı pişman oldular küçükken daha çabuk iyilesiyo ben oğlumu 6 aylık olmadan yaptırdım hiç ama hiç zorlanmadim acısı bile olmamıştı çok şükür 

(1,978 puan) tarafından

Çişini yaparken zorlanıyor mu? Ağlıyor mu mesela?

(11,492 puan) tarafından

Hastanedeyken agr kesici vermiştim eve geldik korktum hani çişini yaparken ağlar diye inan hiç ağlamadi aşırı kolay geçmişti bizim 

(1,978 puan) tarafından

Lokal anestezi oluyor değil mi

(11,492 puan) tarafından

Oğluma sünnet mevlidi yaptım yakın zamanda hani şakadan kesilecek falan dedik nasıl etkilendi ağladı sonra tabi şaka olduğunu söyledik küçükken iyikide olmuş dedik yoksa çok sıkıntılar olurdu 

(11,492 puan) tarafından

Evet canım 

+2 oy
(6,169 puan) tarafından

55 günlüktü  oğlum yaptırdim  şimdi  4 yasina az kaldi  iyiki bebekken yaptırdim  4.5 aylik hamileyim  yine oğlum olcam onuda allahın izniyle 55 günlükken  yaptircam  anne sütü  antibiyotik  dedi dr oğlum kolikti  düşün  hiç bir sorun yaşamadım grcdi gitti çok şükür  bence yaptir bebekken. Çok kolay

(1,978 puan) tarafından

O zaman yaptırayım ya. 2 haftaya falan kesin. Sağlasın cnm

+2 oy
(2,553 puan) tarafından

Doğru söylemiş erken yaptirirsan kolay oldu hemen iyileşir ama büyüyünce her açıdan zor çocukta canlancak

(1,978 puan) tarafından

Haklısın cnm

+2 oy
(3,199 puan) tarafından

Ilk oglumu 11 aylikken yaptirdik zor gecti  anladigindan cok korktu ama ikinciyi 3 aylikken yaptirdim inan gule oynaya hirdi gule oynaya cikti hic eziyeti olmadi

(1,978 puan) tarafından

Yaptiricam cnm. 5 aylıkken yaptırırım artik

+2 oy
(21,530 puan) tarafından

Ben 6 7 yaştan sonra tavsiye ediliyor diye biliyorum . Bizimki geçe kaldı. 3 kez randevu aldım. İçinde de hastalandı. İptal oldu. Derken kaldı gitti. O yüzden 7 8 yaşında falan yaptiririž heralde. 

(1,978 puan) tarafından

Bana da böyle söyledi cnm. Başka arkadaşa da 1 yaşında öneriyorum demiş doktor. Bakalım 5. Açımızdan yaptırırım heralde

+1 oy
(2,013 puan) tarafından

Ben 1.5 yaşında yaptırdım büyüğü küçüğü de 2 yaşında yaptırdım yani ne kadar erken o kadar iyi ben geç bile kalmıştım 5 yaş geç 

(1,978 puan) tarafından

Doktor ya ilk 6 ay ya da 5 yaş dedi. Sanırım sebebi şu. İlk 6 ay zaten bebek dönmemiş oluyor. Rahat olur. 5 yaş sonrasi da laftan anlar diye bence. Ama senin yaptirdigin yaş da cocuk eller üzerine yatar zor olmadı mı?

(2,013 puan) tarafından

Biraz çok az zorlandım ama öyle ellemedi üstüne de yatmadı zorluk çektim diyemem. Bebeğin küçük yaptır gitsin 

+1 oy
(186 puan) tarafından

Ben yenidoganken yaptirmak istedim ama yogunbakimda kaldi yaptiramadim. 3.ay yaptirdik. Inanin kucukken cok cabuk iyilesiyor. Hareket de edemedigi icin henuz kolay geciyor. Neyin ne oldugunu bilmeden bitti gitti simdi. Kucuken lokal anestezi yapiyorlar kilosu dusuk oldugu icin buyuyunce genel anestezi yapabilirler istemedim. 1 hafaya acisi diniyor tamamen iyilesmesi yara oldugu icin 1 ayi buluyor ama gorunuste yani aci falan hissetmiyor o surecte. Ilk gece biraz agladi sonra normale dondu.

(1,978 puan) tarafından

5..ay yaptiricam büyük ihtimalle cnm. Herkes küçükken yaptır demis

+1 oy
(6,830 puan) tarafından

Biz 5 aylıkken yaptırdık o kadar rahattı ki iki günde bezin içinde iyilesiverdi Maşallah  🤭 bence bi an önce yaptırın sizde inan sonra çok mutlu olacaksın erken yaptırdığınıza

(1,978 puan) tarafından

Aynen 5. Ayda yaptırmaya karar verdim cnm sagolasin

+1 oy
(5,146 puan) tarafından

Ben üç aylık yaptırdım iyikide yaptırmışıım büyüdük çe daha zor bence

(1,978 puan) tarafından

Katılıyorum. Yapalım da çıksın aradan o zamab

+1 oy
(10,945 puan) tarafından

Ne kdr erken o kadar iyi ve çabuk iyileşir benim oğlum yoğun bakımda kalmasına rağmen çıktığı gibi sünnet ettik daha 23 günlüktü. Şuan 5 buçuk yaşında şuan yapsaydım kesin psikolojisi bozulurdu asla izin vermezdi travma olurdu

(1,978 puan) tarafından

Haklısın cnm. Herkes küçük yaş daha iyi olur diyor. Bende 5. Ayda yaptiricam

0 oy
(1,741 puan) tarafından

Bence hiç düşünme küçükken yaptır. Bezin içinde anlamazken 2 günde iyileşir. Büyüyünce aklı erince daha zor kriz çıkar daha çok nazlanır. Hep hatırlar pipimi kestiler diye. Ben 8 aylıkken yaptırdım 2 gün sonra İstanbul'a gittim öyle söyleyeyim çabuk iyileşiyor. Eski tülbent lerinden birini kesip bükerek halka yap pipisi ne koy bezi gelmesin üzerine yeter. 

(1,978 puan) tarafından

Peki 8 aylıkken donmuyormuydu cnm? O konusa sıkıntı olmadı mı?

(1,741 puan) tarafından

Benim oğlum çok hareketli bir bebekti 8 aylıkken sıralıyordu ama iki güne iyileşti. En zoru ilk gün. Narkoz verileceği için aç kaldı belli bir saatten sonra ama ilk önce oğlumu aldılar hemen 10 dk nin içinde oldu bitti kucağıma verdiler. İlacını sürdükten sonra birşey olmuyor hiç korkma emin ol ilerde daha zor olur. Travma kalır unutması uzun zaman alır. Vakit kaybetmeden havalar daha ısınmadan yaptır hemen. 

0 oy
(3,321 puan) tarafından

Ben iki oglumi aynı anda yaptırdım 4 ve 1,5 yaşında inan 1,5 yaisnfaki daha erken iyileşti bir hafta zor oluyor isedikleri için ağrıyor 1 ay içinde de komple bitiyor Bnde çok korkuyordum eşimin aşırı gözüne geliyordu şükür kurtulduk bide kişin yapmayın faln diyorlar kış ortası yaptık sorunsuz geçti :)

(1,978 puan) tarafından

Bende 5. Ay düşünmeye başladım cnm. Erken daha iyi haklisin:)

(3,321 puan) tarafından

Korkulacak bişi yok insan gözünde çok büyütüyor zorluğu var illaki ama kurtuluck buda var , eşim smdi iyiki seni dinledik yaptırdık diyo bn ikisni birden yaptırdım iki acı iki isyankar var di evde :)

0 oy
(3,163 puan) tarafından

Ben esimi esim kayinbabami yenemedi yaptirmadik 3 yasinda duruyo oyle bu yaz bezi birakacak bezliyken yapip kurtulmadik bin pismanim laf yeri gelsin direk lafimi sokuyorum esime o da bin pisman keske yaptirsaydim diyo kaynanamds kayinbabama kiziyo seni yuzunden kaldi diye 

(3,163 puan) tarafından

Koydum koymam mi cocuk 1 yasina gelene kadar esimle ne kavgalar ettik ailesiyle ne zaman gorussek eve gelir kavga ederdik herseye karisirlardi esim geri annesini arar karismayin merve rahatsiz oluyo derdi duzelir miydi asla kayinbabam bak cicek gibi adamdir su saat mesela desem ki baba canim sunu cekti bulur getirir ama bi inadi var asla yenemiyosun kendi bildigine diretir cocgua da karisirdi yok yemek yemedini begenmezdi yok kilosunu begenmezdi yok beni begenmezdi laf soylerdi yani akli sira dusundugu icin bi gun tutamadim kendimi eve gelene kadar dayansam esimle kavga edecek dayanamadim o konustu ben cevap verdim o konustu ben cevap verdim biskuvili pasta vardi normalde sakinmam ama cocugun yemek saati gelmisti kim yemek saatine yapin tatli yedirir vermedim 6p yasinda adam kalkti ver bakiyim sunu dedi cocugun agzina soktu sonra basladi soylenmeye cocugu cok sakiniyosun yasitlari buyur o küçük kalir zayif kalir gucsuz olur dondu bana sen niye yemiyosun annen yapiyo hazirliyo sen yemiyosun ayip cocugun bi kere muz yedigin gormedim bi kere sun yedigini gormedim o konustu ben konustum esim de kaynanamda yanimda biri de ben savunmuyo hakli oldugumu bildikleri halde ben eve geldim cocugu uyuttum kapisini basrim ki huyumu biliyorum o evi esimin kafasina indirecem cunku basladim soylenmeya hakli oldugumu essek gibi bildigin halde swn beni savunmadin ya bugun son kredini kullandin yarin git bosanma davasini ac ben babamin evine de gitmem oyuncak degilim isine gelmeyince beni kapisinin onune atamazsin esyami ver nafakami da kirami da odeyeceksin ben 1 yasinda cocukla calisamam bi yandan da bol keseden yeme yarin okula gidecek askere gidecek evlenecek ona gore de birikim yap nafakasini odedim deme hakkin yok benimde keyfim isterse cocuk buyuyunce calisir kirami belki oderim dedim sabaha kadar ugrasti ikna etmek icin agladi sabah annesini aradi anlatti bu sefer cok ciddi bosancam diyo diye kaynim yeni evliydi daha o duymus oyle sey mi olur cocuk kucuk daha ben konusuyum yengemle demis dedim sakin konusmaniz gerekn ben değilim babaniz dedim o gun bugundur benden izinsiz su veremezler cocuga iyiki yapmisim o kavgayi suan aramizdan su sizmaz kaynanamla da kayinbabamlada herkes haddini sinirini bilmeli su hayatta ama oyle kavga etmisim ki 3 ay sonra komsular birere bir kelime kelime tekrar soylediler 

(1,978 puan) tarafından

Cnm sana da 2 dır yazıyorum sayfa hata veriyor yazdığım siliniyor. Çok iyi yapmışsın valla. İnsanlara da bu gerek demekki. Emin ol simdi herkes sana daha çok saygı duyuyor. Zaten hemen annenin evine giderim demek de erkeklerin işine geliyor. Sen orda da gereken dersi vermişsin. Çok içli dışlı olma derim eşinin ailesiyle. Bende bit takım sikintar yaşadım ve çok soğudum onlardan. Dünyadaki en akıllı insan sanıyorlar kendilerini. İstesem de eskisi gibi olamıyorum.  Herkesin bir bam teli var sonuçta. O noktaya getirmemek önemli. Bak işte seni o noktaya bir anda getirmemisler. Sende o kadar dolmadan o kavgayı etmezdin.  Çok iyi yapmışsın kesinlikle 

(3,163 puan) tarafından

Inan cok sabrettim ben ailemin evindeyken kimse bana sunu soyle yap demezdi cocuk degilim elbet bilirim yani evi isi yemek herseyi biliyodum yeni evliyim surekli kaynanamda kaliyoduk 2 gun orda 2 gun kendi evimde bisey de diyemiyodum yen ievliyim onlarda hic gidin evine alissin demiyolardi surekli gelin surekli gelin yaptigim yemege evimin duzenine herseye karisiyolardi hamileligin burnumdan geldi bulanti donemi bi yandan kustum bi yandan kilo aldim cunku ne kadsr yiyo diye takip ediyolardi kayinbabam yedigim halde ye ye israr ediyodu cocuk dogdu cocugun herseyine karışırlar artik gidip kalmiyodum cocuktan sonra da 3 gunde bi gidiyoduk sabahtan aksama kadar gitmek istemiyorum ama esime bisey diyemiyorum onlarda hic gencsiniz gezin tozun demiyolardi gelin gelin gelin surekli dizlerinin dibinde olcaz once bunlarin hepsi iyi niyetlerinden bizi dusundukleri icin diye diyodum sonra dedim sen kendinde misin 30 yasindasin baban bu kadar karismadi sana dedim yaptiklari batmaya basladi biz esimle her gudip geldigimizde kavga ediyoduk valla iyiki de o kavgayi yapmisim biz 4 yillik evliyiz ilk defa o zaman bosanma konusu acildi oyleljkle ciddiyetimi anladilsr ki blof degildi ondan sonra anladılar aile evine gitme konusunda bende ayni fikirdeyim burda da cok goruyorum gidecek yerim yok ailem destek olmaz diyolar benimkiler olur ama niye minnet edeyim ben suan calismiyorum cunku cocugumu kendim buyutmek istiyorum bol heseden harcamayim biraz sikinti cekeyim ama cocugumn her anina sahit olayim istiyorum esimde bize bakmaya mecbur o onun gorevi bu sebeple calismiyorum sayet is basa dussun kimseye de minnetim de olmaz calismiyorum kazancim yok diye kendi ayaklarim uzerine duramam diye bisey yok bunu esime de soyledim sayet ben calisirsam kendi duzenimi kendim kurarsam ceker giderim bu memleketten tozumu bulamazsin cocugunun da benim de o yuzden nafakami ode dedim 

(1,978 puan) tarafından

Zaten erkekler de nabza göre oynuyorlar cnm. Bakıyor mesel kadin gidemez. Annesinin evine gider en fazla sonra da gelir Zaten diye ciddiye almıyorlar. Ama senin gibi dik duruş sergileyen kadınları görünce de yelkenler iner işte o zaman. Valla fazla samimiyet tez ayrılık getirir. Mesafe iyidir. Senin artık bu konuda taviz vermeyeceğini esin biliyor.  Dediğim gibi en doğrusunu yapmışsın. Böyle de devam et artık 🩷

(3,163 puan) tarafından

Oyle canim kadin kendi kendine yapiyo zaten 

0 oy
(461 puan) tarafından

Ben 10 aylıkken yaptırmıştım özelde hiç devlet hastanesiymiş kanmış uğraşmadım

(1,978 puan) tarafından

Zaten özelde olur cnm

(461 puan) tarafından

Devlet hastanesinde yaptıranlarda var canım 

Benim görümcemin oğluda enfeksiyonu biraz fazlaydı diye özel yapmadı mecbur devlet hastanesinde yaptırdı hatta 1 yıl erteleyerek yaptı enfeksiyonu fazlaydı vücudu narkoz kabul etmiyodu

(461 puan) tarafından

Ama bu sefer daha erken yaptırmayı düşünüyorum şimdi 30 haftalığım 

(1,978 puan) tarafından

Bayramdan sonra yaptırırım insallah cnm. Sana d hayırlı doğumlar sağlıkla al kucağına bebisi

(461 puan) tarafından

Hayırlısı olsunn inşallah

Allah razı olsun canım♡

0 oy
(1,289 puan) tarafından

Cenımmm yap bak pişman olmazsın inanki maksimum 3 saat ağlar bariçi iyk krem vs sürerken ağyar. Sonra hiç öyle ağrı sızı olmaz.

Ben 40 mı iken yapacaktım küvez , hastalık vs derken 14 aylıkken yaptırmama rağmen bile inanılmaz çabul iyileşti bizde olduğu için..

Keşke daha erken yapsaydım dedim 

(1,978 puan) tarafından

5. Ay yaptircam cnm kısmet olursa çok haklisin

0 oy
(127 puan) tarafından

2 ay 20 günlükken yaptrdım oğluma hem hızlı iyileşti hemde travma olarak kalmamıs oldu. İyi ki...

0 oy
(689 puan) tarafından

Hiç gözünde büyütme canım iki oğlumu da 5 aylıkken sünnet ettirdim 1 günlük iş sabah sunnet oldu öğleden sonra hastaneden çıktık ilk çişini yaparken ağladı sadece o kadar ertesi gün sanki hiç sünnet olayı yaşanmamış gibiydi biz özelde lokal anestezi ile yaptırdık o bölge uyusturuldu sadece işlem sırasında da zaten uyku saatine denk geldi uyumuş hep :)

(1,978 puan) tarafından

Ayy umarım çok ağlamaz ya. Bende 5. Ay yaptırmaya karar verdim 

İlgili sorular

+1 oy
4 cevap 268 göst.
6 Kasım 2024 Diğer kategorisinde .mmmm. (316 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 108 göst.
28 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Zzzzzz (1,720 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 676 göst.
25 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Eslem 01 (362 puan) tarafından soruldu